SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Bakan Yardımcısı da Yok!

Malatya'dan Bakan Yardımcısı da Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönem için bakanlıklara 68 Bakan Yardımcısı atamasını gerçekleştirdi.  Mayıs seçimlerinden sonra kurulan kabinede Malatyalı bir bakan bulunmazken, ataması yapılan bakan yardımcıları arasında da Malatya'dan bir isim yer almadı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle AKP eski milletvekili Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilirken, AKP'nin son seçimde aday gösterilmeyen Malatya eski milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'dan, bu göreve atanan olmadı.

Bakan Yardımcısı kadrolarına ilişkin cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Bakan Yardımcısı atamaları şu şekilde:

-Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı 
Akın GÜRLEK 
Hasan YILMAZ
Niyazi ACAR 
Ramazan CAN

-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı 
Leman YENİGÜN
Rıdvan DURAN 
Sevim SAYIM MADAK 
Zafer TARIKDAROĞLU

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Adnan ERTEM 
Ahmet AYDIN 
Faruk ÖZÇELİK
Lütfihak ALPKAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı 
Fatma VARANK 
Hasan SUVER 
Refik TUZCUOĞLU, 
Vedad GÜRGEN

-Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı 
Ahmet YILDIZ 
Burak AKÇAPAR 
Mehmet Kemal BOZAY 
Yasin Ekrem SERİM

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Abdullah TANCAN 
Ahmet Berat ÇONKAR 
Nevzat ŞATIROĞLU 
Zafer DEMİRCAN

-Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Enes EMİNOĞLU 
Halis Yunus ERSÖZ 
Hamza YERLİKAYA 
Safa KOÇOĞLU

-Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Abdullah Erdem ÇANTİMUR 
İsmail İlhan HATİPOĞLU 
Osman ÇELİK 
Zekeriya KAYA

-İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Bülent TURAN 
Mehmet AKTAŞ 
Mehmet SAĞLAM 
Münir KARALOĞLU

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Batuhan MUMCU 
Gökhan YAZGI 
Nadir ALPASLAN
Serdar CAM

-Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Celile Eren ÖKTEN 
Kemal ŞAMLIOĞLU
Nazif YILMAZ
Ömer Faruk YELKENCİ

-Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Alpaslan KAVAKLIOĞLU
Bilal DURDALI 
Celal Sami TÜFEKCI 
Şuay ALPAY

-Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı 
Huzeyfe YILMAZ
Hüseyin Kürşat KIRBIYIK 
Şuayip BİRİNCİ
Tolga TOLUNAY

-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Ahmet YOZGATLIGIL 
Çetin Ali DÖNMEZ 
Oruç Baba İNAN 
Zekeriya ÇOŞTU

-Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Ahmet BAĞCI 
Ahmet GÜMEN 
Ebubekir GİZLİGİDER
Veysel TİRYAKI

-Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Mahmut GÜRCAN 
Mustafa TUZCU 
Özgür Volkan AĞAR 
Sezai UÇARMAK

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı
Durmuş ÜNÜVAR 
Enver İŞKURT 
Osman BOYRAZ 
Ömer Fatih SAYAN

