SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Doğusuna da İki Sanayi Alanı

Malatya'nın Doğusuna da İki Sanayi Alanı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın doğusunda da sanayi alanları oluşturulması  için başlatılan çalışmalar tamamlandı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzaladığı 'sanayi alanı' kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayımlanan kararnameye göre; Battalgazi ilçesinin İnönü Üniversitesi kampüsü yanındaki Fırıncı Mahallesinde belirlenen 190 hektarlık alan “Malatya Battalgazi Fırıncı Sanayi Alanı”, Eskimalatya'daki 2,8 hektarlık alan da “Eskimalatya Battalgazi Sanayi Alanı” olarak ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararında geçen 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun geçici 17’inci maddesinin girişi şöyle:

“6/2/2023 tarihinde yaşanan depremler dolayısıyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, afet bölgesi ilan tarihinden itibaren bir yıl süreyle sanayi alanı olabilecek yerler, fay hattına mesafesi, zeminin elverişliliği ve yerleşim merkezine yakınlığı gibi kriterler gözetilerek, alanın durumuna göre ilgili kurumların görüşü alınarak Bakanlıkça tespit edilir. Tespit edilen yerler Cumhurbaşkanı kararıyla sanayi alanı olarak belirlenir.”

Resmi Gazete’nin 6 Mayıs 2023 tarihli sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile de Altay Kışlasında daha önce ayrılan alan Yeşilyurt Sanayi Sitesi olarak ilan edilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 ay önce)
    Mişmişpark civarına onlarca düğün salonuna ruhsatı veren akıl gidip gördün arabayla girilemeyen düğün salonlarının karışan müzik mevlit sesleri işin içinden çıkılmaz bir hal almış aklım almıyor kimler bizi yönetiyor yöneticiler kendinize kahredin belki düzelirsiniz akıllanırsınız.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Șoför okulunun yerine sanayi sitesi yaparak Toki yi taa ikizceye götürme fikrine sahip dehalar anca Malatya dan çıkar, bașka memleketler beceremez bu kadarını
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mrt (7 ay önce)
    güzemiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    Yalan evin yigila. Kira fiyatları dusecekmis mis mis.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (7 ay önce)
    Bu sanayi alanları oluşturulurken hangi etken kriterler göz önünde tutularak yer tespiti yapıldı.? Ne tip sanayi dükkanlarına ihtiyaç var ? Kaç m2 alanda hangi meslek grubunun ihtiyacını karşılanır.? sanayi sokak aralarında bile hareket edilemiyor. Hangi meslek gruparı oda temsilcilikleri, zanaatkarlar ve temsilcileri ile görüşüldü? 70m2 veya 100 m2 dükkana hangi sanayi esnafı sanatkarı ta şöför okuluna göndereceksiniz, kim gider. O noktalara sanayi esnafı nasıl rağbet eder, fikri alındımı? Ham madde temini, lojistik aktarım, ulaşım, insan kaynakları çevresel etkenler göz önünde bulunduruldumu? 35 yıldır bu memlekette projeli sanayi alanı yapılmadı. Babuklu sanayi alanı ( Yeşiltepe hayvan pazarı bölgesi) bile müteahitlerce sosyal donatılardan yoksun bir imar planına göre gelişi güzel yapıldı Orada adete bir organize sanayi bölgesi kuruldu geleceğe yönelik talep edilen tip işyerleri modeline en iyi buradan gözlem ve fikir sağlanabilir. Bugün hizmetteki özsan sanayii sitesi bile bir avuç girişimci sanayi esnafı tarafından kuruldu. O günden bu güne 35 yıldır sanayicilere ve taleplerine duyarsız kör sağır bakıldı. 2023 yılında cumhuriyetin 100. yılında Malatya'mızda hala sanayi inkılabını başlatamadık. Ortada bir sanayii ve endüstriye bakış problemi var malesef. Daha ne kadar zamanın ruhuna göre, gelişimin ve dönüşümün önünde duracağız.?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Biz yaptık oldu bittileri, yalaka alkışı yerine farzı misal; S.Gürkanın ekranlara verdiği demeçte bizlerin azdığımızdan dolayı depremin olduğunu söylemesi ve etrafındakilerin haklısın, evet, doğru sayın başkanım yağdanlıkları yanında sizin gibi mantık çerçevesinde yapılanları ve yapılacakları sorgulayan hemşerilerimin varlığı Malatya ya dair umutlarımı filizlendiriyor vesselam.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı (7 ay önce)
    Tarım arazileri neden yok ediliyor...
    %72
    %28
    Yanıtla