SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Haziran İhracatında Geçen Yıla Göre Yüzde 21 Düşüş

Malatya'nın Haziran İhracatında Geçen Yıla Göre Yüzde 21 Düşüş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Haziran 2024 dönemi ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.7 oranın da düşüş göstererek 23 milyon 347 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Haziran 2024 dönemine ait ihracat rakamları açıklandı. İhracatçı firmaların kanunu merkezlerinin baz alınarak hazırlanan rakamlara göre; Malatya’nın Haziran 2024 dönemi ihracatı 23 milyon 347 bin dolarak oldu. Mlaatya7nın 2023 yılı ihracatı ise 29 milyon 803 bin dolarak olarak gerçekleşmişti. Bu duruma göre, Haziran ayıda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 oranında bir düşüş yaşandı.

Malatya’nın yılın ilk 6 ayında Ocak-Haziran 2024 döneminde gerçekleşen ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.5 oranında artış göstererek 186 milyon 396 bin dolarak olarak kaydedildi. Malatya’nın Ocak-Haziran 2023 dönemindeki ihracatı 175 milyon 81 bin dolarak olmuştu.

-Malatya İhracatının Sektörel Dağılımı

Malatya’nın Ocak-Haziran 2024 Döneminde gerçekleşen ihracatının sektörel dağılımı şu şekilde:

Kuru Meyve ve Mamulleri  - 91 milyon 257 bin dolar 
Elektrik ve Elektronik- 18 milyon 312 bin dolar
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller – 14 milyon 566 bin dolar 
Makine ve Aksamları - 11 milyon .656 bin dolar
Meyve Sebze Mamulleri- 8 milyon 515 bin dolar
Tekstil ve Hammaddeleri – 8 milyon 51 bin dolar
Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri- 7 milyon 544 bin dolar
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri –  6 milyon 893 bin dolar
İklimlendirme Sanayii- 3 milyon 644 bin dolar
Fındık ve Mamulleri – 2 milyon 731 bin dolar
Yaş Meyve ve Sebze – 2 milyon 386 bin dolar
Hazırgiyim ve Konfeksiyon – 2 milyon 336 bin dolar
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri  - 2 milyon 845 bin dolar
Demir ve Demir Dışı Metaller – 1 milyon 595 bin dolar
Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri – 1 milyon 112 bin dolar
Madencilik Ürünleri - 892 bin dolar

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Acaba (1 gün önce)
    Ülkenin kanayan yarası İhracat da geri kalmamız ve don lastiğine kadar İthal etmemiz. Şehrimizde bundan en büyük payını almaktadır.. Şöyle bir bakalım; Fırat,Tohma,Şiro, Erkenek deresi vb. akarsuların ilimizden geçmesine rağmen, hadi barajları saymıyorum burada Tarım sulama yapılamıyorsa ya bu şehri yönetenler vebaldelerdir.. Şehirleri park,bahçe,köşk,kaldırımla kalkındıramazsınız. üretim,Tarım birinci şartımız olmalı. Devlet Ekonomisi ile olsa olsa harçlar,zamlar,cezalar olur"Yoktan ne tahsil olur? Şer,Kötülük"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali44 (2 gün önce)
    Malatya akp ile geriye giden şehirlerden aynı ülke gibi. Sanayi adına vasat, tarım ve hayvancılığın halı de ortada çiftçi bırakmadılar artık
    %100
    %0
    Yanıtla