SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Akut Sorunları Var"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Milletvekili Babacan, Malatya’daki temasları kapsamında MTB’yi ziyaret etti. MTB Başkanı Ramazan Özcan, Malatya’nın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgi verirken, toplantıda kentin tarım ve hayvancılıkta yaşadığı sıkıntılar ile yapılan yatırımlar masaya yatırıldı.

MTB Başkanı Ramazan Özcan, AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Malatya’da tarım ve hayvancılıkla ilgili Milletvekili Babaca’a bilgi veren Başkan Özcan, “6 Şubat depreminin üstünden yaklaşık 8 ay gibi bir süre geçti. Ama hayat devam ediyor. İçinde bulunduğumuz şartlara rağmen, Malatya’yı yeniden geçmişte yaşadığımız o güzel haline döndürmek için her alanda yoğun bir çalışma var. Milletvekilimizde seçildiği günden itibaren sahada yoğun bir çalışmayla vatandaşlarımızla görüşüyor. Gerek kalıcı konutların yapılması gerekse de şu anda acil olan konteynerlerde yaşayanların, yaşamlarımın devam ettirmeleri için yoğun bir mücadele var. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Malatya’yı en güzel bir şekilde ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız. Yaşanan sıkıntıları da kendilerine aktararak işbirliği içinde çözüm odaklı olarak her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret Borsası'nın son birkaç yıl içerisinde önemli projeleri hizmete kazandırdığını aktaran Başkan Özcan, bünyelerinde ilkleri ve enleri barındıran bu projelerin global ölçekli projeler olduğunu kaydederek, “Lisanslı Kuru Kayısı Deposu, Süt Toplama Merkezi ve Soğuk Zincir Projesi ile Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi gibi tarım ve hayvancılık sektörlerine hitap eden bu yatırımların kent ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunan projeleri hayata geçirdik” ifadelerini kullanarak, Milletvekili Babacan’a ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise, “Başkanımızla çeşitli meseleleri ara ara paylaşıyoruz. Ticaret Borsamız bundan sonra Malatya’yı birlikte ayağa kaldırmada bizim en önemli partnerlerimizden biri olduğunun farkındayız. Bu yüzden de esasen Malatya nasıl ayağa kalkar sorusunun cevabını birlikte vereceğiz. Burada en önemli husus bir defa Malatya ticaretini, hem Malatya’nın var olan zenginliklerini farklı bir noktaya taşıyarak özellikle deprem sonrası Malatya’yı ayağa kaldırmanın, sonrasında da bu depremin öncül etkilerinin, ilk etkilerinin inşallah biraz hafifletilmesinin ardından belki daha orta vadede Malatya’yı bir üst lige taşırız, onu birlikte yürüteceğiz, birlikte üstleneceğiz” dedi.

“Gerek Ankara nezdinde gerek bürokrasi nezdinde, siyaset nezdinde, gerekse Malatya’da kurumlarımız ve vatandaşlarımız nezdinde takip etmeye çalıştığımız ve sürekli gündemimizi doğrusunu isterseniz gece gündüz gündemimizi domino eden Malatya’nın akut sorunları var” diyen Babacan, şunları söyledi:

“Yani barınmasından, geçici barınmasından kalıcı barınmasına, esnafın durumundan çarşı esnafının durumuna, ticaretin yeniden nasıl dinamizme edileceğine, oradan Malatya’nın nasıl ayağa kalkacağına, bir yandan şehrin demografik yapısına, kültürel durumuna, ekonomik hacmine, bunların hepsine bir arada vaziyet etmek durumundayız. Dolayısıyla bunu birlikte icra edeceğiz. Bir yandan da şu acil meselelerimizi bir düzene koyduktan sonra, şehir kendisine geldikten, şehir kendini toparlandığını gördükten sonra Malatya’da hakikaten daha orta ve uzun vadeli Malatya’yı farklı bir yere taşıyabilecek başlık başlık, madde madde, sektör sektör neleri birlikte inşa edebiliri konuşacağız. Yani aynı durumu eğitimde, sağlıkta, ticarette, tarımda, sanayide, farklı sektörlerde Malatya’yı üst lige taşıyacağız. İnşallah acil olan meseleleri yoluna koyduktan sonra bu ortak aklı o zaman Malatya’nın faydasına daha güçlü bir şekilde sunacağız. O yüzden Ticaret Borsamız Malatya’nın tarımını ve aynı zamanda Malatya’nın hayvancılığını, bizim en temel can damarımız kayısımızı, kayısımızın bundan sonraki rotasını, seçim sürecinde başkanımızla bunları konuştuk, hala konuşuyoruz. Dünyanın geldiği yeni dönem, yeni durum, iklimin etkileri, iklim değişikliğinin yansımaları, bunlara ilişkin gerçekten özellikle kayısımız başta olmak üzere, tarımımızı, Malatya açısından bir ekonomik can damarı olduğu gerçeğinden hareketle gerçekten hangi koşullara sahibiz, yapısal mı, geçici mi problemler neler bunu birlikte tartışacağız. Sizin bize vereceğiniz verilerle, sizin bize vereceğiniz iç projeksiyonla biz bunu mümkün olduğunca Ankara nezdinde, bürokraside, siyasette, mecliste, farklı alanda bu meseleleri çözmeye çalışacağız. Eğer kayısı iklim değişikliği olgusu dolayısıyla yapısal bir probleme doğru gidiyorsa, ya da farklı tarımsal ürünlerimiz çeşitli noktalarda zarar görmeye başladıysa bunu daha büyük maliyetlerini yaşamada önünü keseceğiz. Önünü keserek bu yeni gelişen durumlara tabiri caizse adapte olacağız, oralara hazırlık yapacağız, başka bir yol açacağız.  Sonrası mevcut durumdaki tarımımızı daha verimli hale nasıl getirebiliriz. Bunu ticari faydaya daha fazla nasıl taşırız.”

Kayısı ihracatı noktasında elde edilen gelirin sevindirici olduğunu kaydeden Babacan, “Sağ olsun başkanımız çok büyük güzel rakamlar bizimle paylaşıyor. Yani kayısı ihracatımızla hakikaten çok güzel noktalara geldik. Bunu ortak akılla, işin içerisine bilimsel aklı katarak sırf ben bu yüzden geçen Kayısı Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ettim ve uzun uzun bununla ilgili görüştüm.  Devamında Turgut Özal Üniversitemizin fakültesinin dekanı ve hocaları ile görüştüm. Tarım İl Müdürlüğümüz ile görüştüm. Yani bu meseleye katkı sunacak bütün akılları birleştirerek hakikaten Malatya’nın daha yüksek rakamlara hem ihracat bakımında hem iç ticaret hacmi bakımında nasıl ulaşabileceğini birlikte tartışacağız. Çünkü Malatya ve diğer şehirler de böyledir. Büyütecekse bu büyütecek. Bu hacmi büyütmemiz lazım. Bu hacim artarsa Malatya zaten kendisi gelişir, kendisi büyür.  Malatya zaten kendisi gelişirken bölgesini kalkındıran bir şehir. Böyle bir özelliği var. Yani beşerî sermaye gücü, kültürel sermaye gücü, mali sermaye gücü bölgesinin her zaman en lokomotif olan, en ileri gelen şehirlerinden birisidir Malatya. Dolayısıyla bu hacmi büyütmek için ortak neler yapabiliriz. Malatyamızın doğrudan doğruya sanayi bakımından da bu ihracat oranlarını, ihracat rakamlarını, sanayicilerimizi bu işin içerisine nasıl katabiliriz. Bunu birlikte tartışacağız. Malatya’yı birlikte büyüteceğiz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 ay önce)
    körler sağırlar birbirini ağırlar.sayın vekil diğer vekille akraba ,ne güzel dünya..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    Malatyanın sorunlarını herkes biliyor anlatıyor. Ancak sorun bu sorunları çözecek yetkinlikte yönetici, milletvekili yok maalesef. Seçilenler de kendi sorunlarını çözüyor, Malatya ya sıra gelmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kasım (6 ay önce)
    Vatandaş bağına arazisine ev yapıyor ama izin yok, imar yok, elektrik yok. Ben Yukarı Banazı 'da evimi yapmaya başladım. Şehrin en sağlam bölgesi burası. Şehrin merkezi su içinde yüzüyor. Kuzey bölgeler yumuşak ova zemini... İkizce'de fay hattı çıktı. Beydağlarının eteklerine şehir merkezlerinden biri kurulabilir. Aklın yolu bir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (6 ay önce)
    Ramazan başkan iyi bir Malatya li ve Malatya'nın sorunlarına vakıf. Dürüstlüğü zaten tartışılmaz. Malatya nin sorun ve çözüm önerilerini daha vurgulu bir dille getirse kamuoyunda kendisine atfedilen değer den dolayı daha inandırıcı olacaktır özellikle yerel yönetimler e talip olması halinde eminimki Malatya ya katkıları daha fazla olacaktır.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (6 ay önce)
    Ağzınıza bir inşallah maşallah takmışsınız sanki sakız şişirip şişirip patlatıyorsunuz; MALATYAnın esas akut sorunu bu memleketin öz kültürü, adeti, gelenek ve görenekleri ile yetişmiş (in)sanların idari kısımlarda hep ön planda olmalarıdır. VALLAHİ artık midelerimiz tutmuyor... YETER Bİ BİTİN ARTIK...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kayısı edam (6 ay önce)
    Sizi görünce şu memleketi terkedesim geliyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MECZUP (6 ay önce)
    Malatya nasıl mı ayağa kalkar söyleyeyim, akıllı, ahlaklı, şehir aşığı, kimseye eyvallahı olmayan, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen kişiler sayesinde olur. hHırsız, ahlaksız, kendisinden bir kademe üstün önünden eğilen, bir birine gebe olan, şehirden uzak haramzadeler ile olmaz bunu bilir bunu söylerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan ince (6 ay önce)
    Geçen 8 ay içinde O akut sorunlardan hangisi çözüldü Örneğin içme suyu allahtan korkun halen para ile su alıp içiyor malatyalı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (6 ay önce)
    Sayın vekil şehirde herkesin afetten dolayı konut sorunu var vatandaş kendi imkarıyla arsasına prefabrik ev yapmış elektrik aboneliği alamıyor bunca şey yaşanmış Bi şehirde vatandaş elektrik anlamıyorsa bütün yetkililer kendini Bi sorgulasın kalanlardan mı şehri terketsinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Başkan göreve geldiğinden beri borsanın prestijini arttırdı.Kimse adını bile bilmiyordu. Yaptığı işlerle de ön plana çıkıyor.TSO’dan daha çok adını duyuyoruz.Ramazan Özcan iyi bir siyasetçi ama dürüst insan olduğundan güzel yerlere getirmiyor partimiz. İnşallah belediye başkanı olur seve seve oy veririz nefret ederek değil.
    %25
    %75
    Yanıtla