SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mızda Sıkıntılar Büyük.. Bir An Önce Aşacağız.."

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yıldıztepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek mahalledeki sorunları dinledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Mahalle Sizin, Söz Sizin" programı kapsamında Yıldıztepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören katıldı. Toplantıda, mahalle sakinlerinin talepleri ve beklentileri dinlendi. Mahalle Muhtarı Bayram Alışık da mahalledeki eksiklikleri dile getirerek belediye başkanlarına verilen hizmetler için teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de konuşmasında, seçim öncesi oluşturulan sinerji ve güç birliğinin devam ettiğini vurgulayarak, "Seçim öncesinde başkan adaylarımızla, partimizle ve il başkanımızla birlikte hareket edip bir sinerji ve güç birliği oluşturma kararı almıştık. Bayram Başkanım her cuma bir mahallede toplantılar düzenliyor. Biz de bu toplantılara katılarak sizlerle bir araya geliyor ve sorunlarınızı dinliyoruz," dedi. 

Er, Malatya'daki sorunların büyük olduğunu ifade ederek, "Her platformda söylüyoruz; Malatya'mızda sıkıntılar büyük. Ancak bu ekip, bu sorunların üstesinden gelecek. Son 1 ay içinde rezerv alan ihalelerini hızlandırdık ve diğer projelerimizi de aynı şekilde takip ediyoruz. Şu an 3 bin konutumuz kura için hazır. Ekim ayı sonu itibariyle 8 bin konutumuz daha hazır olacak," diye ekledi. 

Başkan Er, sürecin zorluklarına da dikkat çekerek, "Kolay değil, büyük bir yıkım ve yeniden inşa süreci yürütüyoruz. Şu an en büyük ihtiyacımız zaman. Sizlerden biraz sabır istiyoruz, bizler de çok çalışarak sıkıntıları bir an önce aşacağız," şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, toplantıda yaptığı konuşmada, her hafta düzenlenen "Mahalle Sizin, Söz Sizin" buluşmalarının önemine değinerek, "Bugün her hafta gerçekleştirdiğimiz mahalle buluşmamız için toplandık. Yıldıztepe Mahallemizin eksiklerini ve sorunlarını not alacağız. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de bizler, bu sorunları çözüme kavuşturmak için çalışacağız," dedi. Başkan Taşkın, mahalleye yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi vererek, "Halı saha sözümüz var. Büyükşehir Belediyemiz ile bu projeyi birlikte gerçekleştireceğiz. Semt konağı uzun vadeli bir projemiz, onu da hayata geçireceğiz. Asfalt ve kaldırım eksikliklerini de belediye olarak tamamlayacağız," ifadelerini kullandı. Programın başlığını hatırlatarak sözlerine devam eden Taşkın, "Tabii bu programın başlığı 'Söz Sizin'. Biz buraya sizleri dinlemeye geldik. Tekrardan katılımınız için teşekkür ediyorum," diye konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımızın daveti bizleri çok mutlu etti. AK Parti belediyeciliği, sürekli vatandaşlarıyla iç içe olan, onların sorunlarına ve problemlerine çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıdır. Bugünlere milletimizle beraber hareket ettiğimiz için geldik. Bundan sonra da halkımızla beraber olmaya, onların problemlerini çözmek için çaba göstermeye devam edeceğiz," dedi. Gören, halkın taleplerine çözüm bulmak için her türlü sınırı zorlayacaklarını belirterek, "İmkanlar sınırlı olabilir, ama biz sizlerin isteklerine çözüm sunmak için her türlü sınırı zorlayacağız. Adaleti elden bırakmadığımız sürece de memleketimize bereket gelecektir. Bu vesileyle tüm sıkıntılarımızı gidermiş olacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum," diye ekledi.

Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Alışık ise mahalledeki sorunları dile getirerek, "Mahallemizi ziyarete gelen başkanlarımıza ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıların sık sık yapılması, halkımıza moral oluyor. Milletimizin beklentileri var ve siyasiler ile belediyelerin bizleri ziyaret etmesini istiyorlar. Bu beklentileri karşıladıkları için teşekkür ediyorum," dedi. Alışık, mahalledeki eksiklikler hakkında da konuşarak, "Yıldıztepe Mahallesi'nin bazı eksiklikleri var. Bu sorunları mahallemiz adına not aldık ve başkanlarımıza ilettik. Mahallemizi ziyaret ettikleri için tekrar teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • DELU (6 gün önce)
    Sorun çok en büyük sorun belediye, kendiniz karar çıkarıp o karara uymamanız en büyük sorun, yerinde dönüşüm için imar planını çıkardınız çok güzel geç olmasına rağmen şimdi imar planına attığınız imzadaki karar şöyle yerinde dönüşümde eski inşaat alanını geçmemek kaydıyla yerinde dönüşüm yapabilirsiniz diye karar alıp imzaladınız şimdi o karara uymuyorsunuz bu sorun değil de nedir, oraya çıkıp konuşmak kolay iş icraatlarınızın ve imzanızın arkasında durun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haciwhat (1 hafta önce)
    Malatyada sıkıntı var demeyin.Troller rahatsız olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • TURKİYE (1 hafta önce)Haciwhat isimli kullanıcı yorumuna
    türkiye'de ciddi problemler var. akp'nin yarattigi dag gibi problemler...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • hemşehri (1 hafta önce)
    en azından gözlerinde ışıltı var ikisinin de :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Son kez bana oy verin haaaa bakın ülke ne hale gelecek ;)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Özcan (1 hafta önce)
    Pardon da Ankara'ya yerleşen zaatta aşacağız diyordu .. bu yıkımlar ne zaman bitecektir. Birileri göçük altında kalıncamı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatya sever (1 hafta önce)
    Malatya'da hizmet namına 1 şey yoktur belediyelerden malesef her konuda sınıfta kalıyorsunuz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ferhat (1 hafta önce)
    Hep aynı kafa, aynı adamlar, aynı bakış açısı. Belediyelerde hiç yeni bir yönetici gördünüz mü? Kendi içlerinde çevirip duruyorlar. Neymiş efendim, belediye deneyimleri varmış. Kaç tanesi mevzuat biliyor bir sorun hele. Kaç tanesi elini taşın altına koyabiliyor bir sorun hele. Kaç tanesi strateji üretebiliyor bir sorun hele. Gerçi hak ediyoruz biz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mevzuat mı…. Tutanak tutmasını bilen memur var mı ? Memurlar asli görevinde mi ? Şube müdürlerinin, müdürlerin ne çalışması varmışta tahsil durumları da göz önünde bulunduracak olursak …
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ak dava (1 hafta önce)Ferhat isimli kullanıcı yorumuna
    Ak dava izinde ak günlere az kaldı. Reisim ne yaparsa iyi yapar. Biz güveniyoruz şuan şaha kalktık uçuyoruz inşallah. Reis sevdalısıyım reissssss
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ufuk demez (1 hafta önce)
    Arkanızdayız başkanım. Malatya sizinle ayağa kalkacak. Tepki gösteren insanlara şunu söylüyorum. Dünya bankasından hibe kredi gelirken bizde bir şey yok naraları atıp krediyi başka şehirlere kaptıran Bir önceki Belediye Başkanını ve vekilleri eleştirin.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)
    Sayın vekilimiz Akçadağ in dışına çıkarılmış büyük başarı baska ilçeleri de varmış Malatya nin sadece el kaldir indir vekili bunlar hiç bir yeterlilikleri yok memleket de ortada zaten kan ağlıyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • SADE VATANDAŚ (1 hafta önce)
    Sadece Malatya değil tüm Türkiye de sıkıntılar büyük. Tek sebebi ampul partisidir. Ekonomi nasıl bu hale geldi. Savaşın olduğu ülkelerde bile enflasyon bu düzeyde değil? Bile bile bu günleri yasiyoruz. Mültecilerin ne işi vsr ülkemizde? Suriyeli yetmiyor gibi 3000 km yol ile elini kolunu sallayıp Afgan,pakistanlisi ülkeye giriyor. Her türlü pislik var tvar bunlarda. Yazık ettiniz TÜRKİYEMİZE.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Burda bile siyaset tek sebebi chp iktidarlarının yıkımı yalan söylemeyin zam zülüm iskence iste chp faizin 200 enfilesyonun 400 olduğu tüp, kömür, yağ ,seker karla verildiğini benzinin paraylabile bulunmadiğı 500 dolr icin imf kapisinda dileci gibi bekleyen eceviti hastahanerde rehin kalan hastalar İste o dedigin Türkiye her sene irticayi faliyet altinda isten atmalar o gocmn dediklerin Türkiyeye yılda 150 milyar kar ettiriyor(besilerdeki coban,ayak isleride çalışan , çöp toplayan bile ulkeye katmadeğer) açıkca söyleyin rahatsizlığinız islam en kötü ulkeyi iflas ettiren sol pari chp dir gecin algi yapmayı
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ama kafamız nasıl güzel :) tek argümanları 40 sene önceki Amerika ambargosu sebebiyle (halkta para olmasına rağmen) stokcularin yarattığı kısa bir kargaşa. Sen 22 yıla bak Malatyalı.. ekmek kuyruğunda kaç saat bekliyorsun :)
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kral yorum olsun diye yorum yapmışsın.... yaptığın yorum ne şehirle ne belediye ile alakalı, ilginç!!!
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Göklerde kartal gibiyiiim uçuyoruz Akp sayesinde. Adam Malatya ve Türkiye'deki sorundan bahsetmiş. Senin niye zoruna gidiyor utangac akp li misin sen de
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mahir (1 hafta önce)
    Açık ve net olmak gerekirse ; 1) Depremden etkin yönetim haritası belirlenmelidir. 2) Malatya da önerisi olabilecek mimar ve mühendislerle de birlikte hareket edilmeli, 1 adet Mimarlık ve 2 adet Mühendislik Fakültesi var. 3) Çözüm strateji ile ilgili olarak depremden şehrin ayağa kalkması için gereken olanaklar sağlanmalıdır. 4) Malatya ‘ya Savunma Sanayi ağırlıklı Asfat Fabrikası ve KOSGEB destekli tedarikçi olan firmalar açılmalı, en az 20000 kişiye istihdam yaratılabilmelidir. 4) Üniversite ve diğer alanlardaki etkileşimin sağlanması ve yeni yapılacak olması gereken Çamurlu ve İkizce ye 500 Yataklı konut alanlarına yakın olması 6) Malatya nın geleceğe de huzur ve esenlik dolu olarak bir an önce şehrin ayağa kaldırılması gereklidir. 7) Malatya ya yakışır modern depreme dayanıklı olan, üstünde daire olmayan küçük iş merkezli çarşılar yapılmalıdır 8) Yararlı ve sağlıklı bir alt yapı, düzenli bir trafik sistemi olmalı ve şehir merkezinde sular özel depolamayla uygunsa içme suyu olarak , tarım sulama suyu olarak kullanılmamalıdır. 9) Malatya ve Adıyaman bölgesini kapsayacak Karayolları Bölge ve Afad Bölge kurulmalıdır. Sonuç olarak başka Malatya yok, Malatya memleket olarak hepimizin ortak değeridir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)Mahir isimli kullanıcı yorumuna
    Mahir bey, çok güzel yazmısınız ideal olan budur ancak, tüm bu yazdıklarınız akıl, bilim ve liyakat ile yönetilen ülkelerde olur. Bizim ülkemiz rant ile yönetildiğinden boşa yazmayın. Halkımız da akıl bilimden ziyade rantçıların peşinden koştuğu için bu yazdıklarınız sadece hayal olarak kalacaktır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Huzur (1 hafta önce)
    Sıkıntıdan bu gülücükler
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abidin (1 hafta önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Değil mi!!! Hele bir de sıkıntı olmasaymıııışşş!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehtap (1 hafta önce)
    Seloya rahmet okutacak. Ertanı genel sekreter sabriyi de yardımcısı yaptın mı bu şehir kesin ayağa kalkar
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Malatyalee (1 hafta önce)
    Sn Sami Er Malatya da en büyük sıkıntı 1- Belediyeniz ve 2-Çevre Şehircilik , belediyenin 30 sene önce yaptığı hatadan dolayı dairelerimiz tapu ve belediye de farklı görünüyor , bu sebeple yerinde dönüşüme başlayamıyoruz , daha önce encüme kararı ile düzeltilmesi için Belediye ye bağış ve harç (haraç) adı altında dünyanın parasını harcadık site sakinleri olarak çözülmeden deprem araya girdi , şimdi düzeltip başlamak istiyoruz eskiden onaylı encümen kararını çıkartmak istiyoruz yeşilyurt belediyesinin evrakları eski binada kalmış orasıda ağır hasarlı denilip oyalanıp duruyoruz , çevre şehirciliğe gelirsek adıyaman ve maraşta kredi ve hibe destekleri çabucak oyalanırken burada sıkıntı olduğunu bizzat bakanlıktan yaptığım görüşmeler ile öğrendim Malatya ve Malatyalılar kaderine terk edilmiş durumda ...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muzeyen (1 hafta önce)
    Bismillah diyip doldurdunuz akrabaları
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Dinimiz diyor ki akrabalarıniz koruyup kollayin. Tabi işe alacaklar belediyede sanki maaşlarını siz oduyorsunuz ?! Dinimiz doğru yolu gösteriyor bize maşallah
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Lütfen iltimas yapıp ahiretinizi mahvetmeyin .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Öyle değil mi ama (1 hafta önce)
    Ne kadar sıkıntı olsa da Sami başkan hep gülerken çıkıyor kadrajlara :))
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Zafer mahallesi dogu konutlar rezerv alanı ilan edıldı ama hiç Bi gelişme yok ihale ne zaman yapılacak kimsenin bılgı verdıgın yok mslatya çevre ve şehircilik md. Telefon açıyoruz telefonu açan yok cimere yazıyoruz yıne cevap yok
    %90
    %10
    Yanıtla