SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Maaşa, Malatya'nın Kayısısına Artış İstiyorsanız, Işıkları Yakın, Kapatın"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haftalık grup toplantısında vatandaşları asgari ücret için eylem yapmaya çağırdı ve "Çaya, buğdaya, Malatya'nın kayısısına, emekliye, asgari ücrete artış istiyorsanız. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Ayağa kalkın ışıkları yakın. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak." dedi.

Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerine tepki gösteren Özel, "Türkiye'de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil, ekmek! Kursaktan geçen lokma, çocuğa alınacak süt..." ifadelerini kullandı.

"Maaşa yapılan zam TÜİK'in verdiği rakamla yapılıyor" diyen Özel, "Bugün TÜİK bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. Maaşına 3 bin lira zam alacak birisi varsa TÜİK olmasaydı, doğru rakam olsaydı 6 bin lira alacaktı. TÜİK kurumdur, o kurumu yöneten birileri vardır ve onları atayan biri vardır. Diyor ya 'sorumlusu benim.' İşte cebinizden parayı çalan TÜİK Başkanı'nı atayandır" diye konuştu.

İktidara emekli aylıkları konusunda tepki gösteren Özel, "Emekli maaşının Almanca ve İngilizceye tercümesi yok. En düşük emekli maaşı hâlâ10 bin lira... En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesinde olmasını savunuyoruz. Hükümet, emekli görmüyor, emekli duymuyor" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ile ilgili Özel, "Türkiye'de çalışanların yüzde 53'ü asgari ücretli. Bir bakan var, halen daha asgari ücretliye zam yapılmaması karşısında inatla direniyor. Onu atayan 'Verme Mehmet' diyor, arkanda ben varım' diyor. Mehmet Şimşek zamma direniyorsa Tayyip Erdoğan 'diren' dediği için direniyordur" diye konuştu.

Asgari ücret için talepte bulunan Özel, "Asgari ücretin 25 bin lira olmasını bekliyoruz, istiyoruz. Bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

"Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur" vurgusunda bulunan Özel, "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk! Eğer zam istiyorsan evlerinizdeki ışıkları yakın, ışıkları kapatın. Çaya, buğdaya, Malatya'nın kayısısına, emekliye, asgari ücrete artış istiyorsanız. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Ayağa kalkın ışıkları yakın. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak." diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr- sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatya halki (2 ay önce)
    Malatya halki anlamaz. Anayasal hakkını bile anarşi olarak tanımlar cahil ve kültürsüz bir toplumu kurtarmaya çalışma bırak ampulün tadını çıkarsınlar...!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • bir tost (2 ay önce)
    malatya haberin kaynakları belli cumhuriyet sözcü yeniçağ kayısı bin lira olsun buğday elli lira çay üç yüz lira olsun üretici kazansın Peki ya tüketici!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (2 ay önce)bir tost isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de Ahaber, TRT izlemeye devam et orada herşey güllük gülistanlık nasıl olsa
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Senin de bildiklerin belli A haber,Trt,Cnn...Üreticinin kazandığını zanneden zavallı.Bu ülkede hergün değerini bulmuyan malını tarlada,bahçede çürümeye terk etmek zorunda kalan Türk çiftçisinden belliki hiç haberin yok. Pahalılığın nedenini üretici zanneden zavallı!Enflasyon nedir bilmiyen gelmiş burada tüketiciyi kim koruyacak diyor?.Daha geçen gün elektriğe %38 zam geldi!Bunun ne anlam taşıdığını biliyormusun?Artık kim kimi koruyacak biraz araştır,oku ki böyle tuhaf soru sormaya.Bu ülkede son 20 yılda Tarımsal faaliyet sürdüren Çiftçinin %60'ı işini terk etti.Tarımı,üretici ne güzel korunmuş değilmi? Tv lere mahküm olmuş,tarihini bile dizilerden öğrenenler burada Tüketiciyi kim koruyacak diyor.Sana bir ipucu vereyim.Geçen gün Cnn de senin iyi tanıdığın bir gazeteci bile hükümete isyan edip. bizi çok şaşırttı o bile marketler denetlenmiyor dedi.Tüketiciyi kim koruyacakmış?anladınmı?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Üreticinin ne anlam ifade ettiğini bilmiyen,tüketiciyi kim koruyacak diyebiliyorsa yaşadıklarımız bize çok anormal gelmemeli.Daha da komik olanı dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiyede fiyatları sadece marketlere bağlamak nasıl bir aklın ürünü?Denetleme mekanizmasi denen bir sistemden bile habersizler yorum yapıyor.Allahım aklımıza,bilgimize mukayyet ol yarabbim..Bu memleketin halki bu hale kim ve hangi gücler tarafından bu hale getirildi demiyeceğim.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Özgür bey boşver kaysıyı. İsterse kilosu 10 tl olsun. Bizim halkımız her şeyden memnun. Halay çekmeye devam. Malatyalının dert etmediğini sen mi düşüneceksin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Erturk (2 ay önce)
    Bizim halk anlamaz. Huloooooo
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Yine fabrika ayarlarına geri döndünüz alada yiyesiniz. 20 yıl önce yine yaptınız. Byby
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Harun (2 ay önce)
    Muhalefet kayısı 500 lira olacak dese Reis 100 lira dese. Bizimkiler vardır Reisin bir bildiği der yine aynısını yaparlar
    %63
    %37
    Yanıtla