SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Vali, 'Doğduğum Köydeki Ev de Depremde Yıkıldı'

Malatyalı Vali, 'Doğduğum Köydeki Ev de Depremde Yıkıldı'
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ikinci yıl dönümü kapsamında Muğla’da anma programı gerçekleştirildi. Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, AFAD Muğla İl Başkanlığı tarafından depremlerde kullanılan ekipmanların tanıtımı da yapıldı.

Ekipman tanıtımı sırasında açıklamalarda bulunan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, "6 Şubat, asrın felaketinin yıl dönümü. Öncelikle tüm vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik, yüz binlerce insan yaralandı, milyonlarca insan evsiz kaldı. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin" dedi.

Malatyalı olduğunu ve doğduğu köydeki evinin de depremde yıkıldığını belirten Vali Akbıyık, deprem sonrası gösterilen dayanışmaya vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletin tüm kurumları, AFAD, jandarma, belediyeler, STK’lar ve yurtiçi-yurtdışından gelen yardımlarla büyük bir dayanışma örneği sergilendi. 85 milyon insanımız tek yürek olarak bu büyük felaketin yaralarını sarmak için elinden gelen desteği sağladı. Muğla da bu süreçte depremzedeleri misafir ederek ve bölgeye yardımlar göndererek büyük katkı sundu. Bu vesileyle Muğla halkına, iş insanlarına ve STK’lara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Deprem riskinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Vali Akbıyık, gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekerek, "Ülkemizde deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız. Deprem öncesinde yapıların sağlam inşa edilmesi, imar planlarına uyulması gerekiyor. Deprem anında ise arama kurtarma ekipleri, AFAD, STK’lar, gönüllüler ve yerel yönetimlerin hazır olması büyük önem taşıyor. Bireysel olarak da zorunlu deprem sigortamızı yaptırmalı ve güvenli yapılar inşa ettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Muğla, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız