SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'nın En Büyük Milliyetçisi Benim"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’nın en büyük milliyetçisi olduğunu ifade ederek, “Birileri gibi aday olunca Malatya’ya gelenlerden değilim. Bu kentte doğdum, büyüdüm, yaşadım, burada öleceğim. Ben bu kente aşığım. Kenti aşkla seviyorum. Malatya’nın her karışını seviyorum. Burada herkes var çünkü burası Malatya ittifakı” dedi ve parti rozetini çıkarttı.

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Veli Ağbaba, Malatya’da parti il binası önünde partililerle bir araya geldi.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde konuşan Ağbaba, “Elimi değil, gövdemi taşın altına koymak, Malatya’yı ayağa kaldırmak için geldim” ifadesini kullandı.

“MALATYA’NIN SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYURDUM”
“Malatya’nın sahibi yok” denildiğini aktaran Ağbaba, “Malatya’nın sahibi olduğunu hem pandemi hem de depremde gösterdik. Birileri Ankara’dakiler üzülür diye Malatya’da sanki deprem yokmuş gibi davrandılar. AFAD bile “Malatya az hasarlı illerin başında geliyor, ödemeler Elazığ’dan yapılacak” dediler. Bunu söyleyenlerin sadece gözleri değil yürekleri de kör. Malatya’ya yerle bir olmuş, yok olmuş adeta tarlaya dönmüş hala Malatya’da birileri deprem yokmuş gibi davranıyorlar. Malatya’nın nasıl yerle bir olduğunu Türkiye’ye duyurdum” dedi.

“MALATYA’NIN EN BÜYÜK MİLLİYETÇİSİ BENİM”
“Malatya’nın evladıyım, aşığıyım, milliyetçisiyim” diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milliyetçiliği yerli yersiz kullananlar olabiliyor. Ama şunu iddiayla söylüyorum; benden daha büyük Malatya milliyetçisi Malatya’da yok. Benden daha büyük Malatya’yı seven, Malatya milliyetçisi yok. Hodri meydan diyorum; bunu siyasetçilere, kenti yönetenlere, yıllardan beri Malatya’nın ekmeğini yiyenlere söylüyorum. Malatya’daki siyasiler içerisinde Malatya’nın en büyük milliyetçisi Veli Ağbaba’dır. Milliyetçilik öyle lafla olmaz. Milliyetçilik, kentin hakkı yenildiğinde hakkını yiyenlerin yakasından tutmakla olur. Milliyetçilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Malatya’yı konuşmakla olur. Milliyetçilik, Malatya’nın değerlerini tartıştırmamakla olur.”

İLK VAADİNİ AÇIKLADI
Ağbaba, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Milliyetçilik kendi değerlerini savunmakla olur. İlk vaadim; depremden sonra Malatya’yı ayağa kaldıracağız ama sağcı, solcu, muhafazakâr, ülkücü herkesin yüzünü güldüren kim var Kemal Sunal, İlyas Salman var. Bu kente ciddi bir Kemal Sunal Kültür Merkezi yapmak benim boynumun borcu olacak. Başka memlekete nasip olmaz bu kadar yiğit insanı yetiştiren il. O değerlerin hepsine sahip çıkacağız. Bizim gönlümüz aşkla dolu, bu memleketi gülistan yapacağız.”

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Yakasındaki CHP rozetini çıkarıp, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’a veren Ağbaba, “Bu depremde kim ayrım yaptıysa ona lanet olsun. Bugün bir iddia ile yola çıkıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiliyim, her kademede görev yaptım, onur duyuyorum. Yakamda CHP rozeti var, bugün bu rozeti çıkaracağım ve herkesin belediye başkanı olacağım. Malatya’da sadece bir gurubun değil tüm Malatya’nın belediye başkanı olacağıma namusum, şerefim üzerine söz veriyorum” dedi.

“BEN MALATYA’NIN ADAYIYIM”
Veli Ağbaba, pandemi ve depremde Malatya için çalıştığını ifade ederek, “Partim yoktu, Malatya’nın milletvekiliydim. Ekmek, su dağıtırken, geçmiş olsun derken bir kişi “Ayrım yaptın” derse utanırım. Bir büyük yıkımla karşı karşıya kaldık. İkinci depremde enkazın altında kalmaktan son anda kurtuldum. Birebir hep birlikte depremi yaşadık. Büyük acı, felaket yaşadık. İlk günden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 150 bin ekmek getirttim. Elazığ’dan, Tunceli’den ve çevre illerden pastane ve dükkânları açtırdım. Ateşin başında ısınmaya çalışan, su ve ekmek bulamayan hemşerilerimin yanında oldum. Türkiye’deki tüm belediyelerin imkânlarını Malatya’ya aktarmaya çalıştım. Tüm belediyelerimizin imkânlarını Malatya’ya getirmeye çalıştım. Malatya’nın nasıl bir yıkıma uğradığını da Türkiye’ye göstermeye çalıştım. Malatya, ilçeleri ve beldeleri yok olmuştu. Şehir tarlaya dönüştü ama birileri görmezden, duymazdan geldi. Bir Türkiye’ye duyurmaya çalıştık. Malatya adeta tarla durumunda ve hala bir adım atılabilmiş değil. Ben bir partinin adayı değilim; Malatya’nın adayıyım. Ben, Malatya ittifakının adayıyım” diye konuştu.