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (10 ay önce)
    Ne bekliyorsunuz, bura zaten çantada keklik, kimi aday koysak en az 100 de 70 garenti, ayrıca tüm dünyanın da artık bildiği halay ekibi de hazır. Depremden bugüne 5 ay oldu, bir arpa boyu yol gidilmedi, bugün şehrin en değerli yerleri olan Bostanbaşı, Fahri Kayahan, Güngör Caddesi ne olacağı belirsiz, köyler yine aynı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Olsun vermesinler Malatya ya bakan, bakan yardımcısı, komisyon üyeliği. Bizimde dünyaca ünlü, hatta kaysıdan daha ünlü davullu zurnalı haley ekibimiz var. Eski den her yerde Malatya lı olduğumuzu gururla söylerdik. 2 Cumhhurbaşkanı çıkarmış, akıllı, bilgili insanların şehri idi Malatya. Artık o devir kapandı. Malatya bitti. Malatya son 20-25 yılda seçilen vekiller ile vasat bir şehir oldu. Malatya geriye gitti. Malatya bütün olumlu vasıflarını yitirdi. Malatya yozlaştı. Akıllı insanlar Malatya yı terketti. Malatya uzun yıllar akıllı yerel yönetimler ile yönetilmedi. Malatya ilerlemedi, gelişmedi. Akıllı ve vasıflı insanlar Malatya yı terkedince, Malatya hızlı bir çöküşe doğru gitmeye başladı. Mesela Elazığ depreminden sonra yapılması gerekenler doğru ve zamanında yapılsaydı Malatya ne bu kadar yıkım, ne de bu kadar kayıp yaşardı. Ne yazık ki Malatya yı son 20-25 yılın siyasetçi ve yerel yönetimleri el birliği ile bitirdiler. Malatya nın ruhuna fatiha diyelim. Yapacak bir şey yok ne yazık ki.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • bek (10 ay önce)
    Bizim halay ekibimiz var bakanı ne yapalım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mlx (10 ay önce)
    Nolacaktı.her yüksek oy veren yere bakanlıkmı verilecek,bakan yardımcılığı mı verilecek.2002 den beri sadece kısa süreliğine Bülent tüfekçi bakanlık yaptı.artık kafanızdan silin şu bakanlık olayını.vekil yeter bize.artar bile.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Bir bakan herbakana dörder tane yardımcı bu ülke böyle batıyor israfa dur diyecek kimse de Yok
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (10 ay önce)
    Bakan olacak kapasitesi olan var mı Allah aşkına. Has olanlarda bunlardan kariyerlu değil gibi. 3/5 bakan dışındakiler vasıf aramaya gerekte yok. Büyük akıl hepsine yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Müdür (10 ay önce)
    Ne yani bizim bakanlar iş yapmıyor mu. rotasyonda yer değiştiren okul müdür yardımcıları ve müdürlerin yerleri değişirken onların izni olmadan kuş bile uçmuyor. daha ne yapsınlar ki
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Muhittin (10 ay önce)
    Malatya ya muhtar kontenjani bile cok! Dilerim sonradan hidayete eren ablaniz belediye baskani olur da biraz daha halay cekersiniz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Saban (10 ay önce)
    Bana teklif ettiler ben kabul etmedim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (10 ay önce)
    Önümüzdeki seçimlerde %75 in üstüne çıkılmadığı sürece bir şey beklememeliyiz.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • erol (10 ay önce)
    kim nidecek bizimkileri
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasut Malatya (10 ay önce)
    Bu kadar hasut, kıskanç, birbirinin kuyusunu kazan bir memlekete müstahak. Al sana % 70
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet can (10 ay önce)
    Erzurum a 3 bakanlık kactane bakan yardımcısı bize vere vere anladiniz ne verdikleri ni davula zurna ya halay a devam ke.. hadii halayyyy
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Turgay Yılmaz (10 ay önce)
    Malatyanın ve malatyalıların başına ne gelse müstehak seçilen milletvekillerine bak liste açıklandı iyi adamlar son 3'te bir işe yaramayanlar ilk 3'te eee ben oy vermiycem diyenler gitti verdi. Sonuç ne oldu bakanlık verilmedi TBMM komisyon üyeliği verilmedi bakan yardımcılığı zaten yok adamlar burayı umursamıyor malatya sahipsiz bir şehir ezelden beri böyle belediye başkanları milletvekilleri liyakatsiz olur hizmet edecek insanlar arka planda kalır kendi kendine çırpınırsa sonuç bu olur o yüzden şahsen üzülmüyorum umrumda bile değil bu şehirden bir beklentim yok artık 5 sene sonra seçimde yine en az 4 mv. Çıkar ama sonra küfür edilir BU MİLLETE MALATYA HALKINA HERŞEY MÜS TE HAK
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Abdullah (10 ay önce)
    Ne yani % 70 in üstünde oy verdiniz diye Bakan veya Bakan Yardımcılığımı bekliyorsunuz.Her seçim sonrasında aynı mevzu.Malatya %70 in üstünde oy versin seçim günü akşamıda halayını çeksin bu yeterli...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hamdi (10 ay önce)
