SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'nın Birinci Sorunu Yüzde 85 Oranında Yol ve Trafikti"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İsmet Paşa Caddesi (Tecde Yolu) ikinci etap çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir şekilde yol çalışmalarına devam ettiklerini belirten Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Malatya Büyükşehir Belediyesinin yol açma çalışmaları devam ediyor. MASKİ, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri yoğun bir şekilde çalışmaktalar. Sabah 07.00 akşam 24.00 esaslı çalışmaktalar. 50 sene önce büyüklerimiz buradan ‘yol geçecek’ diyorlardı, 50 yıl sonra burada 3 gidiş 3 geliş şeklinde bir yolumuz oluyor. Yaklaşık 20 gündür ekipler sabah 07.00 ile akşam 24.00’e kadar çalışmaktalar. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

İsmet Paşa Caddesi’nde yapılan yol çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Medeniyetin en büyük göstergesi yoldur. 2019 yılında göreve geldiğimizde Malatya’nın birinci sorunu yüzde 85 oranında yol ve trafikti. Malatya tek aksa hapsedilmiş tek arteri olan bir şehirdi. Cumhuriyetin ilk yıllarında o yol yeterliydi. Ancak zaman içerisinde araç sayısının artması, trafik yoğunluğunu da beraberinde getirdi. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan Kuzey ve Güney Kuşak yoluna başladık, Anayurt Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı ve Danişmend Gazi Bulvarı olmak üzere her alternatif yol çalışmalarına başladık. Deprem sürecinde tahliyeyi hızlı ve seri bir şekilde yapmamızın en önemli göstergesi yapmış olduğumuz alternatif yollardır. İnşallah 3 gidiş 3 geliş olarak yaptığımız kaldırımlarıyla, yürüyüş yollarıyla, kavşaklarıyla modern ve çağdaş bir yolu hizmete sunuyoruz. Tecde yolumuzdaki çalışmalarımızı inşallah kısa bir süre içerisinde ekiplerimiz tamamlayacak. Büyükşehir Belediyemiz ekipleri bir taraftan da Kuzey ve Güney Kuşak yollarındaki çalışmalarına devam etmektedir. Yolumuzun kazasın belasız vatandaşlarımızın gidecekleri yere sağlıklı ve huzurlu bir şekilde erişimini sağlayacağına inanıyorum. Açılan ve açılacak olan yollarımızın Malatyalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmet (4 ay önce)
    Sayın Başkanın ve emeği geçen tüm yetkililerin eline emeğine sağlık. Tecde İsmetpaşa Caddesinin yarım kalan bölümlerinin genişletilmesi çok yoğun olan trafik akışını rahatlatacaktır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatan daş (4 ay önce)
    100.yıl parkı 100.yıl bitmek zorunda değil, mücbir sebep oluşmuş, Deprem yıkmış şehri, bu park yerine yıkım, enkaz kaldırma, yol, su, aydınlatma sorunları çözülmelidir. 100.yıl parkı da 10 yıl sonra yapılsın, çok mu elzem, acil!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öyle deme nerde otlayacaz park şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (4 ay önce)
    Malatya da artık trafik ve ulaşım sorunu çekilmez bir hal almış durumda otobüsler merkezde doğru dürüst çalışmıyor hele işe gidiş ve çıkış saatleri insanlar için artık tam bi ezliyet olmuş durumda insanlar üst üste gidip geliyorlar artık otobüslerinde merkeze girmesi gerektiğini düşünüyorum sesimizi duyurun lütfen
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Dursun Pekmez (4 ay önce)
    Kardeş iyi hoş da her tarafa koca koca akıllı kavşak koyuyorsunuz. Yaw hiç mi köprülü geçiş aklınıza gelmiyor. Kuzey kuşak yolu ile eski Malatya yolunun birleştiği noktayı görenler bilir koca bi döner kavşak koymuşlar yav yapsaydınız ya oraya bi köprü bi tünel zaten hemen altta da trafik ışıkları var. yaw ne bileyim düzelmez bu memleket
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Belediye personeli şu an seçim çalışmasında seni duymaz okumaz. Başkanları aday seçilmesi için yardırıyorlar. Ha bir de Tecdeye bir kavşak yapmışlar mühendislik harikası …
    %91
    %9
    Yanıtla