SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mızı Gençlerimizin Omuzunda Şahlandıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde oluşturulan “Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış” projesi Nisan ayı toplantısını Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. 

Meclis Başkanı Anıl İnce’nin Başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gençler Malatya ile ilgili çok önemli projeleri gündemlerine aldılar, tartıştılar, müzakere ettiler ve oy birliği ile bu gündemleri kabul ettiler. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Meclis Başkanı Anıl İnce “Şubat Ayı Meclis Toplantısında Gençlik ve Spor, Ulaşım, Kent Estetiği ve Sosyal Politikalar komisyonlarımızın projelerini Büyükşehir Belediye Meclisine tavsiye niteliğinde sunduk ve bu projelerin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Malatya Kent Konseyi Başkanımız Sayın Sami Er’de sunduğumuz projelerin yakından takipçisi olduğu ve bizlere bu imkânları sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Başkan Bey’in bu iradesi projelerimizin yürürlüğe girmesinde bizlere ilham kaynağı olacaktır” dedi.

Genç Meclisin yapacağı çalışmalarla Malatya’ya katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen İnce “Malatya'mızı gençlerin omuzlarında şahlandıracağız. Her biriniz de birer cevher saklı olduğunu bilmenizi isterim. Bugün burada aldığımız kararlar sadece bugünümüzü değil yarınımızı ve geleceğimizi şekillendirecektir. Bu Meclis bugün Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi tarafından bizlere verilen büyük bir imkân. Bu meclis vesilesiyle Malatya’mız asrın felaketini yaşamış olsa da gençlerinin hala dimdik ayakta ve Malatya’sına sahip çıktığını göstermek istiyoruz. Aynı zamanda Genç Meclis aracılığı ile gençler yerel karar alma sürecinde daha fazla söz sahibi olmaktadırlar” dedi.

Üniversite Yerleşkelerinde “MOTAŞ Üniversite Birimi” Kurulmalı

Ulaşım Komisyonu Başkanı Azat Güler “Online Abonman Satışı, MOTAŞ Üniversite Birimi Açılması, Aktarma Ücreti” konuları hakkında komisyon üyelerinin önerilerini aktardı. Güler, MOTAŞ hizmetlerini üniversite öğrencileri tarafından yoğun şekilde kullanıldığını ve yaşanan zorlukların hızlıca giderilmesi için üniversitelerde MOTAŞ biriminin olması gerektiğini söyleyerek bu konuda yetkililerden destek istedi.

Gündem maddeleri üzerine söz alan Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Havvanur Karacan “Dijital Spor ve Gençlik Festivali”  projesini anlattı. Projenin amacının gençleri teknolojiyle üretime teşvik etmek, zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, güvenli ve eğitici dijital ortamlar oluşturmak ve dijital bağımlılıkla ilgili farkındalık sağlamak olduğunu söyleyen Karacan, festival etkinlikleri arasında E-Spor turnuvaları, Dijital Detoks Etkinliği ve Güvenli Oyun Tasarlama Alanları bulunduğunu belirterek kısa açıklama da bulundu.

Kent Estetiği Komisyonu Başkanı Selin Kolçak “TOKİ Deprem Konutları İsimlendirme, 100. Yıl Park İyileştirmesi ve Sümer Park İyileştirmesi Önerisi” projesini anlattı. “TOKİ Deprem Konutları İsimlendirme” projesinin amacına değinen Kolçak “Deprem konutlarının bulunduğu alanlarda etap ve blok kodları yerine, kent hafızasına uygun mahalle ve apartman isimlerinin kullanılmasıyla şehrin kimliğinin ve ruhunun korunmasını sağlamış oluruz” dedi. 100. Yıl Parkı ve Sümer Park İyileştirilmesi çalışmalarına da değinen Kolçak “Buralarda yapılacak çalışmalarla şehre görsellik, vatandaşların kullanabilecekleri amfi tiyatro, sanat köşeleri, fotoğraf çekme alanları yapılmalı” dedi.

Birlikte İyileşelim: Mobil Psikososyal Destek Hizmeti

Eğitim Komisyonu üyesi Yağmur Soldanlı “Birlikte İyileşelim” sunumu ile yapılan araştırmalar neticesinde deprem bölgelerinde intihar vakalarında ciddi bir artışın olduğunu söyleyerek buna engel olmak için, psiko-sosyal destek odaları kurulması, mobil psikolojik destek ekipleri oluşturulması, gençler için online ve telefon üzerinden destek hatları kurulması, eğitim kurumlarında farkındalık seminerleri ve rehberlik programları düzenlenmesi, dijital detoks ve ekran süresi eğitimi verilmesi, dijital gönüllülük projeleri teşvik edilmesi ve nesiller arası bağ kurmayı amaçlayan çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde önerilerinde bulundu.

Depreme Dirençli Şehirler

Deprem ve Göç Komisyonu üyesi Yavuzhan Göktürk “Depreme Dirençli Şehirler” önerisini anlattı. Göktürk, “Bu projeyle ilimizde eski yapılaşmanın bulunduğu mahallelerde envanter ve risk haritası çıkarılmalı, daha güçlü ve sağlam bina inşasında yeni deprem yönetmenliklerimize uygun şekilde hareket edilmeli. Belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları beraber hareket ederek yapılarımızın envanterinin çıkarılması, 2005 öncesi yapıların risk durumlarının tespiti ve yeni yapılacak yapılarımızda alınabilecek ek tedbirler ve diğer hususlar üzerine çalışmalar gerçekleştirilebilir” dedi.

Oy çokluğuyla kabul edilen gündem maddelerini Büyükşehir Belediye Meclisine sunulmasına karar verildi. Toplantının gündem dışı konuşmaları bölümünde ihtisas komisyonlarından gelen öneriler değerlendirilerek bir sonraki toplantılarda gündem maddeleri olarak değerlendirilmesi noktasında karar verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız