SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Ağustos Ayı İhracatında Artış

Malatya'nın Ağustos Ayı İhracatında Artış
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Malatya’nın 2024 yılı ilk 8 ayındaki ihracat performansında Kuru Meyve ve Mamulleri öne çıkarken, Elektrik ve Elektronik sektöründe de dikkat çeken bir artış yaşandı.

TİM tarafından açıklanan 2024 yılı Ocak-Ağustos dönemine ait ihracat verilerine göre, Malatya’nın toplam ihracat değeri 257 milyon 411 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemdeki ihracat rakamı ise 236 milyon 517 bin dolar olarak kaydedilmişti. Geçen yıla göre 8 aylık dönemde yüzde 8.8 oranında bir artış yaşandı.

Malatya’nın Ağustos 2024 dönemi ihracatı ise  geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.4 oranında artış göstererek 38 milyon 870 milyon dolara olarak gerçekleşti. Geçen yıl Ağustos 2023’de ise 32 milyon 560 bin dolar olarak kaydedilmişti.

TİM tarafından açıklanan verilere göre, Malatya’nın 2024 yılı ilk 8 ayında gerçekleştirdiği ihracat rakamları dikkat çekici seviyelere ulaştı. İhracatta en büyük payı, Kuru Meyve ve Mamulleri sektörü aldı. Bu sektör, 119 milyon 321 bin dolarlık ihracat ile Malatya’nın lider sektörlerinden biri olmayı sürdürdü.

-Sektörler Arasında Elektrik ve Elektronik Yükseliyor

Elektrik ve Elektronik sektörü, 26 milyon 98 bin dolar ihracat ile Malatya’nın ihracatına önemli bir katkı sağladı. Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller 19 milyon 910 bin dolarla bu sektörü takip ederken, Makine ve Aksamları da 15 milyon 970 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

-Diğer Sektörler ve Rakamlar

Malatya’nın ihracatında öne çıkan diğer sektörler ise şunlar oldu:

Meyve Sebze Mamulleri: 12 milyon 370 bin dolar
Tekstil ve Hammaddeleri: 11 milyon 415 bin dolar
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri: 10 milyon 295 bin dolar
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri: 9 milyon 879 bin dolar
İklimlendirme Sanayii – 6 milyon 861 bin dolar
Yaş Meyve ve Sebze – 6 milyon 646 bin dolar
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri – 3 milyon 919 bin dolar
Fındık ve Mamulleri -  3 milyon 505  bin dolar
Hazırgiyim ve Konfeksiyon – 2 milyon 944 bin dolar
Demir ve Demir Dışı Metaller – 2 milyon 195 bin dolar
Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri - 1 milyon 571 bin dolar
Çelik -1 milyon 247 bin dolar
Madencilik Ürünleri - 1 milyon 162 bin dolar
Halı  - 750 bin dolar
Tütün  - 626 bin dolar
Zeytin ve Zeytinyağı – 340 bin dolar

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • vay beni (3 ay önce)
    enkazlardan çıkan demirler satıldıysa o yükseltmiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla