SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 7 İlçesinde Deprem Nedeniyle 21 Okul Cuma Günü de Tatil

Malatya'nın 7 İlçesinde Deprem Nedeniyle 21 Okul Cuma Günü de Tatil
A- A+ PAYLAŞ

Kale İlçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, bazı okullarda meydana gelen küçük çaplı hasarlar nedeniyle 21 okulda 18 Ekim 2024 Cuma günü eğitime bir gün ara verildi.

16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 10:46’da Kale İlçesi'nde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle bazı okulların sıva ve boya yüzeylerinde küçük çaplı bozulmalar oluştu. Yaşanan hasarlar nedeniyle 21 okulda 18 Ekim 2024 Cuma günü eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına hızla başlandığını dile getiren Vali Seddar Yavuz, 471 resmi eğitim binasında yapılan incelemelerde, 21 okulda sıva dökülmeleri gibi yüzeysel hasarlar tespit edildiğini söyledi. Okulların boya ve onarım çalışmalarının hafta sonu tamamlanacağını belirten Yavuz, bu 21 okulda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

CUMA GÜNÜ DE TATİL OLAN OKULLAR
Depremden etkilenen ve eğitime ara verilen okulların listesi şu şekilde:

Yeşilyurt
Kuyulu İlkokulu
Mahmut Çalık Anadolu Lisesi
Suluköy Kahramanlar İlkokulu
Ali Kuşçu Özel Eğitim
İbni Sina Özel Eğitim Okulu
Recai Vardal Ortaokulu

Battalgazi
Av. Dr. Güran Yahyaoğlu Anaokulu
Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL)
Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)
Rahmi Akıncı İlkokulu
20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Lisesi
Mustafa Kemal Ortaokulu

Pütürge
Pütürge Çok Programlı Anadolu Lisesi
Pütürge Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yatılı Bölge Ortaokulu

Arapgir
Kerem Aydınlar Fen Lisesi

Hekimhan
Anadolu Lisesi

Arguvan
Atatürk İlkokulu

Kuluncak
Çok Programlı Anadolu Lisesi

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız