SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın İlk Külliyesi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:05:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden birisi olan ve Malatya’da ilk kez yapılan Külliye inşaatı, ince işçiliğiyle birlikte tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Külliye, kısmen hizmet vermeye başladı.

İpek Caddesi üzerinde yaptırılan ve Camii, Kültür Merkezi ile Semt Pazarı’ndan oluşan Külliye’nin bölgede örnek olması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya'nın ilk Külliyesi olan bu proje, aynı zamanda Malatya’nın ilk kapalı semt pazarı olma özelliğini de taşıyor. Külliye,  aynı zamanda ikinci kata yapılan Kültür Merkezi ve cami-mescid ile de örnek bir proje niteliğinde.

Giriş katında esnaflar için pazar yeri, ikinci katında da cami, sınıf, atölye, fitnes, çok amaçlı toplantı salonu, şark köşesi, ihtiyar odası ve kafeteryaların bulunduğu proje ince işçiliğiyle birlikte tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

İpek Caddesi üzerinde yapılan Külliye, 3 özellikli bir proje. Giriş katı Semt Pazarı olarak düzenlenen Külliye’nin ikinci katında ise Cami ve Kültür Merkezi bulunuyor. Toplam 350 m2’lik alanı bulunan Cami’nin ayrıca bayan ve erkekler için ayrı ayrı abdest alma yerleri yapıldı. Son cemaat avlusu da bulunan Cami’nin ayrıca Bayram, Cuma ve Teravih namazları gibi kalabalık namazlarda da kullanılabileceği Kültür Merkezi’nin 800 m2’lik meydanı da yer alıyor.

Proje içerisinde yer alan Kültür Merkezi ise kendi içerisinde 3 bölümden oluşuyor. Öğrencilere yönelik Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Geleneksel Türk Sanatları Merkezi ile Yaşlı Evi, Kütüphane, Kafeterya ve Şark Odası’nın bulunduğu Kültür Merkezi, iç avlusu ve meydanıyla çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği bir özelliğe sahip.

Külliye içerisinde yer alan Kültür Merkezi ile caminin kısmen hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız