Eğitimci Yazar Cihat Şener, "Hayatımız bir sınavdır" diyerek, sınavlara hazırlananların alın teri dökmeleri halinde başarılı olacaklarını vurguladı.
Belediye Konferans Salonu'nda, Rekor Dershanesi'nin organize ettiği, "Sınav öncesi motivasyon" konulu konferans ilgi gördü. Konferans öncesinde konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Geçen hafta yapılan bir ankette, il sakinleri, çeşitli alanlarda beklentilerini ifade ettiler, Malatya ise eğitimden yana tavrını koymuştur. Bazı il aşk, bazı il ekonomi derken, Malatya'nın ise en önemli mesele ve beklentilerinin eğitim demesi çok anlamlıdır" dedi. Bulut, dershaneler konusunda ise, "Çocukların daha iyi yetiştirilmesi bakımandan, sınav temposuna daha iyi alışmaları bakımından dershaneler şu an için ihtiyaç gözüküyor" ifadelerini kullandı.
Rekor Dershanesi Kurucu Müdürü Mustafa Sarıtaç ise, eğitimin ve dershanenin önemini anlatıp, Matematik konusunda ise, "Matematik bir yaşam biçimidir. Matematik bir disiplindir. Matematik bir bilgi ağıdır ve bir anahtardır. Matematik bir düşünce biçimidir ve bir aşktır. Matematik bir tutkudur" diyerek, Matematik konusunda Leonardo da Vinci'nin, "Hiçbir araştırma matematik ispatından geçmedikten sonra ilim adına anmaya layık değildir" sözünü hatırlattı.
Eğitimci Yazar Cihat Şener, "Sınav öncesi motivasyon" konulu konferansında, sınavları kaos olarak değerlendirip, sınavlara hazırlanma konusunda öğrenci ve velilere izahatlarda bulundu. Şener, "Ülkemizde, 16 milyon ilköğretim ve lise öğrencisi var. Üniversitede 3,5 milyon öğrenci var. Bunlar bu rakama dahil değil. 16 milyon az rakam değil, Yunanistan'ın nüfusu 10 milyonu aşkındır. 5-6 milyon nüfuslu Avrupa Birliği ülkesi olup da bizim için oy kullanan ülkelerin nüfusu, bizim öğrenci sayımızın 3'te biri kadarlar. Ama AB içtin el kaldırıyorlar. Yani 16 milyon öğrenci nüfusumuzu iyi yetiştirip, ülkenin geleceğinde söz sahibi olacakları bu kaos ortamından nasıl kurtarmalıyız ve sınavlarını nasıl tehlikesiz atlatırlar onun çarelerine bakmalıyız. Ben 37 yıldır bu filmi seyrediyorum. Elimden geldiğince dilimin döndüğünce, gerek lise ve gerekse üniversite sınavlarına hazırlananlara yardımcı olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
Başarılı olmak için veli, öğretmen ve öğrenci üçgeninin önemini anlatan Şener, "Hayatımız bir sınavdır" diyerek, sınavlara hazırlananların alın teri dökmeleri halinde başarılı olacaklarını vurguladı. "Alnından bir damla ter döken ile 10 damla ter dömen bir olur mu?"diye soran Şener, çalışanın, azimli olup, kendine hedef koyanın daha başarılı olduğuna dikkat çekti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.