“MALATYA’DA HIRSIZLIK VE GÜVENLİK PROBLEMİ VAR”
Malatya’nın depremde büyük yıkım yaşadığını dile getiren Ağbaba, “Kentimiz yok olmuş durumda, Türkiye’nin en temiz havasına sahipti, beşinci kirli havası oldu. Depremde doğru yönetim olmadığı için birde asbest tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Hala yıkılmayan binalar, kaldırılmayan enkaz, temeli atılmayan evler, iş yeri teslim edilemeyen esnaf, kontrolsüz yıkılan binalar var. Malatya’da ev yok, kiralar 5-6 kat arttı. İnsanların başlarını sokabilecekleri ev yok. Konteynerlerde sorun yaşanıyor, 117 bin kişi hala konteynerlerde yaşıyor. Ciddi bir yönetim boşluğu nedeniyle çocuklarımız ve gençlerimiz uyuşturucu ile karşı karşıya. Malatya’da büyük bir hırsızlık, güvenlik problemi var. Bu kenti yönetenler ne yapıyor? “Bu kentin sahibi yok” deniliyor, aslına bu kenti yönetenlerin sahibi yok. Kent ciddi bir hırsızlık ve güvenlik problemiyle karşı karşıya kaldı. Allah nasip eder belediye başkanı olursam; bu sorunları çözmek için gerekirse yaka tutacağım, gerekirse bağıracağım bu meseleyi çözeceğim” ifadelerine yer verdi.

“HER YERE EŞİT HİZMET ETMEK İÇİN GELİYORUM”
Ağbaba, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Buraya kavga etmek ya da nefret tohumları ekmek için gelmiyorum. Ben buraya hoşgörü tohumları ekmek, bir Malatya’yı barıştırmak için geliyorum. Malatya’nın Yeşiltepe’siyle Bostanbaşı’sını, Cemal Gürsel’iyle Zafer Mahallesi’ni aynı koşullarda yaşatmak için geliyorum. Çeveyolu altı, fakir fukara ayrımını bitirmek için geliyorum. Her yere eşit hizmet vermek için geliyorum. Zenginlerin değil fakirlerin belediye başkanı olmak için geliyorum.”

“AKRABAMI İŞE ALIRSAM BENDEN NAMUSSUZU, AHLAKSIZI YOK”
Malatya’nın artık güzel işlerle anılacağını kaydeden Ağbaba, “Buraya gelirken bir belediye işçisiyle karşılaştım; “Sen göreve gelirsen bizi işten ataca mısın?” diye sordu. Çalışanların hepsi akrabam. Eğer Veli Ağbaba yarın belediye başkanı olur, bir akrabamı işe alırsam benden namussuzu yok. Bir tane akrabamı belediyenin kapısından geçirirsem benden ahlaksızı yok. O belediyede birilerinin yakını, akrabası diye istihdam etmeyeceğiz. En yoksulunu, evinde ekmeği olmayanı ilk olarak işe alacağız. Belediyeyi akraba cumhuriyeti olmaktan kurtaracağız. Artık Malatya belediyeleri kötü işlerle anılmayacak. Örneğin dünyaya model olmuş gri pasaport ile anılmayacak. Yeşilyurt Belediyesi dünyaya model oldu. “Avrupa Türklere vize vermiyor” diyorlar, beyefendi çözümü bulmuş. Pasaportu veriyor ama giden gelmiyor. Bu tür kötü anılmaları yok edeceğiz. Malatya kötülükle değil güzellik, iyilik, namusuyla, dürüstlükle anılır. Konut yapıyor, millet belediyeye güveniyor gidip ev alıyor ama yıkılıyor. Bunların hepsini bitireceğiz” dedi.

“ŞATAFATA SON VERECEĞİZ”
Şatafata ve gösterişe son vereceklerini kaydeden Ağbaba, “Şatafata son vereceğiz. Bu memleketi bir gurubun eline teslim edenlerden hesap soracağız” diye konuştu.

Ağbaba, bütün okullarda çocuklara ücretsiz su ve süt desteği ile burs vereceklerini söyledi.

Veli Ağbaba, emeklilere her ay destek vereceklerini ifade ederek, tarımı destekleyeceklerini ifade etti.

Ağbaba, Malatya ekonominin can damarı olan kayısıya da destek vereceklerini belirtti.  

Esnafa da sahip çıkacaklarını dile getiren Ağbaba, Malatya’da hiçbir esnafın sahipsiz kalmayacağını söyledi.

“HERKES MUTLU OLACAK”
Veli Ağbaba, Malatya’yı hiçbir ayrım yapmadan yöneteceklerini, kentte herkesin mutlu olacağını söyledi.

