SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Milletin Adamına Sahip Çıktı"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "(Deprem sonrasında) Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa süreci başladı." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'te vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısının yüreklerinden bir an olsun dinmediğini söyledi.

Bugün alanda 50 bin vatandaşın olduğunu belirten Erdoğan, "50 bini aşkın insanımızı depremde malum kaybettik ama buna rağmen bütün kardeşlerim 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde bizimle buluştular. Tabii bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Malatya'nın ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Rabb'im bizi her türlü afetten ve musibetten muhafaza buyursun." dedi.

Erdoğan, afetin ilk saatlerinden itibaren devletin ve milletin tüm imkanlarını seferber ettiğini, arama kurtarmadan, yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşların yanında olduklarını vurguladı.

Depremden bu yana 650 bin görevlinin depremzedelere hizmet için görev yaptığını, arama kurtarma ekibi olarak 35 bine aşkın personelin bölgede çalıştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Katar'dan Azerbaycan'a, Afganistan'dan Pakistan ve Balkanlara kadar tüm kardeşlerimizin duasını, desteğini de yanımızda gördük. Kimi elinde avucunda ne varsa göndermeye uğraştı, kimi ülkemiz adına yardım kampanyaları düzenledi, kimi deprem bölgesine binlerce konteyner, on binlerce çadır sevk etti, kimi bizzat gelerek acımızı paylaştı, milletimizle dayanışma sergiledi. Yani Türkiye'nin 780 bin kilometrekareden çok daha büyük bir ülke olduğu, depremden sonra bir kez daha görüldü. Biz dünyanın dört bir yanında hiçbir ayrım yapmadan, sıkıntılı günlerinde insanların yardımına koşmuştuk. Onlar da asrın felaketinden sonra ülkemize karşı şükran borçlarını ödemenin gayretinde oldular. İçe kapanmak yerine ihtiyaç anında, mazluma el uzatmanın değerini böylece bir kez daha anladık. Biz de depremden sonra illerimizi ziyaret ederek hem milletimizin acısını paylaştık hem de yürütülen çalışmaları yerinde denetledik."

6 Şubat'tan bu yana defalarca ziyaret ettiği Malatya'ya en son, deprem konutlarının temel atma ve teslim töreni için gittiğini ve depremzedelerle iftar yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya döneminde de Malatya dahil deprem bölgesini asla unutmadıklarını, afetzedeleri kaderlerine asla terk etmediklerini, bir taraftan mitingler vesilesiyle il il dolaşırken, diğer taraftan da yapılan çalışmaları günbegün takip ettiklerini söyledi.

Erdoğan, "Haftalar boyunca buradan ayrılmayan bakanlarımızdan düzenli bilgi aldık. Belediyelerimize deprem bölgesindeki tüm il ve ilçeleri zimmetleyerek yükümüzü hafiflettik. Mülki idare amirlerimizi, diğer illerden takviye ekiplerle daha da güçlendirdik. Yaralarımızı bir an önce sarmak, sizi bir an önce yuvalarınıza kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz." dedi.

- "Barınma sorununun çözümü gündemimizin hep ilk sıralarındaydı"

Tahrip olan altyapı ve üstyapıyı yeniden elden geçirdiklerini, zemin ve diğer etütleri biten yerlerde konutların temellerini attıklarını belirten Erdoğan, özellikle kentsel dönüşüm veyahut da bu depremde zemin etütleri ile bu sıkıntıların yaşandığı yerlerde, yerinde dönüşümün adımını attıklarını söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deprem bölgesindeki yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Şimdiye kadar hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına nakdi yardım olarak 30 milyar lira ödeme yaptık. Bunun dışında çeşitli ayni ve nakdi yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık. Barınma sorununun çözümü gündemimizin hep ilk sıralarındaydı. Evi yıkılan, tahrip olan, evine girmekten endişe eden insanımıza başını sokabileceği bir yer vermenin gayretinde olduk. Daha önceki ziyaretlerimizde 100 bin konteyneri ilk 3 ay içinde kurma sözü vermiştik. Hamdolsun bu sözümüzü 17 bin fazlasıyla tuttuk. Ayrıca bölgede 910 bini aşkın çadır kurduk. Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa süreci başladı. Malatya'da da 14 bin konutun, 7 bin 131 köy evinin ve 679 ahırın yapımına bismillah dedik. Şehrimizde 70 bini deprem konutu, 25 bin 300'ü köy evi olmak üzere toplam 95 bin 300 afet konutu inşa edeceğiz. Bunların yanı sıra 13 bine yakın iş yerimiz de faaliyete geçti. Muhalefetin olmadık iftiralar attığı, eleştirdiği, akıllarınca dalga geçtiği Hatay Defne Hastanemizi 3 ay gibi rekor sürede hizmete aldık ve dün hasta kabulüne başladık. Muhalefet ne diyordu? 'Bu kadar sürede hastane mi yapılır' diyordu. Yaparsak biz yaparız."

Erdoğan, şimdi hedefin 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa etmek olduğunu belirterek deprem bölgesini eskisinden daha sağlam, daha planlı, daha güzel bir yer haline getirmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekim, kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlamayı hedefliyoruz. Enkazlar temizlendikçe, deprem bölgesinde hayat yeniden canlanıyor. Deprem sonrasında diğer illere giden vatandaşlarımız evlerine tekrar geri dönüyor. İnsanımız kayıplarının yasını tuttuktan sonra hayata yeniden dört elle sarılıyor. Bunu cumartesi günü gittiğimiz Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta gördük. Bunu pazar günü ziyaret ettiğimiz Hatay ve Gaziantep'te gördük. Bunu bugün burada yani Malatya'da da gördük." diye konuştu.

