SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalıların Eyüp'ü Yaşatma Borcu Var"

0
Güncellendi - 2021-05-29 02:42:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşamını sürdüren SMA tip 1 hastası olan 5,5 aylık Eyüp Çınar için düzenlenen yardım kampanyasına katılan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, SMA hastalarının ilaçlarının ücretsiz temin edilerek, çocukların böyle bir bağış kampanyasına gerek duymadan devletin imkanlarıyla hayat bulması gerektiğini belirtti.

Malatya’da yaşayan Altuntaş ailesi ilk çocuklarını SMA Hastalığından dolayı kaybettikten sonra ikinci çocukları 5,5 aylık Eyüp Çınar’a da SMA teşhisi konuldu. SMA tip 1 teşhisi konulan Eyüp Çınar için zaman tükenirken, yardım kampanyaları da hız kazandı. Altuntaş ailesinin yardım çığlığını duyan CHP Iğdır Gençlik Kollarından Çevre Mühendisi Azer Kayla, sosyal medya hesabı üzerinden yayın yaptı. Yayına Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek, Malatya İl Başkan Yardımcısı Barış Yıldız ve Eyüp Çınar’ın ailesi adına gönüllü Erman Aslan katıldı. Yayına katılan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kampanyaya destek vererek, 10 yıldız bağış yaptı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sosyal medyada gerçekleştirilen canlı yayında yaptığı konuşmada, Eyüp Çınar’ın ailesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını, bu temaslar çerçevesinde sosyal medyada çeşitli paylaşımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kiraz, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da duyarlılık göstererek aile ile görüşüp sosyal medyalarda paylaşım yaptığını ve destekte bulunduğunu belirtti.

“Türkiye’de yaşayan herkesin Eyüp Çınar’ı yaşatması gerekiyor” diyen Kiraz, şunları söyledi:

“Eyüp Çınar Malatya’daki tek SMA tip 1 hastası. Bütün Malatyalıların o bebeği yaşatma borcu var. Aynı zamanda aile daha önce bir kızlarını bu hastalıktan dolayı kaybetmiş maalesef. Herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum. Eyüp Çınar’a herkesin can olması gerekiyor. Kalan kısa süresi için herkesi seferber olmaya davet ediyorum. Biz istiyoruz ki, bu ilaçlar hasta olan çocuklarımıza ücretsiz olarak gelsin ve böyle bir bağışa gerek duymadan devletin imkanlarıyla hayat bulabilsinler. Valiliklerden bile izin alabilmek için büyük prosedürler gerekiyor. Bunlarla uğraşmak bile çok zaman kaybettiriyor ki bu bebeklerin kaybedecek zamanı yoktur.”

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız