SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın En Büyük Problemi Güvenlik"

0
Güncellendi - 2019-02-20 04:54:14
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş tarafından organize edilen toplantıda, esnaflarla bir araya geldi. Başkan Gürkan, burada yaptığı konuşmada, "Malatya'nın en büyük problemi güvenlik problemidir. Trafik, ulaşım, altyapı bunlar önemli problemler yani %75 oranında çıkıyor. Ama genel anlamda da güvenlik noktasında, esnafımızın güvenliği noktasında büyük problemler yaşıyoruz."dedi.

Gürkan, Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş tarafından organize edilen toplantıda, esnaflarla bir araya gelerek, sorunlarını ve taleplerini yerinde dinledi.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya, Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ve çok sayıda esnaf katıldı.

Burada konuşan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Bugün burada berber esnafı, mahallenin esnafı, mahallenin halkı hepsi buradalar. Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Belediye Başkan adaylarımıza da önümüzde bir seçim süreci var 31 Mart’ta, inşallah göreve kaldıkları yerden devam edecekler. Biz de oda olarak güzel bir çalışma içerisindeyiz kendileri ile beraber. İki Belediye Başkanımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar ise, Yeşilyurt ilçesinin sorunlarını hep birlikte çözmenin gayreti içerisinde olacaklarını ifade ederek, “Bizler Yeşilyurt’ta Malatya'nın ilk Millet Kıraathanesi’ni açtık, açarken de tereddütlerimiz vardı. Biraz soru işaretleri vardı, ama açar açmaz çok canlı, hareketli ve gerçekten de bu yöre halkı tarafından çok beğenilen, çok da tercih edilen bir mekan haline geldi. Şuanda da dolu dolu. Biz oradaki o verimliliği görünce ikinciyi, üçüncüyü açmak için şuanda gayret gösteriyoruz. İnşallah farklı mahallelerimizde de aynı şekilde Millet Kıraathanelerini açarak bölgemizin, özellikle kültürel anlamdaki eksikliğine katkı sunacağız, destek vereceğiz. Tabi Temel Caddemizde geçen yıl itibari ile yaklaşık 3-4 ay burada bir çalışma devam etti. Esnaflar o zaman bayağı bir serzenişte bulundu. ‘İşlerimiz aksadı, şöyle oldu, böyle oldu’. Ama son hali ile birlikte bizler bu caddeyi düzenledikten sonra Büyükşehir ile birlikte burada caddenin önü açıldı. Biliyorsunuz bizim Yeşilyurt’umuzda çok böyle ticari alt merkez yoktu. Biz de o yüzden burayı biraz daha alt merkez vari hazırladık. İnşallah yeni dönemde Selahattin Başkanımla birlikte buralarda eksik olan ne varsa, onları da tamamlayarak burayı daha da güzelleştireceğiz. Tabii bizler bir seçim arifesindeyiz şuanda. Bütün mesaimizi, çalışmamızı, tempomuzu, 31 Mart’a göre ayarladık. 31 Mart’ta İnşallah Yeşilyurt’ta da, Büyükşehir’de de, Battalgazi’de de çok yüksek bir oy ile yereldeki elimizi güçlendireceğiz” diye konuştu.

"EN BÜYÜK PROBLEM GÜVENLİK"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’da, birlik ve beraberliğin toplum için önemine dikkat çekerek, “Bu toplantılar, bu birlik, beraberlik görüntüsü hakikaten toplum açısından, toplumun geleceği açısından da bir sigorta hürriyetindedir. Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreç her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemizi mecburi kılıyor, zorunlu kılıyor. Şehrimizde de birlik, beraberlik çok önemlidir. Özellikle biz şehrin problemlerini değerlendirirken, sivil toplum örgütlerimiz olsun, kanaat önderlerimiz olsun, yerel önderlerimiz olsun, sendikalarımız olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, meslek örgütlerimiz olsun, bunların bir kere birlik, beraberlik içerisinde olması gerektiğine inanıyorum. Malatya'nın en büyük problemi güvenlik problemidir. Trafik, ulaşım, altyapı bunlar önemli problemler yani %75 oranında çıkıyor. Ama genel anlamda da güvenlik noktasında, esnafımızın güvenliği noktasında büyük problemler yaşıyoruz. Burada en başta görev Berberler Odası veya ilgili birlikler kendi üyelerinin korunması noktasında, kendi üyelerinin takibi noktasında, kendi üyelerinin aynı zamanda Ahi Evran anlayışı içerisinde güvenliğinin yanında, ahlaki değerlerini de takip etme, müşteriye karşı memnuniyet esasına göre çalışmalarını takip etme noktasında da böyle bir görevi vardır. Eğer biz bu görevleri yerine getirirsek, burada bir berberimiz, bir esnafımız, bir işyerimiz, şu veya bu şekilde taciz edilmez. Bunları söylerken çok yakın zamanda bazı şeyleri gördüğüm için söylüyorum. Dolayısıyla Malatya'nın birincil problemi budur” ifadelerini kullandı.

“Bugün Malatya 81 il içerisinde farklı bir konumdadır” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah' şükür bunu Allah'ın rahmeti olarak değerlendiriyorum. Bugün Malatya'da herkes AK Parti diye bir hedef üzerine birleşmiş. Şimdiye kadar hangi partiye, hangi görüşe, hangi ideolojiye, hangi tarikata mensup olursa olsun, herkes Malatya'nın birliği paydasında birleşmiştir. Malatya'ya Cenabı Allah bir fırsat vermiş. Dün medeniyet destanı yazan bu şehir, dün kahramanlık destanı yazan bu şehre, şimdi siyasette bir destan yazma şansını vermiş. Herkes şuanda Malatya'nın birlik, beraberlik içinde hem fikir, o zaman bunu biz iyi değerlendireceğiz. Türkiye rekoru da Malatya'da kırılacak. Burada Türkiye rekorunu Allah sizi inandırsın, ben şahsım için istemiyorum. Bunu Malatya'daki sevginin barışın egemenliğin nasıl bu insanların bir araya geldiği fikrinin Türkiye'ye teşhir edilmesi için istiyorum”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • hasan (5 yıl önce)
    hiç bir özelliği yok.oyumuz emine akkurta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burası kaysi diyarı (5 yıl önce)
    Allahina kurban başkanım kaç tane siyasi kişi çıktı diyorlar ki Malatya huzurun başkenti bir tek sen doğrusunu söyledin
    0
    0
    Yanıtla
  • BAŞKA MALATYA YOK (5 yıl önce)
    Sayın Başkan adayı Ş. GURKAN; Malatya'nın en büyük sorunu 1950 li yıllarda açılıp 2019 larda aynen devam eden çarpık yapılaşma, ulaşımın berbatligi, trafiğin çekilmezligidir. Bu sorunlarin giderilmesinde bazılarına peşkeş çekmeden adetli olarak Malatya halkının sizden çook beklentisinin olduğu tartışmasız bir gerçektir. Yeniden Malatya siloganiyla yapacaklarınızin en başında kentsel dönüşümü çok iyi kullanarak şehri yeniden şekillendirme olmalıdır. Sizlere bu yolda Allah yardımcınız olsun demekten başka elimizden gelen yok....Bu kadar tilkinin arasında kolaylıklar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    A HABER iyi diyosa iyi DEĞİLİZ FOX HABER Kötü diyosa kötü DEĞİLİZ.........
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    bence TÜRKİYEDE BASINA Güven çoooook DÜŞÜK
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    evet arkadaşlar BASIN TARAFSIZ olmalı yoksa kör olur vatandaşıda kör eder en sonunda kendi kendini bitirir
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Biraz tarafsız haber yapsanız daha iyi olmaz mı ? Sürekli Akp haberleri görmekten bıktık
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (5 yıl önce)
    sorun vekillerde vekiller alaycı siyaset yaparsa olacağı bu işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    vali bey duymuyor mu 31 mart ta VALİ SEÇİMİ yokki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Güvenlikmi, cok sacma. En büyük sorun gecim ve issizlik....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    çok şükür biri güvenlikten bahsetmiş oda oy içindir fazla umutlanmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Sert ağaç talaşları dahil, karbon içeren her türlü atıktan aktif karbon üretilebilir. Üretim için gerekli kimyasalları ucuza bulmak ve ürettiğin aktif karbonu daha ucuza üretmek ve pazarlayabilmek önemlidir. Boşa yatırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Namso (5 yıl önce)
    Malatyanin en buyuk sorunu su sorunudur. Türkiyenin en bahali suyunu iciyor. Bide kireçli. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Ortalık kabadayı mafya tipli ayarsizlarla dolu bunlar için verilen cezalar çok hafif. namuslu düzgün dürüst insanlara zulüm olabiliyorlar. Ciddi sıkıntı var. Bu şekilde giderse önümüzdeki yıllarda asayiş olaylarında patlama olur. Huzur kenti. Sıkıntı kenti olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (5 yıl önce)
    Vekiiler görmüyormu bu durumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    Evet AYYUKA çıkdı GÜVENLİK sorunuu ilk defa bi siyasi dile getirdi tebrik ederim,emniyet adalet yetkilileri kim görevini yapamıyosa bıraksın işini görevini hakkıyla yerine getirenler gelsin vatandaş olarak bunu istiyoruz devlet varlığını gücünü göstersin artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozi (5 yıl önce)
    İlk defa birisi dedik Malatyanın en büyük problemi güvenlik. Söylemek yeni mi aklınıza geldi. Bizler Teksas oldu derken bazı siyasilerimiz 3 5 olay oluyor diye abartmayalım diyorlardı. Selametle...
    0
    0
    Yanıtla
  • gündüzbey (5 yıl önce)
    sayın çınarın sözlerı iki krathane açtık oralar dolu dolu üçüncüyü dörduncuyu açacagız yeşilyutlar hayırlı olsun oyum emıne akkurt olcak daha iyi birşeyler yada yenı bir isim
    0
    0
    Yanıtla