SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Sanayici Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-10-25 20:24:39
Malatyalı Sanayici Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Bitlis'in bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Bitlis, Perşembe günü yapılacak cenaze töreni sonrası toprağa verilecek. Bitlis'in kurduğu şirket Türkiye'nin sanayi devlerinden biri konumunda.

Edinilen bilgilere göre Bitlis bir ay kadar önce özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. Dün gece vefat ettiği öğrenilen Bitlis için cenaze töreni Perşembe günü düzenlenecek. Teşviki Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Bitlis, Feriköy'deki aile kabristanında toprağa verilecek.

TAZİYELER EVİNDE KABUL EDİLECEK

Bitlis ailesi 27 Ekim Cuma gününden itibaren 6 gün boyunca taziyeleri saat 17:00-21:00 arasında, Necmettin Bitlis’in Bebek Arif Paşa Korusu’ndaki evinde kabul ederken, 26 Ekim Perşembe akşamı Necmettin Bitlis için Hilton Bosphorus İstanbul Otel’de mevlit okutulacak.

SANAYİ DEVLERİNDEN BİRİNİ YARATTI

Bitlis'in 1964 yılında temelini attığı Polisan Boya, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alıyor. İSO 500 listesinde 317'incı sırada yer alan PolisanPolisan Boyanın kurucusu Bitlis hayatını kaybetti

Boya'nın yüzde 50 hissesi geçen yıl Japon devi Kansai'ye satılmıştı. Bu satış kararı sonrası şirketin adı Polisan Kansai Boya San. ve Tic. A.Ş.olarak değiştirilmişti.

TİCARET LİSESİ MEZUNU

1 Aralık 1928’de Malatya’da dünyaya gelen işadamı Bitlis, öğrenimini ticaret lisesinde tamamladıktan sonra çalıșma hayatına 1955 yılında bașladı. Polisan Holding Yönetim Kurulu Bașkanlığı görevini sürdüren Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Șark Mensucat Yönetim Kurulu Bașkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu. Ayrıca Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Bașkanı ve TÜSİAD üyeliği yapıyordu.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • hammat (6 yıl önce)
    3 YIL ÖNCE OKULUMUZA 2.5 TON BOYA GÖNDERMİŞTİ.İYİ BİR HAYIRSEVERDİ.ALLAH RAHMET EYLESİN...
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (6 yıl önce)
    Malatya'ya ne faydası oldu ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Google bıraz baktım 6 katrılyon 700 mılyon ve yüzde 100 hısse sahibi bir Holdıng miş Polisan.. ceviz, badem bile yetıstırmıs düşünün turkıye de bır çok yatırımı var ve ağaç bıle ekmıs... yatırım yanı bır tane fabrıkası yok Malatya’da..eğitim alanında gayretleri olmuş o kadar... muhtemelen çocukları dışarda dogma buyume ortalıklar ve Malatya’yı tanımıyorlar bile... artık Polisan Malatya degıl Kocaeli bir şirkettır gecmıs olsun.... Malatya ya 1 tane fabrika kurmuş olsaydı herkes bilirdi bu adam Malatyalı derdi.. işte biz bır Konya,Antep, Kayseri olamıyoruz olamadık ta.. tema holding, rönesans Holdıng, Acıbadem grubu ,Çalık Holdıng ve rahmetlının polısan Holdıng.. daha nice holdıngler..Malatya da gören varmı? Malatyaspor da forma sponsoru bulamıyor kımse yok diye şaka gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT GÜLEZ (6 yıl önce)OZAN isimli kullanıcı yorumuna
    MEHMET EMİN BİTLİS İLKÖĞRETİM OKULU. 1988 YILINDA YAPILAN İNÖNÜ MAHALLESİNDE DÜNE KADAR TEK BULUNAN OKUL.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAŞİT KISACIK (6 yıl önce)OZAN isimli kullanıcı yorumuna
    nereden biliyorsun? Malatya'yı Malatyalıları tanıyor musun ki bu soruyu soruyorsun kardeşim. Sizlerin ne yararı oldu da ne sizden ne de yararınızdan haberimiz olmadı. Onu sıralarımasın lütfen öğrenelim Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Sayın Necmettin Bitlis'e Allah'tan rahmet dilerim.Yakınlarının ve iş aleminin başı sağ olsun.Mekanı cennet olsun.Gelin Eleştiri yapmak yerine ölülerimizi rahmetle ve saygıyla yad edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • TOLGA Özbaş (6 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet olsun büyük adamdı iyi bir Malatya'lıydı mutavası bir insandı alcak gönüllü herkesin abisiydi Necmettin abim
    0
    0
    Yanıtla
  • Raşit (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Necmettin abiler gibi malatyalı, doğa ve insansever, mütevazi işadamı az bulunur. Mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Raşit Kısacık (6 yıl önce)Raşit isimli kullanıcı yorumuna
    Necmettin abi gibi, hayır, doğa ve insansever hemşehrimiz gibiler azaldı artık. Çamur atmaya, kulp takmaya çalışanlar ayrık oyu gibi çoğaldı malatyada... Bu gibiler ne necmettin abi gibiler, nede Malatyayı bilmeyen, tanımayanlar bence.. Onların sevdiğide sevgiside biliniyor ya...mekanı cennet olsun.. Nur içinde yatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (6 yıl önce)
    Bugüne kadar polisan 'ın kurucusunun Malataya lı olduğunu bilmiyordum vefat etmesiyle öğrendim tekrardan Allah rahmet eylesin. Malatyaya en ufak bir yatırımı olsaydı bunu bilmekte bukadar geç kalmazdım. Tabiki bu tüm ülke olarak biriz bütünüz ama hep Dilovasında değilde birazda Malatyada fabrika açsaydı ama maalesef demekle yetiniyorum. Bir yerin kalkınmasında gelişmesinde fiziki faktörler tabiki etkilidir ama kalkınmada beşeri unsurları da göz ardı etmemek lazım eğer sadece fiziki faktörleri dikkate alacaksanız kimse Doğuanadolu ve Güneydoğu için yatırım yapmaz ve batıya gider bu çok yanlış bir yaklaşımdır. Sorarım size Antep ve Malatya arasındaki bu farkın sebebi Antep in denizimidir, antepin madenimidir, antepin komşularımıdır yoksa milliyetçi antepli yatırımcımıdır biz Malatya olarak bu yüzden kaybediyoruz ve böyle düşüncelerden dolayı kaybetmeye de devam edeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga tekin (6 yıl önce)Göktürk isimli kullanıcı yorumuna
    malatya eğitim vakfının sitesine girdiğinde malatya için neler yapmışlar ve yapmaya devam ediyorlar görebilirsin. malatya büyük fabrika kurulmasına elverişli bir yer değil lojistik enerji nüfus gibi özellikleri yok..organize sanayide gördüğün fabrikalarda devletten teşvik alarak yapımış yerler(total duruma baktığında ülkeye pek faydası olmayan işletmeler...ama olsun ne güzel yollar köprüler yapıyorlar zaten..
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibi dar düşünen insanlar yüzünden bu haldeyiz biraz çağın gerekliliklerine göre düşün belki ne demek istediğimi anlarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga tekin (6 yıl önce)Göktürk isimli kullanıcı yorumuna
    anlaşıldı tamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahya Özçelik (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, değerli bir büyüğümüzdü
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    yatırım yapıyorum diye bir yer gelişmez,gelişmesi için o yerin konumu yer altı ve yer üstü zenginlikleri komşu yerlerin durumu vs birçok etken vardır.istanbul ,izmir,bursa,ankara ,kayseri,antep,adana,mersin neden gelişmiş oranın insanı orda kalmışda mı yoksa başka yerlerden insanlar cazip olduğu için gelip yatırım yapmışlar ondan mı. malatya bir bölge ,sınır,liman ,turizm ,tarih ,maden şehri değil.malatyalı zenginler dışarıda malatya için ellerinden geleni yapıyor.eğitim ,çalışma vs birçok konuda destek veriyorlar.daha ne yapsınlar.polisan malatya da birçok okul yaptırdı ,eğitime destek verdi.rahmetli kaç defa malatya ya geldi.açılışlara katıldı.zenginliğine rağmen mütavazi bir kişilikti ,allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya maden şehiri değil mi? Doğru ya değil ondan Hekimhan hasançelebi de Demir çıkmıyor yer elması çıkıyordu... Hekimhan yapılacak fabrıka Sivas dıvrıgı ye üstelik madeni bitmiş yere yapılıp 1000 kişilik istıhdam sağlanıyor siz uyumaya devam edin..saçma konuşuyorsunuz...coğrafi konum olarak İstanbul, Kocaeli , Mersin , Bursa ,Adana liman şehirler bunları anlarız.. Kayseri ve Antep ne alaka.. neresi cazip miş bu şehirlerin.. Büyükşehir olmadan önce Kayseri nüfusu 300 bindi.. bu iki şehir kendi hemşehrilerinin milliyetçi tutumu ile gelişmiştir..1995—2000 yıllarında Malatya nüfusu 1000 milyondu şimdi 780 bin zor buyuksehır olmuş yani 300 bın kışı göç etmiştir.. sen fabrıka iş,aş vermezsen insanlara göç ederler gıttıkleri yeri de memleketi görürler artık.. çünkü orda doğacak çocukları artık Malatyalı degıl İstanbul yada Bursalıdır.. babaları vefat edince memleketını de bılmez tanımazlar.. bır arkadaş güzel yazmış polısan sahıbınin Malatyalı olduğunu yeni öğrendim.. Malatyalılar Malatya ya fabrıka kursunlar Malatya sanayi devi olur. En üst makamlardalar.. Malatya’nın artık Egıtım alanı destegı yeterli degıldır. Devlet okulumuzu yapar..malatya iş kurma alanında dev bır şehir haline gelmesi lazım.göç durmalı.. bakın İstanbul a ya karadenızlı yada doğulu niye? Ekmek için anladınız mı,, sen ekmek ver o adam gelmez.. kusura bakmayın ben Malatya ya fabrıka yapan insanına ekmek veren adama değer verırım. Geri kalan işlerde sadece yad ederim 3 gün sonrada unutulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Öncelikle allah rahmet eylesin dıyelim... Malatya bağlantısına gelınce eğitim vakfı kurulması gayet başarılı güzel proje buna lafım yok ama iş,aş ekmek konusuna gelecek olursak su Malatyalı iş adamları kendi memleketlerine yatırımları olsaydi şimdi Malatya küçük İstanbul du...Dilovası (Kocaeli) Polisan fabrikası kurmuş hemşehrimiz.. bu fabrika Malatya da olsa herkes ekmek yerdi.. işte burda fark ortaya çıkıyor ve anlıyoruzki hiç milliyetçi degılız.. bir Antepli ile Malatyalı arasında ki fark ta bu olsa gerek.. Antepli ne olursa olsun kendi il dışına fabrika açmaz, Malatyalıda burayı terketmek için can atar.. bu konuda üzüldüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Birileri iş yapar, birileri laf yapar.Hemşehriniz ölmüş bir rahmet okumak bu kadar zor mu?Rahmetli belki Malatya ya yatırım yapmamış ancak güzel yurdumuzun diğer köşelerine yapmış ve kim bilir belki binlerce insan bu sayede iş,güç,aş sahibi olmuş.Cenabı Allah onun vasıtasıyla nice karınları doyurmuş.Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim H.KILIÇ (6 yıl önce)
    MEV Kurucularından ,eğitim aşığı ,Malatya ya okul kazandırmıs Malatya yı hic unutmayan ve birçok konuda maddi manevi desteklerini esirgemeyen Necmettin Abi ruhun şad mekanın.cennet olsun.Tüm sevenlerinin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (6 yıl önce)
    Malatyaya bir faydası dokunmuş mu hayır bu il işte bu yüzden fazla gelişme gösteremedi bak Antep'e zengini yatırımını Antepten başka bir yere yapmamış yaptıysada Antepte onlarca fabrika kurup ondan sonra başka bir yere gitmiş. Allah rahmet eylesin Necmettin beye.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklisin kardesim de bizim malatya bir hal olmuş..malatya trabzon maçında takimin 1-2 eksiğini yazmistim hemen morinho musun sen diye yazdilar, ne yapabilirsin bu millete..eminim rahmetli de birşey yapmak istemiştir, bizim millet kesin bir kulp takmistir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef Malatyalılar olarak milliyetçi yapımız biraz eksik lütfen milliyetçi sözümden kimse siyasi olarak herhangi bir şey anlamasın bir tane malatya var ve bizim memleketimize Malatyamıza sahip çıkmamız lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT GÜLEZ (6 yıl önce)Göktürk isimli kullanıcı yorumuna
    EĞİTİM VAKIFLARINA BAKIN. KALICI BİRŞEY Mİ ONU DA İNÖNÜ MAHALLESİNE GİDİP BAKIN "MEHMET EMİN BİTLİS İLKÖĞRETİM OKULU" SENE 1988
    0
    0
    Yanıtla