    Malatyalılar olarak hep neden bizden de bir bakan yok diyoruz, ama bakan konumunda bir siyasetçiyi yetiştirebildik mi? Yıllarca gözü kapalı aynı isimleri dönüp dolaşıp siyasette yaşattık. Aynı ekip Malatya'yı yıllarca yönetti, yönetiyor. Öznur Çalık için bakanlık beklentisi vardı, bir bakanların özgeçmişine bakın birde bizimkilerine bakın. 15 yılda bir Malatya Adliyesini yaptıramayanlara değil bakanlık, bakanlık temizlikçisi bile yapılmamalı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Necmettin (10 ay önce)
    Nasıl bakan yardımcısı olsun ki?Ehliyet_liyakat merkezli özgün ve cesur,şehrin sorunlarını önceleyen bir siyasetçimiz oldumu ki? Liderinin paylaşımlarını paylaşarak sosyal medya siyaseti yapan bir güruh,özgün olup merkeze yürüyecek bir elemanımız var mı?Siyasette,ticarette, yaşantımızda,mesleki ve sivil toplum,medya ve yerel yönetimlerde konu bu.Ancak bu süreçler ahbap çavuş ilişkileri üzerinden yürüdüğü için Malatya artık nefes alamıyor,mutlu ve huzurlu hissetmiyor kendini.Her alanda tıkanmışlık duygusu yaşıyor.İkili ilişki ve çıkar odaklı oluşumlar şehrin bütün sorunları yerine dar grupların geleceğini teminat altına alıyor.Bu yüzyılda hizmet yerine algı ile yönetiliyor belediyeler.Siyaset Twitter ve Instagram üzerinden küçük ve zayıf cümlelerle kendini ifade edip,harici zamanlarda şahsi iş ve gelecek hesaplarina yoğunlaşıyor.Malatya siyasetinin,şehrin merkezi hükümetten iltimasla hiç bir özel hizmet alamayıp,beceri yönünden en zayıf belediyelere sahip bu bunalımlı yıllarında,sessiz kalan medya, üniversiteler,sivil toplum ve sendikaların en vasat yıllarından nasıl çıkış yapacak bu şehir?Çok zor..Herkes vasata talip.Ehliyet ve liyakat sorunu olan siyaset ve idari kadrolar günü kurtarma telaşında.Sermaye sahipleri kazanç odaklı ve şehre karşı sorumsuz.Artık bir değişim ve ortak rasyonel akıllara ihtiyaç var.Ama bu durumda davul zurna ekibi dışında öne çıkan bir oluşum yok.Belediye seçimlerine doğru Malatya'nın ve unsurlarının ne yönde hareket edip,ne yapacağını göreceğiz.Son durak bu !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Öz malatya (10 ay önce)
    Bakanımız oldu Malatya belediyesine bir Mercedes hibe edildi bu da bize yeter canı isteyen biner
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (10 ay önce)
    Her anlamda altın çağını yaşatıyorlar!!! bu memlekete... Deprem yaşamış, morale ihtiyacı olan ve en önemlisi toparlanması gereken bir şehrin bu hale düşmesine vesile olanlar hakkım helal olmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayıboğan (10 ay önce)
    %72’nin karşılığı bu. Güzel bence
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Misto (10 ay önce)
    Yakışır memleketime
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (10 ay önce)
    Gerçekten yazık... hak ettik. Böyle milletvekillerine böyle sonuç işte.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Muhammed (10 ay önce)
    Neden olsun ki? Nasıl olsa bunlar her türlü bize oy veriyor, siz duranlara değil kaçanlara odaklanın demişlerdir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Selim (10 ay önce)
    Malatya'li YOK muş olsa ne olacak VAR diye haber yapacakmisin.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Vatandaş (10 ay önce)
    Reis en büyük malatyalıdır gerek yok öle yardımcı koltuklara
    %15
    %85
    Yanıtla
  • yıldırım (10 ay önce)
    bir malatya sevdalısı olarak inşallah daha beter olur malatya.. inşallah büyük ilçe olur.. inşallah büyükşehir ibareside kalkar. şu an afganistan görünümü var umarım bu görüntü devam eder. yazın kenara bu yöneticiler esnafı korumadıkları için esnaflardan malatyada kaçan kaçana. biz herşeyi hak ediyoruz bize müstahak. bu nedir yaa dört tane vekil çıkardı allah aşkına malatyaya ne yaptılar da böyle ödüllendirdiniz.. yürü malatyam kim tuttar seni
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Abuzettin (10 ay önce)
    Davul çalmaya devam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (10 ay önce)
    Ne bekliyordun editör. Şehrine faydalı olmayan insanları bakanlıklar yardımcı olarak mı alacaklar. Nerede ise 5 ay oldu depremden bu yana hangi vekil çıktı konuştu, hangi ex vekil çıktı konuştu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Atilla (10 ay önce)
    halay ekibi var ya daha ne olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yeşil 44 (10 ay önce)
    Bakan ne işe yaradıki zamanında yardımcısı olsa napacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (10 ay önce)
    Sıraladığınız 3 isimde her hangi bir vasıf yokki… şuana kadar hiçbir başarılarıda yok. Allah Allah derler doldururlar ceplerini. Şuanki vekillerde dahil hangisinin bi faydasını gördük?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yorumsuz (10 ay önce)
    Kahtalı ve Çakır’ın zaten beklentisi yoktu Çalık’da Büyükşehir’e hayırlı olsun
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Hizmet almak için çantada keklik olmayacaksın arada sırada demokratik yani verilen oylarla tepki koyacaksın.
    %89
    %11
    Yanıtla