SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'nın Doğasını ve Tarihini Objektiflerimize Yansıtacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Sanatsal Faaliyetler Çalışma Grubu Dijital Fotoğrafçılık kursunun yeni dönem dersleri başladı. Sanat Sokağında bulunan Kent Konseyi binasında Fotoğraf Sanatçısı Ramis Akar tarafından verilen eğitimler, eğitim ve öğretim sezonu boyunca devam edecek. 

Ders öncesi öğrencilerle bir süre sohbet eden Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile birçok çalışma yürütüldüğünü,  söyledi. Batar, “Biz fotoğrafçılığı sadece mesleki bir kariyer açısından değerlendirmiyoruz. Özellikle işin sosyalleşme boyutuna da çok kıymet veriyoruz. Malatya’mızın güzelliklerini, tarihini ve doğasını sizlere aktarabilmek temel gayemizdir” dedi.

Dijital fotoğrafçılık eğitmeni Ramiz Akar, “Fotoğrafçılık Tarihi, 5. yüzyılda bir kutunun içinden süzülen ışıkla başladı. Kamera Obscura adını verdiğimiz bu ilkel mekanizmalar fotoğrafçılığın ilk tohumlarıydı. 1839’lara geldiğimizde bir fotoğrafı çekmek neredeyse 8 saat sürüyordu. Ancak günümüze geldiğimizde anıları yakalamak çok kolay bir hale geldi. Telefon kameraları her an yanımızda ve ilerleyen teknolojiyle birlikte dijital kameralara yakın bir çekim yapabiliyorsunuz. Günlük anılar için telefon kameraları ne kadar pratik olsa da profesyonel ekipmanların yeri dolduramaz” dedi. 

Program içeriği hakkında bilgilendirme yapan Akar, “Dijital Fotoğrafçılık eğitimleri kapsamında kursiyerlere temel fotoğrafçılık eğitimleri vereceğiz. Her Cumartesi Malatya Kent Konseyi’nde gerçekleştireceğimiz eğitimlerimizin yanı sıra ilerleyen zamanlarda da yakın çevre mekânlara düzenleyeceğimiz gezilerle hem bilgilerimizi pekiştireceğiz hem de Malatya’nın doğası ve tarihini objektiflerimize yansıtacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız