SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın İlk 5 Aylık İhracatında Geçen Yıla Göre Artış

Malatya'nın İlk 5 Aylık İhracatında Geçen Yıla Göre Artış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli firmalar tarafından Malatya Gümrüğü üzerinden direkt yapılan ihracat rakamlarını gösteren Mayıs ayı istatistiklerine göre, Malatya’nın yılın ilk 5 ayındaki ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak 163 milyon dolar olarak gerçekleşirken, Mayıs ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansını gösteren Mayıs 2024 dönemine ilişkin ihracat rakamları açıklandı. Buna göre, Malatya’nın Mayıs 2024 dönemi ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azalarak, 30 milyon 75 bin dolar olarak gerçekleşti. Malatya’nın Mayıs 2023 dönemi ihracatı ise 31 milyon 18 bin dolar olarak kaydedilmişti.

Malatya’nın Ocak-Mayıs 2024 dönemindeki yılın ilk 5 ayındaki ihracatı ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.4 oranında artarak 163 Milyon 261 Bin Dolar olarak gerçekleşti. Malatya’nın Ocak – Mayıs 2023 döneminde ise ihracatı 145 Milyon 294 Bin Dolar olarak kaydedilmişti.

Malatya’nın Ocak-Mayıs 2024 dönemindeki 5 aylık ihracatın sektörler bazındaki dağılımı şu şekilde: 

Kuru Meyve ve Mamulleri (Kuru kayısı)  - 82 Milyon 298 Bin Dolar
Elektrik ve Elektronik- 15 Milyon 895 Bin Dolar
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller – 12 Milyon 861 Bin Dolar 
Makine ve Aksamları – 9 Milyon 279 Bin Dolar
Meyve Sebze Mamulleri – 7 Milyon 742 Bin Dolar
Tekstil ve Hammaddeleri- 6 Milyon 917 Bin Dolar 
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri - 6 Milyon 114 Bin Dolar
Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri- 6 Milyon 778 Bin Dolar
İklimlendirme Sanayii – 2 Milyon 668 Bin Dolar
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri – 2 Milyon 503 Bin Dolar
Fındık ve Mamulleri  - 2 Milyon 235 Bin Dolar
Hazırgiyim ve Konfeksiyon – 1 Milyon 845 Bin Dolar
Demir ve Demir Dışı Metaller -1 Milyon 389 Bin Dolar
Yaş Meyve ve Sebze – 1 Milyon 263 Bin Dolar
Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri- 1 Milyon 9 Bin Dolar 
Madencilik Ürünleri - 711 Bin Dolar
Tütün – 560 Bin Dolar 
Çelik - 508 Bin Dolar
Zeytin ve Zeytinyağı – 285  Bin Dolar
Halı – 134 Bin Dolar
Deri ve Deri Mamulleri -102 Bin Dolar
TOPLAM 163 Milyon 261 Bin Dolar

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Zorba (3 hafta önce)
    Hadi ben inandım diyelim ..Zeytin, Zeytinyağı,fındık, sebze, hububat,tohum. bunların biri bu şehirde yetişmiyor.. iç pazardaki (Malatya'daki marketlerin) alış veriş olmasın (:
    0
    0
    Yanıtla