Ağbaba, “Depremden sonra en büyük sorun uzman işçi bulunamıyor. Belediye olarak istihdam ofisleri kuracağız. Her gencimizi meslek sahibi yapacağız. Mülakatı göreve geldiğimizde kaldıracağız. Hak eden işe girecek” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, AK Parti adayı Sami Er’i de eleştirerek, şunları söyledi:

“Birileri gibi aday olunca Malatya’ya gelenlerden değilim. Bu kentte doğdum, büyüdüm, yaşadım, burada öleceğim. Ben bu kente aşığım. Kenti aşkla seviyorum. Malatya’nın her karışını seviyorum. Burada herkes var çünkü burası Malatya ittifakı.”

“BU KENTİN DEĞERLERİNİ BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEYECEĞİZ”
Malatya’da çok sorun ve sıkıntı olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya’yı Malatyalılarla yöneteceğiz. Haksızlıklar var, bunları çözeceğiz. Öğrenciler okula gidemiyor çünkü bodrum katlarda eğitim görüyorlar. Bu kentte hak etmeyene sosyal yardım verilmeyecek, fakir fukaraya verilen sosyal yardım en az beş kat artacak. Bu kentin değerlerini birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Bu kenti tekrar zenginleştireceğiz, kimse yoksulluk çekmeyecek” diye konuştu.

Ağbaba, Malatya’da hiçbir ayrımın olmayacağını ifade ederek, “Bir uzun yola çıkıyoruz. Umutsuzluğa kapılmayın. Malatya’dan gidenlere sesleniyorum; bu İl sadece Doğunun değil Türkiye’nin en güzel ve mutlu kenti olacak” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

89 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 ay önce)
    Malatyalilar MALATYADA Yasamayan baskan adayi Malatyaya hizmet veremez sorunlarini yasam kosularini bilmez Onun icin MALATYADA Yasayan hizmetin gelmesini istiyorsak ona gore oyumuzu kullanalim
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Çelik tşk (2 ay önce)
    Çıkar vur masaya reis
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Sayın editör, şair burda ne demek istemiş ? Yayınladığınız yorumun ahlaki değer taşımasının sizin için bir önemi yok mu ?
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Erdal (2 ay önce)
    Veli Ağbaba Malatya'nın tek ve gür sesidir.biraz zor ama belediyeyi alırsa başarılı olur diye düşünüyorum.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (2 ay önce)
    bize gelme dediklerinizin oylarınada talipmisin'?
    %30
    %70
    Yanıtla
  • kanka44 (2 ay önce)
    Artık Malatya belediye için gerçekten iş yapacak işleri sorgulayacak temelden sorunları bilip te çözecek adama oyunu vermesi lazım oy kutsaldır kimseyi yönlendirmek te haddimiz değil ama bu seçim Malatya için çok önemli gerçek anlamda proje üretecek projeyi de hayata geçirecek BAŞKAN a ihtiyaç var. Malatyamız için şehri için hayırlısı kim ise o olsun...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Veli agbaba Allah canını almasin emi sosyal medya ya düşmüşsün komik video yapmislar ben sana ne diyem.. şu konuşma tarzını değiştir yaa biraz :)
    %74
    %26
    Yanıtla
  • sen onun montaj olduğunu anlayamazsın.ama olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz sen onlara katıl
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (2 ay önce)
    Önce vatan isimli kullanıcı yorumuna; İcraatların da ; şehircilik yapanlar oylarına güveniyorlarsa bağımsız yada iktidar partisi dışında ki partilerden birinde aday olsunlar , bakalım kazanabiliyorlar mı? Şehircilik yapanlara Malatyalı oylarıyla tepki göstermeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    .MALATYALILAR Oylarinizi bolmeyin Malatyanin haklarini savunan Depremde Cadirlari dolasan elinden geldigi kadar insanlara yardim eden Veli AGBABAYA Oylarimizi verelim su Zaman olmus Yikilan binalari enkazlarini belediye kaldirmadi Malatya halkini seven Malatyaya hizmet edene oyumuzu verelim
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    Bu Malatyalılık takıntısı kadar saçma sapan birşey olamaz. Adam işinin eridir. Doğrudur, dürüsttür, memlekete faydası vardır, aydındır, üretkendir, kimseye zarar vermez, hak hukuk gözetir, nereli olursa olsun...Çınar gibi Adıyamanlı olmasın mesela, yada Bostanbaşına 10-15 kat imar izni veren Malatyalılar gibi olmasın mesela, çalıp çırpan, hırsız, fakir fukaranın ekmeğinde gözü olan, memlekete tek liralık faydası olmayan adam nereli olursa olsun ne fark eder. Artık bu kafayı geride bırakmak lazım.. Mesela Aziz SANCAR Mardinli ama adama kimse ABD de sen Mardinlisin demiyor. Yada Mehmet Şimşek Batmanlı ama işi diğer Urfalı olan Memati den daha doğru ve düzgün. Uzun lafın kısası aynası iştir kişinin nüfus kaydına, cinsine, rengine bakılmaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kusura bakma biz bakıyoruz, Yeşilyurtta adam kalmadı mı ki adıyamanlıyı aday gösterdi akp. Ömründe hiç Gündüzbey e, Konak a gitmemiştir belki, nereden hangi dere su akar bilmez, kirazdan mişmişten de anlamaz tütün bilir belki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    diğerlerine bakınca en ciddi aday Yeniden Refah ve CHP adayı gibi duruyor.... İnşallah Malatya için en hayırlısı olur.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • ozkan (2 ay önce)
    arkadaşın birisi Baskillere laf atmış veli bey Baskilli değil diye, Doğma büyüme Malatya'dayım 40 yıldır bir tane Baskilli aday görmedim zaten. Şunu unutmayın Baskilliler isterse Veli bey kazanır Adıyamanlılar isterse Veli bey kazanır. Baskilli Adıyamanlı bu şehrin hamurudur, depremde 1 gün olsun bu şehri bırakıp kaçmadık, arabada uyuduk, çadırda uyuduk 50 km ötede ki köylerimize gitmedik, bu şehri hırsızlara bırakmadık. Herkes Haddini bilsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • dereli (2 ay önce)
    adam daha konuşmayı beceremiyor gövdesini sokacakmış. ne kadar yanlı haber yaptığınız da ortada düzeltmeler için ne kadar ücret aldınız. muhalifseniz hak yemeyin adil olun
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Önce Vatan (2 ay önce)
    Bu kadar trol ile hiç bir yere varılmaz. Komşu illere saldıranlar. Depremin acılarını bırakmış yalan sahte yorumlar. Malatya her köşesini parsellemiş Mecliste Malatya yararına yasalar yerine tek yaptığı çamur siyaseti olanlar değil. Sevgi, Saygı ve projelerle gelen doğru kişilerin kazanmasını temenni ediyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Önce Malatya (2 ay önce)Önce Vatan isimli kullanıcı yorumuna
    Yasaları iktidar partileri ve vekilleri çıkarır, muhalefetin görevi gördüğü yanlışları eleştirmekten bu bir, kimsenin komşu illere saldırdığı yok, kendi adima ancak açıkça şunu söyleyebilirim, adiyaman siyaseti cok iyi organize oluyor ve malatyayi parsellliyor, bu gerçeğin bilinmesi gerekiyor, iki cumhurbaşkanı çıkarmış bir şehirde yesilyurtu, malatyayi idare edecek donanımla kişiler elbet vardır, eleştirdiğimiz nokta budur, bir hastanede bile personel alımında adiyamancilik yaoan bir şahısın idare edeceği belediyeyi düşünemiyorum bile,
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Öncelikle fikrinize saygı duyuyorum. Muhalefetin görevi daha iyi bir Türkiye için Ülke menfaatine zarar veren konuları eleştirip daha iyi bir yol sunmaktır. Bizde ise muhalefet maalesef Her yapılan Hastaneyi. İHA, SİHA vb. ülke menfaati için yapılan her şeyi eleştiren bir zihniyette gidiyor. Malatya milletvekillerinden 1-2 hariç tamamı maalesef görevini yapmıyor. Bu gün çalışmayıp da ne zaman çalışacaklar ? Veli Ağbaba Malatya nın en zenginlerinden. servetini artırmaktan ve Malatya ya çamur atmaktan başka ne yaptı?. Malatya ve Adıyaman zaten depremde yok olmuş iki komşu il bu kutuplaşmanın bir faydası olamaz. Şunu unutmayın yıllarca bazılarının düşman il gibi göstermeye çalıştığı kardeş Elazığ Malatya ya depremde ilk su ve ekmek ulaştıran ilimiz idi. Fikirler ve düşünceler farklı olabilir ancak. ÖNCE VATAN sonra CANIMIZ MALATYAMIZ.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ne yani kurecik' eleştirmesin mi, gri pasaport rezaletini dile getirmesin mi, teslim edilmeden yukilan topsogut kanatları ile ilgili cümle kurmasın mi, kayisi üreticisinin sorunlarını dillendirmek mi, malatyaspor soyulurken kulağının üstüne mi yapmalıydı, malatyada deprem olmamış gibi mi davransaydi... bunlarla ilgili söylediklerimi malatyaya çamur atmak?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yolcu (2 ay önce)
    Veli Ağbaba Malatyanin öz evladıdır depremden önce ve sonra Malatya'nın tüm sorunlarını TBMM'DE konuşan tek vekildir Biz Malatyalilar Malatyanin evladına sahip çıkmak zorundayız Şehirimizin böyle samimi ve dürüst insana ihtiyacı var Allah yar ve yardımcınız olsun sayın Ağbaba
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hasmalatyali444@gmail.com (2 ay önce)
    Malatyayı savunan tek siyasetçi... Malatyayı savunan tek adam sensin bütün oylarımız sana yıllarca tek başına savundun
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mustafa Yıldız (2 ay önce)
    VELİ AĞBABA Malatya Belediye Başkanı olursa Malatya şahlanır,deprem yaraları sarılır haksızlık olmaz işçi memur Malatya’dan alınır,Malatyaspor’un kapısına kilit vurulmaz,gri pasoport devri son bulur eş dost istisnai kadro ile müdür yapılmaz,köy garajları Maştiye uzak yerde kurulmaz,Yurtdışından,yurtiçinden gelen yardımlar yerinde harcanır kısacası her kesime hitap eden bir kardeş şehir olur boynu bükük Malatya
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Yapay zeka ile seçilen başkan adayı demek böyle oluyor.Yaktın bizi yapay zeka.Biz Malatyalıların imtihanı da bu demekki.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mevcut hükümetle yıllardır imtihandayız zaten
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (2 ay önce)
    Rahmetli Mevjüt Aslanoğlu "Ben Malatya'nın delisiyim" derdi. İşallah siz de onun yolundan gider, velisi olursunuz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    malatya buyuksehir olduktan sonra, yesilyurtun iki adiyamanli başkanı oldu, şimdiki aday da adiyamanli, iddia ediyorum bu üç kişi değil Adıyaman'a, celikhanda, kahtada bile aday gösterilmedi, adiyaman siyaseti kendilerinden başka kimseye yaşam hakkı tanımayan bir siyaset, örnekleri hepimizin gözü önünde, o yuzden malatyali bu seçimde kazansın, kazanmasın kendi öz evlatlarını desteklesin, yoksa Nemrutta yaşadığınız hezimeti yesilyurtta, malatyada da yaşayabiliriz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Belgisiz zamir (2 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    He tamam..
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Oyum sanadır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mamıt (2 ay önce)
    Yürü velibey kim tutar seni. Malatya’nın has evladısın oylar senin. Sıkıntı Adıyamanlı teyyipte başka kime oy vermek adamı var diyecekler bunların çaresine bakarsın
    %70
    %30
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 ay önce)
    Şu ana kadar şu yada bu nedenle başvuru yapamamışlar için HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU İmkanı sağlanması
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Abizer (2 ay önce)
    Malatya da : Adıyamanlı milletvekili belediye başkanı belediyede çalışanlar cabası yetmedi Çarşıda tütüncü çaycı tesbihci kayısıda fidanci kayısı pazarında kayısı alıp satımı say say bitmez. Bari malatyanın geleceğine karar vermeyin oy kullanmayın Adıyaman’a gidin mümkünse. Veli bey gereğini yaparsın saygılar
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Antichp (2 ay önce)
    Allah size fırsat vermesin
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Yerinde saymaya çalışanların sloganı haline gelen bu cümle , bakalım sizi nereye kadar götürecek?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Bence bir șans verip görmek lazım, en azından senelerdir diğerlerinden bișey çıkmadığını gördük.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • memleket bizim (2 ay önce)
    malatya için son şans ben oy kullanmaya gitmeyecektim veli ağbaba aday olunca oyumu kullanacam.Sevgili malatyalılar lütfen parti gözetmeyin vallahi billahi malatyamız için son şans veli ağbaba..Akp den yıllardır yolsuzluktan başka hiç bir şey görmedik hepsi zengin oldu..Şeker stokçuluğu mhp den yapıldı millete..Öznur çalık ve bacısını zaten biliyorsunuz zengin oldular..lütfen artık veliye oy verelim
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aziz (2 ay önce)
    20 senedir ak partiye oy versim memleket şurdan şuraya gelemedi. Niye Özbur hanımefendi kariyer yapacak bakan olacak diye. Partiyi parmağına takıp rektör kardeşiyle güzelce yiyeler diye.Bundan sonra ak partiye oy veren kendinden eksiklik duyup şüphe etsin. Oyum veli ağbabaya biraz da onlar yönetsin bakalım noluyor
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Osman (2 ay önce)
    "Malatyayı malatyalılar yönetecek" okuduğum andan beri beni etkileyen bir cümle(vaat) inşallah bu yolun sonu herkes için hayırlısı olur
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bu cümle o kadar önemli ki, şehirlerin bir ruhu vardır, o ruhu korumak gerekiyor, malatya gerçek anlamda ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, mersin gibi bir metropol olsa sorun degil de, malatya gibi orta ölçekli şehirlerde karar vericilerin ilk kimliklerinin kendi şehirleri opmadi, malatya için malatyalilik kimliğinin önde tutulması lazım, yoksa şehirler sehir olma niteliklerini hızla kaybediyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Gürkan a iyi laf sokmuş. Akrabami ise alırsam demiş yaaa.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Yeşil44 (2 ay önce)
    Akpartili idarecilerden daha adil olacagı kanaatindeyim bir akpartili olarak sandıga gitmeyecem gidersemde tepki olsun diye akpartiye oy vermeyecem
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Sedat (2 ay önce)
    Herkes hayal kurarkenAKP adayı Sami ER arkasına Erdoğan rüzgarı ile sandıkları patlatabilir kendisinin potansiyeli olmasına gerek yok 22yıldır hangi Malatya AKP vekilinin potansiyeli vardı , öznurun mu,Helvacının mı Şekeri boşaltan Kahtalının mı? Kimse onları tanımaz Sami ER de bilinmiyor belki bu saatten sonra vatandaş uyandı ise ancak durum değişir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ramizan (2 ay önce)
    Adıyamanlıya cevap Adıyamanlı Malatya da aldığın her nefes Malatya da oksijen eksiltiyorsun buyrun Adıyaman’a fazla değil 100 km yol paranı valla veririm ):::
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bu Ramizanin kütüğüne bakın kesin Adıyaman damarı vardır. Akıllı ol Ramizan sen o parayı hayır kurumuna bağışla. Fazla da beynini yorma böyle şeylere..
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Zorto (2 ay önce)
    Ali ve Hasan yorumlarına Kardeşim Turgut Altınok Murat kurum vaatlerini duymadınız Mahsur yavaş geliri düşük emekliye 1000 tl nakti 500 tl de et almak için karta yükleme yapıyorum dedi Altınok bende but alıyorum dedi bensandım kuzu budu oysaki tavuk buduymuş şimdi 5000 yl emekliye verecem diyor kurum 2500 Tl verecem diyor algı yapıp oy kapmak için bu yüzden yazdım bilgilerinize
    %82
    %18
    Yanıtla
  • yıldırım (2 ay önce)
    sayın veli ağbaba ben sağ görüşlüyüm memleketimi çok sevdiğim için yerel seçimde parti gözetmiyecem sana söz oyum sana neden dersen 20 yıldır akpli başkanlar malatyayı yönetiyor vallahide billahide geriye gitti ve yaşanabirlirlik şehirler arasında sıralamada utanç verici durumda başka nedeni de herşeye zam zam zam. akaryakıt fiyatları uçtukça uçuyor markette iki gün önce aldığını iki gün sonra alamıyorsun memura asgari ücretliye zam veriyor fazlasıyla cptten çıkıyor türkiyede enfasiyon kim nederse desin üç rakamlı hanelerde.. inşallah veli ağbabayı büyükşehir başkanı görürüz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tek haneye düsermi acaba belediye başkanı olunca
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Seyfi (2 ay önce)
    Veli bey : Malatya için bir şanssın 20 yıl akp oy verdik de ne oldu. Emekliye sanki sadaka veriyorlar. Keser döndü sapıda tam hedefe döndü şimdi hakkını verme zamanı hep beraber
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yerli ve Milli (2 ay önce)
    Veli Ağbaba ne Adıyaman'lı ne de Baskilli.. Kendisi has mı has Malatyalı.. Sırf bu yüzden oy vereceğiz..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ergün (2 ay önce)
    Şimdiye kadar Malatya ya ne yaptınız...
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Şans verilerse gör neler yapacak. Mevcuttakiler ne yaptı? Gittikçe batıyoruz ama artık yeter
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Aç git YouTube ye bu adam kaç meclis konuşması yapmış ? SENİN 20 İKTİDARDA OLAN her yıl 5 vekil çıkartan memleketinin 5 ini topla kaçı Malatya nin hakkını savunmuş.Deprem zamanı ekmek bulamazken adamlar aş evi açtırdı çadır getirtti.Ankara ya Istanbul a yerleştirdi milleti
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Şimdiye kadar istisnasız her seçimde % 70 oy verdikleriniz ne yaptı ??? Mazotu 50 lira kıymayı 400 lira yaptılar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • şimdiye kadar sen kime ne verdiysen onu yaptı merak etme
    %63
    %37
    Yanıtla
  • hiç bişey yapmasa bile mecliste her zaman malatyanın sorununu çıkıp kürsüde bangır bangır söyledi bu bile yeter
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Zorto (2 ay önce)
    Veli bey ; oyunuz emekliye yapacağınız vaatlerde. Hükümetin en çok korktuğu yara budur. Akıllı adamsın bilirsin hatırlatayım
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Adam belediye başkanlığına aday.C.Başkanlığı seçimi bitti.Emekliye ne yapabilirki.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Abi bu zihniyetdeki düşüncedeki insan oy kullanıyor cidden şaşırıyorum.Belediye başkanı emekliye ne yapabilir :)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muhammed (2 ay önce)
    Yıllarca akpartiye oy verdim ama yerel seçimde ağababaya oy vereceğim helal olsun depremde her çadırda. Gördüm onu
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yücel (2 ay önce)
    Şu namussuz ve ahlaksız kavramları siyasetçilerin en sevdiği kavramlar. Nedense seçim sonrası kavramlar da sandığa gömülüyor.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ramizan (2 ay önce)
    Veli bey ; mecliste Adıyamanlılar Malatya da oy kullanmasın diye önerge verin
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Adıyaman en azında bizim memleketimiz asıl SURİYELİLER oy kullanmasın
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (2 ay önce)Ramizan isimli kullanıcı yorumuna
    Google'a oksijen israfı yaz senin gibi tipler çıkar. Veli beyine söyle senin gibileri dünya dışına gönderilmesi için önerge versin hem oksijen hemde görüntü kirliliğisin.. ırkçılık ve ayrımcılık yapma Adıyamanlilar olmazsa Malatya tabiri caizse mahalle kalırdı..
    %23
    %77
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    zerre kadar güvenmçyorum ve inanmıyorum. hiçbir başarısı olmadığı halde 20 yıldır koltuğa yapışmış ve kalkmayı bilmeyen adamlardan memlekete hayır gelmez. ayrıca diğer belediyelerede eş dost yakınını aday gösteren adamdan ne hayır gelecek. tabi sadece Veli Ağbaba ya değil hiçbir siyasetçiye güvenmçyor ve inanmıyorum. ama iktidar ve ana muhalefet daha çok yalan söylüyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Aslan4407 (2 ay önce)
    Sola oy vermedim vermemde ama ağbabaya kesinlikle oy verirdim . Ama maalesef o güzel memleketimde değilim . Malatyada anılarımız da kaldı ahh güzel memleketim ahh
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Sizin gibileri anlamak zor. Hem ah malatyam vah malatyam keşke orda olsam dersiniz ama ilk fırsatta terk edip gidersiniz. Sizi tutan yok hala memleketini seven 750 bin kişi yaşıyor çok seviyorsanız buyrun gelin oyunuzu kullanın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Üzülerek söylüyorum (2 ay önce)
    Veli bey sizin aday olmanıza sevindim. Şu ana kadar hiçbir partiye ve kişiye de oy vermedim. Parti falan da tutmam. Eğer oy kullanırsam sizi destekleyeceğim. Lakin apaçık ortada ki bu ve bir sonraki dönemde mevcut hükümetin adayı açık ara kazanacak. Sorun siz de ya da diğer adaylarda değil. Hükümetin adayında da değil. Sorun zihniyetmizde.George Orwell şöyle der "halk kurban değil suç ortağıdır". Yorumumu beğenmeyenler olabilir. Lakin milyarda bir ihtimal dahi vermiyorum sonucun değişmesine. Değişimi de sonuna kadar istesem de
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bu milletin yüzünden dayatma adaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sefer Ak partiye oy asla yok.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Sn.Vekil Malatya milliyetçiyim demiş.Her Malatyalı Malatya sevdalısıdır.Acaba Sn.vekil en iyi Türkiye milliyetçisi benim diyebiliyor mu.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Ali Koç (2 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya milliyetcisi olacaksın TÜRKİYE milliyetcisi olmayacaksın mı? Hııı bi senin gibi zihniyetliler TÜRKİYE milliyetcisi öbürleri ne söylese boş yalan...inadınıza CHP inadınıza TÜRKİYE MİLLİYETCİLİĞİ AŞIĞI inadınıza CHP.......
    %63
    %37
    Yanıtla
  • men (2 ay önce)
    Kardeşim al birini vur ötekine bir gün bir vekil bir partili cıkıp dedimi aldığım maaş çok fazla biri dedi mi meçlis de yediğimiz yemek vatandaşın yediği yemeğin 3 te bir fiyatı meclis de odalarında hepsi kardeş parti farketmek sizin ama halk vatandaş biri diğerine oy verdimi kalleş eğer vatansa milletse devletse bayraksa hepiniz asgari ücret alın ve ihale alanı cebini çevresinide çalanı çaldıranı da asın görelim bita ne vekil aday kalıyormu
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Hüseyin Karaaslanoğlu (2 ay önce)
    Sayın Milletvekilim her zaman Malatya ilinin ve malatyalıların yanında olmuştur. Deprem zamanı diğer vekiller kaçacak yer ararken , Sayın Vekilim dişini tırnağına takıp insanların yanında olmuştur. Bunu kimse inkar edemez. Malatya için bulunmaz , önder, nitelikli, dürüst Ağbaba seçimlerde oy patlaması yaşamasını bekliyorum. Tüm Malatya gözünüzü açın ve Sayın Ağbabaya oylarınızı veriniz. Kurtuluşumuzun lideri Sayın Veli Ağbabadır.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • İsmail (2 ay önce)
    Sayın vekilim veli ağbaba olmasaydı AKP liler malatyada deprem az hasarla atlatıldı diyeceklerdi afad bile malatyayi az hasarlı gösterdi eğer AKP yine kazansın malatya yirmi yıl kendine gelemez.malatyali elini vicdanına koysun deprem zamanı yanınızda kim varsa ona oy verelim.artik ithal adaylarla malatyanin kaybedecek zamanı yok.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Nur (2 ay önce)
    Veli Bey'in söyledikleri o kadar içten yürekten geliyor ki insana. Diğer adaylar kazanmak uğruna, Veli Bey memleketi uğruna konuşuyor. Yolunuz açık olsun inşallah
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Veli bey doğru söylüyor akpnin her adayı dışardan gelme. Halbuki biz depremi Veli bey ile beraber geçirdik Allah razı olsun yardımı çok oldu. Hele şu Yeşilyurt için Adıyamandan getirilen adaya çok şaşırdım, şehir yerle bir olmuş napalim doktoru, o da ne bilsin çırmıktıyı, İlhan bey Çelikhan adayı olsun, bize şehir plancısı mimar lazım
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Çelikhanli (2 ay önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Veli bey şehir plancısı veya mimar mı? Adıyamanlı Çelikhanli veya doktor diye yapamaz mi? Bakıyorum seninde ağzın var gazeteciler gibi yorum yapıyorsun MaşAllah demek bu işi becerebiliyorsun.. Yeşilyurtun yüzde ellisi zaten Çelikhanli mecburen Çelikhanli olacak hadi başka kapıyaaaa..
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Adını değiştirsinler o zaman yesilyurtun, yeni celikhan olsun...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kim saydı ben göremiyorum,olsada farketmez ama sallama
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Asıl sen başka kapıya ben Yeşilyurtun öz çocuğuyum biz varken size laf düşmez. Sen git adiyaman habere yaz, ürologa oy yok
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sizde birlik olsaydınız da kendi adayınızı çıkarsaydınız. Ancak hasutluk
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Bu tartışmalar çok tehlikeli bir hale dönüşmez inşallah. 2024 yılındayız. Neler diyoruz. Akçadağ'lıyım Adıyaman'lısı da Bingöl'lüsü de Diyarbakır'lısı da hemşehrimdir. Kim taş üstüne taş koyacaksa o gelsin. Yabancı bile olabilir. Mesele milliyetçiliği geçti hemşehriciliği geçti mesele insan olabilme. Tek gerçek var iktidar artık Malatya'ya hak ettiği değeri vermiyor. Depremin bilançosunu şehri yönetenler dışarıya pek yansıtmadı yansıtamadı doğru. Halk ne yaptı, Sivil toplum örgütleri ne yaptı, Esnaf, öğrermenler, doktolar, öğrenciler, memurlar, ne yaptı. Şehri iyi anlatabildiler mi? Ayrımcılık için söylemiyorum ama içimde bir ukte bu kesinlikle ayrımcılık için söylemiyorum. Deva partisi milletvekili Cem Avşar aslen Malatya'lı adam Adana, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman paylaşımı yaptı. Dedesinin babasının memleketini belki kendisi de burda doğmuştur adam kendi memleketini yazmadı. Biz sesimizi duyuramadık. Çalıştığım kurumdan deprem bölgesine tayinle giden çok oldu inanın bana bu 11 şehirden sadece Malatya'ya gideni tayin isteyeni görmedim. Hayırlısı olsun. İnşallah eski günlerine döner güzel şehrimiz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Sayın Çelikhanli, Veli beye bizim vefa borcumuz var ve kendisi malatyanın cesur yüreği, öz çocuğudur. Biz kendi memleketimiz hakkında fikir beyan eder oyumuzu kullanırız, sizi celikhan birlik arabasiyla uğurlayalim
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Abuzer efendi mehmet çınar da mühendisti gördük belediyeciliğini.senin gibi şalvarlıların kafasından bir kurtulsaydık ama zor gibi anca doğuruyorsunuz sonra çocuklarınız için el pençe durup torpil arıyorsunuz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Şalvarlı dediğin beğenmedin tipler dedenin de giydiği kıyafetlerdi. Adıyamani, Çelikhani beğenmezsiniz ama koskoca çırmiktida bir adam bulamamışsiniz demekki yıllardır Çelikhanlilar yönetiyor. Ama kininizde boğulun o ağız büktüğunuz beğenmediginiz şalvarlılar yönetecek hem Yeşilyurtu hemde Malatyayi.Veli bey öz çocuğumuz diyen beyefendi valla sizin nur topu gibi çocuğunuz hayırlı olsun bizden Uzak olsun.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Abuzer siz yöneticilik yapmadınız sadece kabilecilik yaparak koltukları meşgul ettiniz...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Herkes köyüne dönse daha güzel olur bence
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Siz kendi tütün kokan tarlalarinizla Malatya yi karıştırmayın madem adiyamanli olmayı bir marifet sayiyorsunuz hadi yallah Adıyamana. Dağdan gelip Bağdadakini kovmak size düşmez.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bazı kiremitler depremden ders çıkarmamış. Hala ırkçılığın bir türü olan memleketçilik bariyerinden kurtulamadıniz. Malatya nere Adıyaman nere akilsiz. Aynı gemidesiniz. Bu depremi sadece malatya yaşasaydı yardıma Adıyaman koşardı tersine öyle.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Gazbetondan ne kadar ders cikardiysa kiremit de o kadar ders çıkarmıştır Olayı o hale getiren sizin hemşerileriniz. Evet aramızda coğrafi olarak konum farkı yok ama zihniyet olarak çok fark var. Malatya'nın halin de bu yüzden. Bunun yardımla insanlıkla alakası yok bunun rantla ve aç gözlüklüle alakası var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (2 ay önce)
    Bir gün CHP’ye oy vereceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.
    %69
    %31
    Yanıtla