SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaçı Malatyalı Olacak?! İşte Malatya'nın 2030 Yılı Tahmini Nüfusu..

Kaçı Malatyalı Olacak?! İşte Malatya'nın 2030 Yılı Tahmini Nüfusu..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023  depremlerinden sonra resmi rakamlara göre yaklaşık 70 bin kişilik nüfus kaybı yaşayan, ancak kaybın bu rakamdan da yüksel olduğu tahmin edilen Malatya’nın 2030 yılı tahmini nüfusu TÜİK tarafından 777 bin 351 olarak  öngörülüyor.

6 Şubat depremlerinden önce Malatya'nın 2022 yılı nüfusu 812 bin 560 iken, bu rakam 2023 yılı sonu itibariyle 742 bin 725'e düştü. Bu durumda Malatya'nın nüfusunda bir önceki yıla göre resmi olarak 69 bin 855 azalma oldu.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin nüfus yapısında son yıllarda meydana gelen değişimler sonucunda ortaya çıkan ihtiyaç ve Türkiye İstatistik Kurumu Revizyon Politikası gereğince 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları temel alınarak nüfus projeksiyonları yenilendi.

TÜİK tarafından 2023 yılı nüfusu 742 bin 725 olan Malatya’nın 2024 yılı nüfusu 749 bin 282, 2025 yılı nüfusu 753 bin 281, 2026 yılı nüfusu 758 bin 364, 2027  yılı nüfusu 763 bin 958, 2028 yılı nüfusu 768 bin 906,  2029 yılı nüfusu 773 bin 175 ve 2030 yılı nüfusu ise 777 bin 351 olarak tahmin edildi.

Malatya’nın önümüzdeki 7 yıldaki nüfus tahminine göre ortay acıkan rakamlar, 6 Şubat depremleri öncesindeki nüfus rakamına ulaşmıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yunus (4 hafta önce)
    Emlak balonu bir tık patlamış idi. Bundan sonrası tufan patlama üstüne patlama yaşayacak. Maliyetine satılmaz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyam (4 hafta önce)Yunus isimli kullanıcı yorumuna
    Din kardeslerimiz, ensar, muhacir ARAB dostlarımız alır sizin yerinize. Afganlar alır afganlar elleri boş geçmedi sınırı. Leblebi gibi vatandaşlık dağıtılıyor. Ülkenin geleceğini her yönden kararttilar. 20 sene sonra Adıyamanlı, Elazığlı,bingollu nüfusunu bile geçer o kitle. Bu çapulcular yüzünden işi olan insanlar yurtdışına çıkarken vize bile alamıyor. Akp ülkeyi tam bir kaosa soktu. Bunu da bile bile bilinçli yaptı artık görmeyi deneyin !! Ekonomiyi bile nas modeli ile çökertildi şimdi nas rafa kalktı. Kur korumalı ile kimli Multi milyoner oldu bir araştırın o zararın hepsini vatandaş olarak ödüyoruz. Vergi üstüne vergi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ünal (4 hafta önce)
    Şehrimizde insanlar perisan halde , imkanı olsa herkes gider buradan suç arttı, hizmet kalmadi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Beklenen (1 ay önce)
    Bunlar beklenen şeyler. Çocuk sayısı da azalacaktır. Malatya'da 30 bin civarı Suriyeli de var. Onlar da gitse depremden sonra bile konut arzı yeterli idi. Önümüzdeki yıllarda konuta yatırım yapmayın. Müthiş bir konut arzı var. O kadar adam yok bu şehirde. Evlenen de az. Evler elinizde kalır. Arsalar da tepede. Yarı fiyat teklif edin. Antalya Kaş deniz manzarali günlüğü 15 bin liraya kiraya verilen yerin arsası ile Gedikteki arsa aynı fiyat. Sakın almayın. Paranızı fakire dağıtın sevap olur. Bu arsa sahiplerine verince sevap olmaz. Enayi olmayın.
    %69
    %31
    Yanıtla