SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Gazeteci Faruk Zabcı Hayatını Kaybetti

Malatyalı Gazeteci Faruk Zabcı Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Aslen Malatyalı ve Malatya'nın köklü 'Zabcı' ailesinden olan, uzun yıllar boyunca Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilciliği yapan Faruk Zabcı hayatını kaybetti. İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan 77 yaşındaki Zabcı'nın kaldığı bakımevinde kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Bir çocuk babası Faruk Zabcı, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanacak.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Faruk Zabcı’nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda “Faruk Zabcı’yı kaybettik. Uzun yıllar başarıyla mesleğimize hizmet veren Zabcı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

FARUK ZABCI KİMDİR?
77 yaşında hayata gözlerini yuman Zabcı aslen Malatyalı’ydı.  1947 yılında İstanbul’da doğdu. 1968 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Zabcı aynı yıl Milliyet gazetesinde Avrupa’da otostop anılarını yazarak meslek hayatına başladı. Galatasaray’ın 100. yılında otostopla Londra’ya geldi. Uzun yıllar Hürriyet gazetesinin Londra temsilciliğini yürüten Zabcı, birçok unutulmaz olayı bizzat yaşayarak haberleştirdi. Ölümüne gazetecilik parolasıyla mesleğini yürüten Zabcı, Irak- Amerikan işgali sırasında Süleymaniye’de Türk askerine çuval geçirilmesi operasyonuna tanıklık etti. Usame bin Ladin’in öldürüldüğü yerde yine görev başındaydı. Çakal Carlos yattığı cezaevinden Zabcı’yı “Ben Komutan” diyerek arardı. Somali’ye giderken Mogadisu’da korsanlar tarafından kaçırıldı. Sürekli sarı basın kartı sahibi Ömer Faruk Zabcı, yaklaşık 1 yıldır Acton bölgesindeki yaşlılar evinde yaşıyordu.

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız