SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Emlak Piyasası Belini Doğrultamadı

Malatya'nın Emlak Piyasası Belini Doğrultamadı
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK Konut Satış İstatistikleri Mayıs 2024 Raporuna göre; Malatya’da 2024 yılının ilk 5 ayında 2 bin 535 adet konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam depremin yaşandığı 2023 yılı hariç 5 yılın en düşük seviyesi olarak görüldü.

Malatya emlak satış piyasası, 6 Şubat depremlerinden önceki rakamlara halen ulaşamadı. 2024 yılının ilk 5 ayında Malatya’da 2 bin 535 adet konut satışı yapılarken, bu rakam 6 Şubat depremlerinden önce 2022 yılının ilk 5 ayında 4 bin 411 olarak kayıtlara geçmişti.

Malatya’da 2024 yılında Ocak’ta 431, Şubat’ta 501, Mart’ta 532, Nisan’da 380, Mayıs’ta 691 olmak üzere toplam 2 bin 535 adet konut satıldı.

Depremden önce Malatya’da 2022 yılında Ocak’ta 696, Şubat’ta 720, Mart’ta 1.091, Nisan’da 888, Mayıs’ta 1.016 olmak üzere toplam 4 bin 411 adet konut satılmıştı.

Malatya’da 2021 yılında ise Ocak’ta 560, Şubat’ta 650, Mart’ta 844, Nisan’da 740, Mayıs’ta 593 olmak üzere toplam 3 bin 387 adet konut satılmıştı.

Malatya’da 2020 yılında ise yılın ilk 5 ayında Ocak’ta 888, Şubat’ta 733, Mart’ta 772, Nisan’da 376, Mayıs’ta 510 olmak üzere toplam 3 bin 279 adet konutun satış işlemi gerçekleştirilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ali (4 gün önce)
    Şark görevi diye heves edip gelen memurlar haricinde bu kira ve satış fiyatlarını kimse kabul etmedi. . Şark görevi olmasaydı yaprak kımlamazdı. .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 gün önce)
    Yav o kadar deprem yemiș evler kușadası İzmir, Ankara ile aynı fiyat, ne gerek var harabelere trilyonlarca para vermeye, Allah vermesin bir depremlik canı kaldı evlerin, dedikleri tutarsa bir 7 daha olsa hepsi gitti...Onun için kira isterken, evi satılığa koyup fiyat isterken makul olmak lazım.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mlx (5 gün önce)
    Bu emlakcılar ile zor düzelir. İşini hakkıyla yapanlar hariç. İnternet te bakıyorum uzun zamandır ilanda fiyatı belli,adam başka emlakçıya vermiş üstüne 100-150 bin ekleyip ilana koymuş. Herkes tutturduğuna göre fiyat yazıyor. Emlakçı aracıdır ey emlakçı kardeşler. Alan ucuza almayı,satan pahalıya satmak ister. Bazıları yüzde 3-5 komisyon ile yetinmeyip mal sahibinin : bana bu fiyatı ver,sen kaça satarsan sat,üstü senin, yaklaşımından piyasa bu hale geldi. Emlakçılara da güven kalmadı.işini düzgün yapanlar hariç.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Aç yırtıcı (5 gün önce)
    Malatya'nın aç gözlülerine (hangi meslekten olursa olsun) acıyanın vicdanı kurusun....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (5 gün önce)
    Merkezde sağlam bina yok yeni yapılan depremden sonra temeli atlilan binalar alınır gerisi bir deprem daha kaldırmaz 6 üzeri aklı olan deprem gören bina almaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (6 gün önce)
    Emlak piyasası inşallah daha beter olur deprem Malatya'da ev sahiplerinin vicdanında ve inancında oldu...Kendi adıma söylüyorum kendin korktuğun evi başkasına satma yada kiralama bu büyük bir mesuliyet büyük bir kul hakkı...Adam konuşurken mangalda kül bırakmaz din adına ama iş kendi evini satmaya yada kiralamaya gelince 10 15 20 ister..Vallahi haram bu para billahi haram para RABB'İM böyle yapanlardan hesabını çok ağır sorar inşallah
    %74
    %26
    Yanıtla
  • malatyalı (6 gün önce)
    deprem ve doğal afetler şunu gösteriyor,3-5 milyona ev alınmaz.15-20 bin tl ye kirada krallar gibi yaşanır.sorun mu var ,evi topla 1 hafta sonra yine en kral yerde ev bulursun.bankalar sıfır faizle konut alımını teşvik ederse düşünülür.bunun haricinde peşin para ile konut yada işyeri alımı saçmadır.20 30 yıl öncenin mahalle ve akraba kültürü zaten yok olmuştur.mecburiyet dışında hiç kimse kendi muhitinde oturmuyor.yer ve mekan değişimi artık kültürümüzün bir parçası olmuştur.konut ve işyeri yatırım aracı değildir bu açıdan bakıncada değerini yıllar içinde yitirmektedir.müstakil ev ise belli yaşa gelmiş insanlara uyar.genç insanların kesinlikle konut almamalarını tavsiye ederim.gidin güzelce kirada oturun ,işiniz komşunuz değişir ev eskiyince hemen yeni bir eve çıkın.depremmiş yangınmış işyeri değişimi hiç umrunuzda olmaz.vergi sigorta vs uğraşılmaz.dünya artık böyle.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • :))))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fikret (1 hafta önce)
    Helal olsun sana gardaş.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tuncay (1 hafta önce)
    Malatya. Sahipsiz. Sahipsiz. Vebali. Büyük. Ama. Faiz. Oranları dusmeedikce hiç birşey. Olmaz.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Emlak piyasası Anadolu sehirleri ile metropol sehirleri ile eşit olursa olacağı bu.. Anadolu da evler hep uygun fiyatli olmalıdır.. Çünkü iş imkanı azdir.. batı da ise iş imkani cok oldugundan fiyatlar biraz daha fazladır.. Anadolu dan istanbul a taşınan biri iş için gelmistir.. şimdi iş imkani az olan bir sehrin ev fiyatları nasıl oluyor da istanbul ile aynı oluyor.. gariplik burda.. istanbul da iş imkani var her yerde asgari ücretin üstünde bulursun, yol paranı verirler, sgk mutlaka yapılır, yemek parası verirler.. malatya da her iş yerinde var mi bu yok? malatya da kayisisini satanin ev aldigi bir sehir olduğu için fiyatlar boyleydi bir zamanlar.. ama bu Anadolu ya bakınca degisti.. firsatcilik menfaatçi lik geldi.. malatya 3 depremi geçirdi elazig, maras, Elbistan.... evlerin dayanacak gücü tukendi. Ev almayan halk akıllı.. sıfır bina bekliyorlar haklılar.. o 3 deprem geçirmiş evlerine 3 milyon isteyenler hangi dünya da yaşıyor anlamadim.. kimse ailesini yikilacak binaya sokmaz.. gider arsa alir villa alir yapar.. batı ya taşınır
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Yeni yapılacak binaları bekliyor herkes. Deprem görmüş binalardan kimse ev almak istemiyor. Mahkemeler bir an önce bitmeli yeni Evler bir an önce başlamalı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mete (1 hafta önce)
    Malatya da sağlam bina mi kaldıki satış olsun hepsi hasar aldı bu faiz oranlarıyla kredi çekip malatyadan ev almak saçma olur zaten
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 hafta önce)
    Tabii satılmaz deprem yaşamış evlerin fiyatları İstanbul Ankara gibi büyük sehirlerlerdeki ev fiyatları ile yarışıyor. Ama düşecek elbet düşecek. Balon patladı elbet inecek.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Beter olun
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Amin milleti mahvettiniz belediyeler mütaitler yapı denetim ciler betoncular şişirip şişirip ev yaptınız kazancınız zehir zıkkım olsun bu yorumlara düşük verenler onlar herhalde
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalee (1 hafta önce)
    2 tane büyük deprem görmüş bir ilde neden konut satın alayım , mevcut binaları hülle ile hasar tipini değiştiler inşaat halinde olanları alçı boya ile süslediler , orta hasarlı olanları sözde güçlendirme yaptılar , bu binaların sağlam olup olmadığına kim inanır ...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)
    Dairemiz ilk günden beri hafif hasarlıdır denilerek 3 milyon istiyorlar. Daire dedikleri de 12 katlı istenin 2. Katı. Allah göstermeye yıkılsa cenazenlen filan da uğraşmazlar, yıkımcılar gelir demirini çalar gider, cenazen de 3 ay sonra ortaya çıkar. Arsa alacak olsan dilekte 3 milyon tecde de 6 milyon.bu paraya gider İzmir’de Ankara’da 3 katlı 4 katlı evde otururum burda niye zirzibilde boğulam
    %85
    %15
    Yanıtla