Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda göreve geldikleri 6 aylık süreyi basın toplantısıyla değerlendiren ve yaptıkları icraatları anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, "İl Genel Meclisi tarihinde ilk kez bu dönemde eğitime ayrılan pay, bütçede ilk sıraya yerleşmiştir" diye konuştu. Çelik, bir süre önce kapatılan Köy Hizmetleri Malatya Bölge Müdürlüğü'nün makine parkının Malatya ve Adıyaman arasında paylaşımı ile ilgili de bilgi verdi.
Eğitim, sağlık, tarım, özel idare, gençlik ve spor ile köye yönelik hizmetleri anlatan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'yolsuz ve susuz köy kalmayacak' talimatları doğrultusunda çalıştıklarını ve köylere hizmete ağırlık verdiklerini vurguladı.
Köy Hizmetleri Malatya Bölge Müdürlüğü'nün kaldırılmasıyla, araçların paylaşıldığını ve Malatya'ya yüzde 60, Adıyaman'a yüzde 40 araç verildiğini dile getiren Bekir Çelik, sıkıntılarının iş makinelerinin eski olması ve personel sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek, 2006 yılında hizmet alımlarına ağırlık vereceklerini bildirdi.
"Memur, topluma tepeden bakan, işi yokuşa süren ve vatandaşa güçlük çıkaran kişi değil, kamu hizmetçisi olmalıdır" diyen Çelik, "Bürokrasi, kendini devletin asıl sahibi gibi görmektedir. Bu nedenle de il genel meclisi üyelerinin yönetime katılmalarına maalesef olumlu bakmamaktadırlar. Kamu otoritesini kullananların, bürokratların ilk ve temel görevi kamuya hizmettir" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Çelik, meclis üyelerine de seslenerek, "İlin tamamına hizmet, il genel meclisinden geçer. Değişmeler halk için yapılır. Köy Hizmetleri değişimi bunun için yapılmıştır. Kırsal alanlarla şehirler arasında yaşam kalitesinde denge kurmak mecburiyetindeyiz" diye sözlerini tamamladı.
İl Genel Meclisi Başkanlığı görevleri daha önce Valiler tarafından sürdürülürken, Yerel Yönetimler Yasası ile başkanlığın seçilmiş üyelerden biri tarafından yönetilmesi hükmü getirilmiş, bu doğrultuda Vali Osman Derya Kadıoğlu, 6 ay önce Genel Meclis başkanlığı görevini, bu göreve meclis tarafından seçilen Çelik'e devretmişti.