4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nda imza günü yapan yazarlar, Malatya'dan övgü ile bahsettiler.
CANAN TAN.
Edebiyat türü yazılarından dolayı birçok ödül alan yazar Canan Tan, Malatya ve Malatyalılardan övgüyle söz etti.
4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda değerlendirmelerde bulunan Tan, Malatya’ya 5 yıldır sürekli geldiğini belirterek, bunun kendisi için çok büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
Meslek hayatının en uzun imza gününü Malatya’da gerçekleştirdiğini ve bunu her yerde dile getirdiğini belirten Canan Tan şunları söyledi:
“Malatya Anadolu Kitap Fuarı 4 yaşında ama ben 5 yıldır Malatya’ya geliyorum. İlk kez ‘Malatya Okuyor’ kampanyası için geldim. Fuarlar başlayınca da her yıl gelir oldum. Benim için çok büyük bir mutluluk. Benim imzalarım çok uzun sürer ama Malatya’da unutamadığım çok şey var. 8 saatlik imzayı ilk defa Malatya’da yaptım. Toplam 8 saat. Hem de yağmurlu bir günde okuyucular kuyrukta beklediler. Bunu her yerde anlatıyorum. Malatya insanının çok iyi okuduğuna inanıyorum. Bilmiyorum bunun kökenine nasıl ineriz ama Malatya’nın bir kere özel bir kültürü var. Diyarbakır gelini olarak bu yöreyi çok iyi biliyorum. Malatya’nın da aydınlık beyinlere sahip olan insanlardan kurulu olduğunu biliyorum. Onun için de çok güzel kaynaşıyoruz. Bana gösterdikleri sıcak ilgi için Malatyalılara çok teşekkür ediyorum. Ben de onların ilgisini boşa çevirmiyorum ve her sene fuara geliyorum”
SABRİ UZUN..
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, 4. Malatya Anadolu kitap Fuarı’na katılarak kitabını imzaladı.
“İn” anlı kitabını imzalayan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, “Malatya’ya 1983 yılından beri birkaç defa geldim. Fakat konuklama babında ilk defa geldim. Biliyoruz Malatya’yı ama, bildiğimizin çok üstünde bir Malatya ile karşılaştık. Ben Malatya’ya hayran kaldım” dedi.
Uzun’a kitapseverler yoğun ilgi gösterdiler.
ŞANKİTİ..
4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayan Kuzey Afrika Ülkelerinden Moritanyalı İslam düşünürü yazar Muhammed Muhtar eş -Şankıti Malatya’nın özel bir şehir olduğunu söyledi.
Malatya’ya ilk kez 3 yıl önce geldiğini ve konferans verdiğini belirten Şankıti, “Kitap Fuarı’na ikinci gelişim nedeniyle çok mutluyum ve sevinçliyim. Bu özel şehir, Malatya gibi mükemmel bir şehir ve saygıdeğer insanlarıyla kitap fuarında birlikte olduğumdan dolayı çok mutluyum.
Bu yıl daha da mutluyum. Çünkü gördüğüm kadarıyla, daha sistematik, 300 den fazla yayınevinin katılımı, 100 binlerce insanın ziyaret edeceği bu fuarın Türkiye’deki mevcut yönetimin önderliğinde ve Belediye’nin sorumluluğunda kurulmuş olması, beni son derece mutlu ediyor” dedi.
Kitap Fuarı’nın ilme verilen önemi gösterdiğini kaydeden Muhammed Şankıti şunları söyledi:
Biz ‘Oku’ ümmetiyiz. ‘Oku’ ümmeti olduğuna şahitlik eden bu çalışmanızı gördüğüm için daha çok mutlu oluyorum. Bu sizin de ilme verdiğiniz önemi gösterir. Çünkü Türkiye Müslüman bir toplum. Size de oku toplumuna ve ondan oluşan medeniyete yaptığınız çalışmalarla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.”