Malatya'daki çalışmalara yönelik video sunulduktan sonra Erdoğan, alandaki vatandaşlara "Nasıl, beğendiniz mi? Güzel mi? Daha da güzel olacak." dedi.- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardıklarını hatırlatarak, "Şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'teki konuşmasında, 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği asrın felaketine rağmen inanç, irade ve zorluklarla mücadele azimlerini asla yitirmediklerini vurguladı.

Ne kadar sıkıntı çekseler de Allah'tan ümitlerini bir an olsun kesmediklerini söyleyen Erdoğan, "İnşallah bundan sonra da yeise kapılmayacağız, umutsuzluk girdabına sürüklenmeyeceğiz, yarınlardan umutlarımızı asla kesmeyeceğiz. Bizler, bu topraklardaki bin yıllık tarihinde nice badireler atlatmış bir milletiz. Bizler, nice saldırıları göğüslemiş, nice ihanetleri püskürtmüş bir milletiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçmişte de çok zorluklar çektiklerini ve çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Daha bir asır önce millet varlığımız bu topraklardan kazınmaya çalışıldı. Gezi olaylarında sokaklarımız ateşe verilerek demokrasimize kastedildi, 15 Temmuz gecesi milli irade tanklarla, uçaklarla, ölüm kusan silahlarla esir alınmak istendi. Hiçbirine boyun eğmedik, zalimlere teslim olmadık, demokrasimize halel getirmedik, bin yıllık kardeşliğimize leke sürdürmedik. Rabbimizin şu müjdesine tüm kalbimizle inanıyoruz, zorluklarla beraber kolaylıkların da olduğunu çok iyi biliyoruz. Alemlerin Rabb'inden asla ümit kesilmeyeceğini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

- "Bunlar tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir"

Depremzedelere, "Sırf kendilerine oy vermediniz diye, size zulmedenlere, size edepsizce hakaret edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yaptıkları üç beş kuruş yardımı, sizlerin başına kakanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin. Bunlar ülke ve milletle gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mankurttur. Bunlar 'Millet de sizin düşmanınızdır' diyen tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar, vicdanı Anadolu coğrafyası kadar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs, inşallah on yıllardır halka rağmen halkçılık yapan bu zihniyetten, ülkemizin kurtuluşunun da miladı olacaktır.

Siyasi tercihiniz ne olursa olsun biz, Cumhur İttifakı olarak sizin yanınızdayız. AFAD ile yanınızdayız, Kızılay ile yanınızdayız, hep birlikte yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz. Sorunlarınızı beraber çözeceğiz, zorlukları birlikte göğüsleyeceğiz, depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Size verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden, gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki siz, bize güvenin, inanın, desteğinizi, duanızı eksik etmeyin. Yeter ki siz iradenize sahip çıkın, evlatlarınızın geleceğine sahip çıkın, Allah'ın izniyle gerisi gelecektir."

- "Bundan sonra da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayısıyı bu sene yine dolu vurduğuna işaret ederek, "Bu konuyla ilgili de biliniz ki iktidar yanınızdadır. Bugüne kadar nasıl adımlarımızı attıysak yine bundan sonra da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Biz, sizi yalnız bırakamayız. Ziya Paşa ne diyor: 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde'. Biz de bugüne kadar hep eserlerimizle konuştuk." dedi.

- "Sadece milletin rızasını gözettik"

Meydanlarda verdikleri sözlerin hepsini, göreve gelince gerçeğe dönüştürmeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimize önce karnemizi gösterdik, sonra gelecek 5 yıl için desteğini talep ettik. Geride bıraktığımız 3 ay içinde CHP Genel Başkanı ve arkadaşları ile bizim aramızdaki gündem farkını sizler de gördünüz. Onlar sürekli kavga etti, biz hizmet ettik. Onlar kutuplaştırdı, biz insanlarımızı kucaklaştırdık. Onlar Alevi-Sünni, Kürt-Türk diyerek böldü, biz 85 milyonu kucaklaştırdık. Onlar terör örgütleriyle kol kola girdi, biz milletimizle yürüdük. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz talimatı Allah'tan ve milletimizden aldık. Onlar yalan söyledi, iftira attı, biz hakkın ve hakikatin safında durduk. Onlar Batı'dan 'aferin' almaya çalıştı, biz sadece milletin rızasını gözettik. Onlar yıkmaktan, durdurmaktan, engellemekten bahsetti, biz icraat dedik, eser dedik, yatırım dedik."

- "Ailenin kutsallığına inanıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu CHP, LGBT'ci mi? Bu HDP, LGBT'ci mi? Bu İYİ Parti, LGBT'ci mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. Fakat LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? MHP'ye sızabilir mi? Yeniden Refah Partisine sızabilir mi? Büyük Birlik'e sızabilir mi? Velhasıl Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Bunun nedeni, biz ailenin kutsallığına inanıyoruz. Onlarda böyle bir şey yok. Ailenin kutsiyetine inanan Cumhur İttifakı ile gümbür gümbür pazara gidiyoruz. Onun için çok çalışacağız, işi hafife almayacağız."

- "2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük"

Kampanya döneminde meydanlarda milyonlarla hasret giderdiklerini kaydeden Erdoğan, "40 yılın, 50 yılın işini 40-50 güne sığdırmayı başardık. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın inşallah hesabı içerisindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenleriyle pek çok şehri ve ilçeyi eşi benzeri görülmemiş eserlere kavuşturduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devrim otomobilinin akıbetinden sonra şimdi devrin otomobili Togg'u ürettik. Teslimatlar başladı. Biz yaparız. TÜBİTAK tarafından geliştirilen gözlem uydumuz İMECE'yi ve diğer uydularımızı yörüngesine uğurladık. Savunma sanayimizin iftihar projelerinden dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu hizmete aldık. İlk özgün helikopterimiz GÖKBEY'i kendi motorumuzla uçurduk. ALTAY tankımızı test için ordumuza teslim ettik. HÜRJET'imizi ve adını KAAN koyduğumuz milli muharip uçağımızı tanıttık. Dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji etkinliği TEKNOFEST'i 2,5 milyon gencimizin katılımıyla gerçekleştirdik."

Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının hizmete açıldığını hatırlatan Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin ilk etabının açılışını yaptıklarını, sağlık tesislerinden tünellere, köprülere, külliyelere kadar daha pek çok yatırımı hizmete aldıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyası ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Karadeniz doğal gazının evlere ulaştırılmasıyla doğal gaz kullanımının 1 ay ücretsiz sağlandığını hatırlatan Erdoğan, yine evlerde kullanılacak olan doğal gazın 25 metreküplük kısmının da ücretsiz ulaştırılmaya devam edeceğini belirtti.

- "Projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli"

Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretimi yapabilecek petrol sahası bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Akkuyu Nükleer Güç Santralimize yakıt çubuklarının getirilmesi törenini icra ettik. Yeşil enerji yatırımlarından birini Konya, Karapınar'da hizmete sunduk. Bütün bunlarla beraber engelli öğretmenlerde ve diğerleri 45 bin öğretmeni ve bu öğretmenlerle beraber onların önünü açtık, memur ataması yaptık. Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkarırken, memurlarımızın en düşük maaşını da temmuz ayında inşallah 22 bin liraya yükseltme sözü verdik. Bunların haricinde toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren, daha nice adım attık. Tüm bu projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta sergilenen iradenin bu sefer çok daha güçlü bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa yansıtılması gerektiğine vurgu yaparak, "Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası vardır. Ama unutmayın sandığın kazası yoktur. Rehavete kapılmayacağız. Zafer sarhoşluğuna girmeyeceğiz. Allah korusun, yerle yeksan oluruz. Sandıklara sahip çıkacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent ziyaretinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Allah muhafaza bunlar (Kemal Kılıçdaroğlu) Türkiye'de yönetimi ele geçirseler Türkiye bölünür, Türkiye batar. Buna izin verecek miyiz? Vermedik, vermeyeceğiz."

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan Malet Geçici Konaklama Merkezi'nde vatandaşlara hitap etti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Destici, "Tabii evlerini kaybedenler var, evleri hasarlı durumda olanlar var. Devletimiz güçlüdür, ülkemiz büyüktür, elbette giden canları geri getiremeyiz. Lakin onun dışındaki tüm kayıplarımızı devletimiz karşılamaktadır ve karşılayacaktır. Yedili masadakiler, depremzedeler oy vermedi diye onları kaldıkları yerden çıkarma hadsizliği, ahlaksızlığı yapsalar da ya da depremzedelerimize ağır hakaretler yapsalar da biz bunları reddediyoruz, kınıyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Cumhur İttifakı olarak oya göre hizmet etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Destici, "Kimin ihtiyacı varsa kim mağdursa onun yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz ve inşallah devletimiz, hükümetlerimiz ve Cumhur İttifakı'mız bundan sonra da sadece seçime kadar değil seçimden sonra da Malatya'da olacak, depremzedelerimizin yanında olacak ve onların her türlü ihtiyacını karşılamak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Tarihi seçimin birinci ayağını geride bıraktıklarını, 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekilliği seçiminin sonuçlandığını dile getiren Destici, Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu ele geçirdiğini belirtti.

Destekleri için vatandaşlara teşekkür eden Destici, şunları kaydetti:

"Seçimin Cumhurbaşkanlığı ayağında da Cumhur İttifakı adayımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na 5 puan fark attı. Bu pazar günü cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci ayağı var ve artık bu nihai seçim. Şimdi bir tarafta devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini, sizlerin refahını, huzurunu, mutluluğunu, güvenliğini esas alan Cumhur İttifakı'mız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Diğer tarafta ise PKK'nın yol arkadaşları var. Şimdi bunların hangi sözüne inanacaksınız. 14 Mayıs'tan önce 'Yerel yönetimlere özerklik şartını getireceğim' diyerek PKK'ya, HDP'ye Türkiye'nin bir bölgesinde özerklik vaat eden Kemal Kılıçdaroğlu var. Yetmiyor. 14 Mayıs'tan önce ne diyor 'Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına YPG, PYD olsun' diyor. YPG kim PKK, PKK kim HDP, HDP kim, PYD. Kahrolsun PKK, kahrolsun YPG, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kürt'üyle, Türkmen'iyle Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Boşnak'ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle büyük Türk milleti diyoruz."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar olması halinde Öcalan'ı, Demirtaş'ı, PKK'ya destek olanları, PKK'lıları cezaevinden çıkaracağını söylediğini, 14 Mayıs'ta milletten şamar yiyince u dönüşü yaptığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Diyor ki Kemal Kılıçdaroğlu; güler misin, ne yaparsın bilmiyorum; 'Kandil'i yerle bir edeceğiz' diyor. İnanana. Ya zaten Kandil'i Türk Silahlı Kuvvetleri, kahraman Mehmetçiğimiz, Özel Harekat'ımız zaten her gün yerle bir ediyor. Kandil'de terörist kalmadı. 14 Mayıs'tan önce 'Teröristleri bırakacağız' diyen Kılıçdaroğlu şimdi diyor ki 'Teröre destek veren herkesi yargılayacağız' diyor. Şimdi biz 14 Mayıs'tan önceki Kılıçdaroğlu'na mı inanacağız, 14 Mayıs'ta istediği oyu alamayınca her türlü vaadi temelsiz bir şekilde atan, inanmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu'na mı inanacağız. Evet esas olan 14 Mayıs'tan önce söyledikleridir. Bunlar PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yaptılar mı, FETÖ'yle işbirliği yaptılar mı, Suriye'de PKK'ya devlet kurdurmaya çalışan ABD'yle işbirliği yaptılar mı? Evet. Avrupa Birliği'nin bazı Türkiye aleyhtarı ülkeleriyle işbirliği yaptılar mı? Evet. Şimdi bu işbirliklerini örtmek için yalan üstüne yalan söylüyor ama bizim milletimiz, siz asil insanlarımız buna itibar etmedi ve etmeyecek Allah'ın izniyle. İşte sadece burada değil, bakın güya bunlar demokratik ama kendi içlerinden çıkan adaya bile tahammülleri yok. Güya bunlar yardımsever ama depremzedelerimize bile ettikleri yardımı oy için yaptıkları ortaya çıktı. Bunların hiçbir sözüne inanılmaz güvenilmez. Allah muhafaza bunlar Türkiye'de yönetimi ele geçirseler Türkiye bölünür, Türkiye batar. Buna izin verecek miyiz? Vermedik, vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle bu pazar günü hep birlikte, hepimiz eksiksiz bir şeklide bir ferdimiz bile eksik kalmayacak. Hepimiz sandığa gideceğiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz Allah'ın izniyle."

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi hedefe doğru götürebilecek yönetimdeki istikrar, devletin gücüyle özdeşleşerek mutlak suretle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ikinci dönem tekrar hayata geçmeli ve bunun lideri olan Recep Tayyip Erdoğan 13'üncü Cumhurbaşkanımız olmalıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz, bunu başarmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan Malet Geçici Konaklama Merkezi'nde vatandaşlara hitap etti.

6 Şubat'ta ülkenin "asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Bahçeli, "50 bini aşkın vatan evladının şehit olduğunu", 110 bini aşkın kişinin deprem felaketinde yaralanarak Türkiye'nin muhtelif hastanelerinde tedavi edildiğini dile getirdi.

6 Şubat'tan bugüne kadar çok önemli tedbirlerin alındığını, Türkiye'nin 104 gün içinde depremin büyük acısını ortadan kaldırabilecek birçok uygulama yaptığını dile getiren Bahçeli, "Asrın felaketinin ortadan kaldırılmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve onun lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan, bütün bakanlarıyla devletin kamu gücüyle kamuda görevli vatan evlatlarıyla valisi, kaymakamı, polisi, Mehmetçikleriyle 11 ilimizde her türlü tedbiri almak suretiyle beslenme ihtiyacı karşılandı. Barınmaya el atıldı. Öbür taraftan enkazlar kaldırılarak normal hayata geçişler sağlandı ve böylelikle Türkiye üzerinde oyunlar bozularak deprem istismarı ortadan kaldırıldı." dedi.

14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamından yana olanların yüksek bir başarı elde ettiğini belirten Bahçeli, "Bütün engellere rağmen, bütün fitne fesatlara rağmen, kamuoyu araştırmalarındaki saptırmalara rağmen yüzde 49 oyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a millet dedi ki 'Recep Ağa yola devam, senin hakkındır.'" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'yi küresel emperyalizmin kucağına kimler atmak istedi"

Milletin bu dönemde bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Birincisi istikrar sürsün Türkiye büyüsün, ikincisi 14 Mayıs seçimlerinde Meclis'te yani yasamayla yürütme arasında bir denge kurulsun, üçüncü olarak terörle mücadele mutlak suretle sonuçlandırılsın, dördüncü olarak da Türkiye'nin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılsın. İşte böyle bir dönemde yapılmış olan cumhurbaşkanlığı seçiminde bu hedefler doğrultusunda oldukça başarı sağlanmıştır. Başarılarda enkazlar temizlenmiş, beslenme geçekleştirilmiş, sağlık problemlerine ciddi manada el atılmış öbür taraftan konutlarda köyden şehire kadar ne gerekiyorsa yapılma çabası içerisine girilmiş. Sosyal ve ekonomik konular üzerinde çok kararlı duruşlar olmuş ve böylelikle yeni bir Türkiye, yeni bir hayat, yeni bir yüzyılın adımlarının atılma kararlılığı ortaya çıkmış. Bu kararlılığın durmaması, yarıda kalmaması lazım. Türkiye'yi hedefe doğru götürebilecek yönetimdeki istikrar, devletin gücüyle özdeşleşerek mutlak suretle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ikinci dönem tekrar hayata geçmeli ve bunun lideri olan Recep Tayyip Erdoğan 13'üncü Cumhurbaşkanımız olmalıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz, bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'yi bu manada yarıda bırakmak isteyenlere karşı çok duyarlı olmalıyız. Bunu yaparken de milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bulunmalıyız."

Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Bahçeli, "Sandıkta sorumluluklar üstlenmeliyiz. Seçimlerde siyasi partilere verilen oylar, ittifakları destekleyen bu memleket evlatları bir an düşünmeli. 14 Mayıs öncesinde ne oldu? 14 Mayıs siyaseten kimler tarafından istismar edildi ondan sonra da Türkiye'yi küresel emperyalizmin kucağına kimler atmak istedi bunu bu vatan evlatları görmeli ve bilmeli." diye konuştu.

Bahçeli, seçimlerde sandığa gitme kararlılığının mutlaka gösterilmesi gerektiğini aktararak, şunları söyledi:

"Oy pusulasını ele aldığınızda o pusulaya öyle bir bakış sergileyin ki televizyonlardaki yalana dolana değil soğana patatese değil milletin geleceğine deprem felaketinin ortadan kaldırılmasına, gecesini gündüzüne katan bir resim var ki o resim Recep Tayyip Erdoğan'dır. O zaman Recep Tayyip Erdoğan resmini gördüğünüz yerde elinize aldığınız oy pusulasıyla, milletimin geleceği, Türkiye'nin geleceği, deprem felaketlerinin tamamen ortadan kaldırılması, güçlü ve lider bir Türkiye için yeni bir yüzyılın eşiğinde Türkiye'yi zafere götürebilecek bir sonucun alınması lazım. İşte bu sonuç, Amerika'nın kovboyları değil Almanya'nın Avrupa'nın uşakları değil Anadolu'nun evlatları Anadolu'nun yiğidine sahip çıkmalıdır. Bunu başarmalısınız."

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine vurgu

Koalisyon hükümetlerinin Türkiye'nin temel sorunlarını çözmeye yetmediğini, ülkeyi felakete, kaosa sürüklediğini, ülkenin sorunlarının çözümünde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu sistemin de 5 yıllık uygulaması başarıyla geçmiştir kim ne derse desin dünyada sözü dinlenen bir Türkiye olmuştur artık. Sorunları çözülen bir Türkiye olmuştur. Kardeşliği, beraberliği sağlayan bir Türkiye olmuştur. Terörün kökü kazınacak hale getirilmiştir. İşte bunun yanında da ekonomik yönden çok önemli kararlar da alınmıştır. Öyleyse sistemi değiştirmeye kalkan insanlar Türkiye'de oyun kuruculardır. Bunlar 6 masa ile başladılar şimdi 7 masaya çıktılar yarın da ne olacağı belli değil. Hal böyle olunca şimdi bazı tarihleri yan yana koyacaksınız. 14 Mayıs çok partili siyasi hayata geçiş demokrasi hayatını güçlendirecek, siyasi dönüşümün sağlandığı bir gündür. O günden sonra yaşananları gözünüzün önüne getirin. 27 Mayıs darbeler tarihidir. Öyleyse önümüzdeki 27 Mayıs'ta tekrar darbe heveslerinde olanlara onu kendilerine silah olarak kullananlara artık fırsat verilmemelidir.

28 Mayıs ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok güçlü bir ara farkla sonuçlanması halinde Türkiye'de istikrarı sağlayan istikbali gerçekleştirmeyi hedeflenen bir sistemin köklü olarak hayata geçmesi sağlanmalıdır.

Bazı yerlerde dergiler, gazeteler, hükümetler, Avrupalılar, Amerikalılar, Türkiye'deki işbirlikçileri, bazı köşe yazarları her gece Türkiye'de bir tek istek üzerinde bulunuyorlar. Artık parlamenter sistemi unutmuşlar, başka şeyleri unutmuşlar, terörle işbirliğine girmişler ama engel olan birisi var o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan, (ona) gitsin diyorlar. Hans bir Amerikan çocuğudur, Sam bir Amerikan çocuğudur. Jesse James bir Amerikan kovboyudur. Almanya'da bir başkası var. Fransa'da Frank var. İngiltere'de Hanry var. Böyle bir dönem içerisinde hepsi bir ağız birliği yapmış Türkiye'de de 6'lı masanın altı üstü hep beraber bir araya gelmiş ve 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin' diye bas bas bağırıyorlar. Malatya'dan sesleniyorum. Hans, Sam, Hanry, Tony, Coni, Frank, Anadolu'nun yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ı ezemezler, yok edemezler, tekrar cumhurbaşkanı olmasına mani olamazlar çünkü zafere inanıyoruz, inanç bizdedir, takdir Cenab-ı Allah'tadır, yetki sizdedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Sivas'a gitmek üzere Malatya'dan ayrıldı.

AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • aras (11 ay önce)
    adam nasılsa ceketi atsam seçiliyor diyo.hayat pahalıymış ekonomi batmış nolacak.dış güçler derim malatyalı he gardaş der verir nasıl olsa
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yılmaz (11 ay önce)
    ok üzülüyorum ülkem için her yer suriyeli ve afgan doldu ilerde çok pişman olacaklar ama çok geç olacak...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Ben bekledim ki, havaalani desin, Çevre yolu en kısa zamanda bitecek desin, şehir hastanesi müjdesi versin, YHT desin. Geldi ve diğer yerlere yaptığı yatırımları anlattı, gitti. Zaten ne gerek vardı ki, Çantada keklik Malatya...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • zorba (11 ay önce)
    Meclisin çoğunluğu ve başkanlık tamam. Herşey elinizde, hadi bakalım Enflasyon,Hayat pahalılığı, ekonomi,işsizlik,istihdam,dış,iç politika,yasalar, torpil,kayırma, gibi önünüzde çözülmesi gereken yığınca sorunlar var çözün ? Bu halk daha müreffeh ve kaliteli yaşamayı hak ediyor. Mesele 600 vekil, 72 Bin TL maaşla artı koruma ve makam aracları ile bu ülkeye ultra lüks fazla biraz azaltalım mı ?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bedirhan (11 ay önce)zorba isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim enflasyonu düşürecek olsa seçime 2 hafta kala dusururlerdi. Üzülerek söylüyorum ki daha kötü olacak enflasyon.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Adam; İnatla Suriyelileri göndermeyeceğiz diyor oy alıyor. Afganlılar, araplar bilumum milletten insanlar ülkeye doldu. Ülke mülteci kampına döndü ancak bu halk oy veriyor. Sınır namustur ancak, sınırımızdan herkes elini kolunu sallayarak giriyor. Ülkenin namusu korunmuyor ancak halktan oy alıyor. Ülkede tarım hayvancılık çok kötü durumda, et ve tahıl ürünleri ithalatçısı olduk ancak bu halk oy veriyor. Tohum yasası ile çiftçilerimiz küresel şirketlere mahkum ediliyor. Kendi ata tohumumuz yok ediliyor ancak halktan oy alıyor. Ege de ada ve kayalıklar yunanistan tarafından işgal ediliyor. Ancak hükümet ses çıkarmıyor ancak halktan oy alıyor. Eğitim yap boz tahtasına döndü, her gelen bakan sistem değiştirdi. Çocuklar sınavlara hazırlanmak için dershanelere gitmekten sosyalleşemedi. Ülke kalitesiz üniversitelerle doldu ancak halk oy veriyor. Yaz yaz bitmez. Ancak ne yapsan halk oy veriyor. Neden acaba?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • İşte hocam siz mevzuyu özetlemişsiniz. Ama bu yöneticilere oy veren saygıdeğer halkımız bu dediklerinizi ya görmezden geliyor ya da işine gelmiyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (11 ay önce)
    Allah Cellecelaluhu Devletimize Milletimize Hükümetimize Zeval ve Ziyan Vermesin İnşaAllahu Teâlâ Zafer İnananlarındır gerisi angarya yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakaryam Türkiyem
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Devlet ile hükümet aynı şey değil. Lütfen biraz tarafsız TV izleyin ve birazcık da kitap okuyun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ali (11 ay önce)
    Merkezi hükumet millet tarafından ağır bir iş yüküne görev edilmiş görünüyor. Mevcut hükumet sahadaki tüm işleri beklenti içindeki halka sunmak zorunda olurken gerçekten çok ağır bir süreci de göğüslemek zorunda Bu havale işi sahadaki iş yükünü taşıyacak olan mahalli kamu idarecilerinin yoğun mesaisine gebe. Geçmiş imar alışkanlıkları hala devrede. Bu devreyi işleten bizzatihi mülk sahipleri.aslında... O bakımdan hangi partiden olursa olsun aslında imar işleyişinde seçilmiş veya atanmış bir çok akıl samimi ve bilimsel tasarrufta olamıyor. Malatya'daki ve tüm deprem bölgesinde inşaat/rant ekonomisi 15 saniyede çöktü. Hiç kimse kimseyi suçlamasın! Hepimiz bu işin içindeyiz. Bundan sonrasına bakmak lazım. Umarız bir parça durumun vehametini anlamışızdır. Dolayısı ile Bu şehir ve diğer yok olan şehirlerde yeniden modern ve medeni oluşum zor gıbi.Ama imkansız değil. Ne kadar iyi niyet o kadar iş çıkacak... Yerinden hak talepleri vs. hem çevre şehircilik mimarlarını hem de işleyişi oturtacak olan yerel kamu idarecilerini zorluyor. Sabrederek ve haklarını gözeterek sivil bir yaklaşım şart Çetrefilli bir sürece giren Malatya ve diğer şehirler için doğru yaklaşım yeni başlıyor. Hiç kimse diğer kimseden temiz değil ve bu cehennem şehirler bizim Düzeltmek de elimizde Daha ciddi yaklaşımlarla hem kendi ezberimizi hem de kamunun eleştirel ezberini nötürleyebiliriz. Olduğu kadar .. Rabbim daha büyük depremler göstermesin Depremler bolluk ve bereketlik getirir. Ama bizim konutlar dandik. Çünkü külliyen hepimiz vasat adamlarız Daha yaşanabilir mekanlar oluşturarak diğer yüksek olasılıklı büyük depremleri inancımız gereği salavat ile anabiliriz. Hepsi elimizde. yeter ki partisel vs. kamplaşmada olmayalım. Bu şehir kısa sürede yeniden hayatımızın en güzel anılarını yaşatabilecek bir mübareklikte bir doğallıkta.. Ümitsiz olmayın. Ve sahada çalışanlara güvenin Eksiklkler olabilir zamanla tamamlanacaktıır..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Köyü bir reis ciyim.. dış politikasi, yer altı kaynaklarina yonelmesi, yerli savunma sanayi vs. tam destek veriyorum... helal olsun.. Deprem ile ilgili de bisey bahsetmek istemiyorum.. Ama iş malatya olunca 20 yıldır silme akp ye oy verince malatya.. benim de beklentilerimi karsilamalisiniz.. ben vatanseverler biriyim.. bana malatya mitinglerinde istanbul u, Ankara yi, Sivas yht yaptık lütfen anlatmayin. Suraya sehir hastanesi yaptik demeyin.. ben malatya ma ne yapilmis buna bakarim..Agirima gidiyor. Ne gidiyor? 20 yıldır hdp ye oy veren şehirlere yapılması.. 20 yıldır chp den başka partiye oy vermeyen illere yapılması.. ben 20 yıldır oy verdim.. ne şehir hastanesini gördüm, ne yht treni gördüm, ne yeni havalimani gördüm.. belediye desen zaten evlere şenlik. Raylı sistem desek o ney yav der... reis bu senin hatirina ve milli davana son oy verisimiz... karşı tarafta terör ittifaki var.. buna ot vermiycez.. ancak malatya ma bu son 5 yılda yukarda saydiklarim yapılmaz ise ağzınla kusta tutsan vermem... beni Sivas treni ilgilendirmiyor, Diyarbakır a 33 bin kişilik stad ilgilendirmiyor, beni izmir bayraklı şehir hastanesi ilgilendirmiyor.. Trabzon'a yeni havalimani yapacakmisiniz... niye malatya yok... Bundan sonra böyle.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • İlerideki 5 yılda Malatya'ya bu saydıklarının yapılacağını düşünüyorsan boşuna düşünme Mehmet. O saydıkların 20 yıldır sağlam olan Malatya'ya yapılmadı. Şimdi enkazlar içinde olan Malatya'ya yapılır mı sanıyorsun?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bir tek İstanbul'a yatırım yapılıyor emin ol. İzmirin ülke ekonomisine katkısı, verdiği vergiye göre hazineden aldığı desteğe bak anlarsın boş konuşma.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sorgula hesap sor (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya dışında hiç bir şey ilgilendirmiyor seni ... onu anladık...peki ülkenin tamamı .....şahsi düşünce genelde doğu kültürü ben iyi isem tamam demek bencilliktir... öyle bir noktaya geldi ki ülke ekonomi iflas noktasında başta SGK olmak üzere kurumlar çökmüş iç ve dış borç alınan faizlerle döndürülmeye çalışılıyor hani bahsettiğin şehir hastaneleri vs bu sistem tam bir dipsiz kuyu hadi ben yalan söylüyorum diyelim buraya yorum yapabiliyorsun ..sende doğruluğunu araştırabilirsin
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Çok saçma bir yorum olmuş birazda komik olmuş terör ittifakı dediğin ittifaka karşısın eyvallah ölümüne reiscisin tüm malatya öyle zaten eee sorun ne sana yapmadığı hizmetler mi ? depremi neden konuşmuyorsun o daha büyük bir vaka daha ne olsun binlerce apartman yıkıldı on binlerce can gitti ama depreme değinmek istemiyorsun. Çünkü allah ta biliyor kul da biliyor depremde sınıfında sınıfında kalan bir hükümet var ( sen inkar etsen,başkası inkar etse allah inkar etmez ve gün gelir zamanı gelince allah hesap verir insanlar ) Dolar aldı başını gidiyor ,enflasyon zaten o biçim anladığım kadarıyla da tuzun epey bir kuru yani nasıl bir kafa ki hastane yapılmadı diye, havalimanı yapılmadı diye kısacası malaty'ya çivi çakılmadı mı diye eleştiriyorsun iktidarı ? Diyecek bir şey yok allah biliyor allah görüyor ona havale etmek daha mantıklıdır bu konuları. Sen reise yine de oy ver ama şikayet etme kardeşim öyle bir hakkın yok kanaatindeyim.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bir dönem oy vermeseydiniz belki bu saydıklarının hepsi yapılırdı. Her dönem %70 oy verdiğiniz için mağdur ediliyor olabilir miniz??
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Milletin adamı (11 ay önce)
    İyi de milletin adamı milleti yok saydı milletvekili listelerinde. İlk 3 sıra milletvekili adayını (diğerlerini tanımıyorum) halka rağmen aday gösterdiyse reis bence milletin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekli. Pardon düşünme dedim düşünmeden. Bize çok çok uzak bir kavram
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Reis kimi aday ederse ona veririz oyumuzu kardeşim
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Referandum (11 ay önce)
    Bu seçim bir referandumdur. Çocuklarınızın gelecegini , Suriyeliler gitsin mi kalsın mi , adalet gelsin mi daha mı beter olsun, hukuk mu guguk mu , 1 kilo kıyma mi 10 kilo kıyma mi , yandaş mi vatandaş mi ? 2 seçim var tarafını seç sonra ağlama.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • benim yaşadğım şehirde de suriyeli var ama yaşadığım ilçede elhamdülillah bir tane bile suriyeli yok ama dilerim bu ülke mülteci cenneti olur ama bu ülkeyi mülteci kampına çeviren mevcut siyasi yapıya oy veriyorsan kusura bakma o mülteciyi de kabul edeceksin nokta .
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşinin mahkemede Allah senin belanı versin dediği Destici de gelmiş hangi sıfatla olduğunu anlamadım.Malum Kemal Sunal'ın yoksul filminde dediği gibi binde sıfır bilmem kaç oy almış
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (11 ay önce)
    Yaparsa RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPAR REİSLE YOLA DEVAMM
    %22
    %78
    Yanıtla
  • En kritik seçiminde enflasyonu niye dusuremiyor reisin :) yapamıyor yonetemiyor :)
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Dolar neden düşmüyor enflasyon oluyor biliyor musun? Çünkü abd Erdoğanı yönetemiyor
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hadi ordan mehmet (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    1 tl 1.2 dolarken reisini abd mi yönetiyordu onu mu demek istiyorsun ? Ekonominin altın çağı dediğiniz dönem de abd mi yönetiyordu reisinizi onu mu diyorsunuz yani _
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sen hazinende sürekli açık verirsen, yatırımcıya, piyasaya güven vermezsen enflasyon fırlar. Olay ABD'nin Erdoğan'ı yönetip yönetmemesi değil yani. Siz yine büyük oyunu görmüşsünüz. Şuan Ülkedeki mevcut politikalar yabancı yatırımcıyı buraya çeker mi sanıyorsunuz? Hazine ve Maliye Bakanı olan Sn. Nebati ekonomi hakkında çıkıp dalga geçer gibi açıklamalar yapıyor. Yok gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz, yok TL'yi değersizleştirerek daha çok mal satacağız. Sence bunlar işi bilen bir adamın yapacağı açıklamalar mı? Ne kadar ekonomist varsa hepsi bu açıklamalara bakıp dalga geçiyor haberiniz var mı peki? İşte böyle bir sistem yok hemşehrim. İşin uç kısmında zaten yargı bağımsızlığını yitirmiş, merkez bankasıyla çocuk oyuncağı gibi oynayıp kararlar alıyorlar, iş bilmez adamları hazinenin başına koyuyorlar ee sonucunda dolar da fırlar enflasyonda fırlar güzel kardeşim. Daha geçen gün Rusya'ya olan 600 Milyon dolarlık Gaz borcumuzu erteledik biz. O çete şirketleri, şahıslar yüzlerce yerden ihale almayı bırakırsa eğer, yöneticilerimiz şirketlerin milyon dolarlık vergi borçlarını silmek yerine gariban halktan aldığı gibi çatır çatır alırsa, hak hukuk adalet gözetirse, şeffaf olurlarsa emin ol burada enflasyonu konuşmayız zaten. Ama ortada bir yanlış var, yönetilemeyen bir ekonomi söz konusu. Hemen kolaya kaçıp abd'yi suçlamak kendimizi kandırmak olur. Çünkü ekonomi bu kadar basite kaçılacak bir şey değil. Selametle...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (11 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Soğan patates meselemiz şimdi oylemi Reis varsa gerisi teferruattır,huzur var devlete güven var gerisi boş En önemlisi kafam rahat devlet gerekeni yapıyor aksini kimse inkar edemez kardeşim
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Kafan rahatsa, her sey cok güzelse, hele hele malatyada yaşayıp da bunları söylüyorsan senin oyun reise helal olsun, baska söze gerek yok,
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Böyle düşünüyorsan gercekten oyunu tabiki de reise vereceksin, ancak ben veremem kardeş, cunku enkaz altından gelen yardım çığlıkları hala kulaklarımda enkaz basinda bekleyen babalarin, annelerin, cocuklarin caresizligi hala gozumun önunde gitmiyor, ortada kimse yoktu, biz bizeydik sadece bir somun ekmek, bir şişe su için insanın birbirini ezdigini gördü bu gözler,
    %80
    %20
    Yanıtla
  • "... Büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmaz" diye uyarınıza siz uymamışsınız... Burası Türkiye mi diyeceksiniz; kural koyanlar sorumsuzdur, diye
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Serdar (11 ay önce)
    Reisim hoşgelmiş. Söz verdiğim gibi 5 evimiz kaldı sağlam. 2 si suriyeli kardeşlerimize verildi. 3 tane daha kaldı onları inşallah en kısa sürede vereceğiz suriyeli kardeşlerimize kiraya malatyamız tam desteğini gösterecek gelecek seçimde yüzde 90 inşallah.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Yahu ayıptır ayıp..insan bunlar..
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ayıp olan nedir? Suriyeli insan kardeşlerimize kucak açıp onları sıcak bir yuvaya kavuşturmak mı?
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Alın Suriyeli kardeslerinizi evinizde besleyin. 13 milyon be 13 doğum oranina göre 10 sene sonra çoğu ilde Türkler azınlık olacak. Suriye'de savaş yok savaş. Lazkiyeye gidin millet eğleniyor. Esad çağırıyor bunları. Suriye'de savaş yok !! Keyfi burdalar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tahir (11 ay önce)
    Depremden sonra, bir de dolu vurdu malatyayı...Felaket...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Allah Bilir (11 ay önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Selahaddin Başkanımız söylemişti. Allah ceza veriyor başkana göre. Tek günahkar biziz ya(!)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mahir (11 ay önce)
    Ulu bilge keklik dedem de gelmiş :). Hudapar gelmedi mi başkanım. Enfilasyonu artıran, fındığa zam vermeyen, milleti işsiz bırakan, halkı asgariye mahkum açlığa mahkum eden, ülkeyi mülteci yuvasına çeviren kiliştaroglundan hesap sorun diye size vericem oyumu.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sergen (11 ay önce)
    Bahçeli amcam iki kekliği söyledi mi. Bunların yönettiği ülkede soğanın 30 olması çok normal arkadaşlar 50 de olabilir yakında :)
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Eğer 2-3 katlı sağlam binalarda yaşıyor olsaydık bunun adı ne afet ne asrın felaketi olacaktı. Ne de kader diye yöneticiler suçu Yaratıcıya atacaklardı. Enkaz olan 100 milyar dolar konut stoğu ve bunu yapmak için harcanacak para ve borçlandırılacak olan vatandaş. Toplam maliyet ile 22 yıllık iktidarda fay hatları sabit yerlerde olmasına rağmen fay hatları üzerinde olan şehirlere karşı önlem alınmadı. Evler Yıkılsın vefat edenler olsun biz eve karşı Toki ya da yerinde dönüşüm yapar 20 yıl faizsiz kredi veririz, cana karşı 100bin TL veririz demek değil mi bu yaşananlar? Bu ülkede Yalova depremi oldu, Erzincan depremi oldu. Fay hattında olan şehirlerin nasıl olması gerektiğini haritalar uygulamasında sokak görünümü ile Erzincan’dan anlayabiliriz. Aya gitmeye gerek yok. Yazık oldu onca insana, geride kalanları ise asla eskisi gibi olamayacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (11 ay önce)
    Canımız feda reise.agir hasarlı binalar hafife çevrildi ve kirasida 10 binlira oldu.malatyanin nüfusu 100 bin yarısi olan 50 bin kimi öldü kimisi gitti.geri kalan 50 binde beklenen Bingöl depreminde ölürüz canımız sana feda olsun.sehitfevzi TOKİ için Öznur Çalık.osman güder.basri kahveci ve firma mahalleye geldiler inşaat uzatma almış 3 yıl olmuş bitmedi.tepki gösterecektir adamları alkisladik dualarla uğurladık.yani bizler herşeye müstahakiz.
    %85
    %15
    Yanıtla