SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Vizyonu Heyecan Verici"

0
Güncellendi - 2019-01-17 22:08:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, Malatya’da 2023 eğitim vizyonunun değerlendirilmesi, eğitim uygulamaları ve yürütülecek projeler ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı,” Çalıştaya başlarken temel aldığımız ana kaynak 2023 eğitim vizyonu, vizyon belgesi ve onun içeriğindeki 18 alt başlık ve planlı olarak da bizlerin dahil ettiği okul sağlığı ve güvenliği konusundaki ilave bir başlıktır. Bu 18, 19 başlık 2 aylık bir sürece yakın tartışıldı. Öncelikle aday öğretmenlerimiz 90 kişilik bir ekiple bu programa çalıştılar. Ondan sonra bütün ilçelerimizdeki öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, iç ve dış paydaşlarımızla birlikte çalıştık. İl genelinde sivil toplum katılımıyla bu çalışma yapıldı. Bütün buralarda toplanan veriler, belgeler, görüşler, çalışmalar bugüne taşındı. Çalıştay, bugün ve yarın burada bütün arkadaşlarımızla eğitim, vizyon belgesindeki felsefenin ve o felsefeye uygun, oradaki başlıkların, temanın somut alanında karşılığı olan, ete-kemiğe bürünmüş halinin ilimize uyarlanması ve ulusal düzeyde yapılacak olan çalışmaların algı teşkil etmesi için önemlidir” dedi

Milli Eğitim Bakan Müşaviri Doç. Dr. Necdet Subaşı (yandaki fotoğrafta) ise 2023 vizyonu etrafında özellikle Malatya’nın da toplantıya başlamadan ortaya koyduğu vizyonun heyecan verici olduğunu belirterek,”Burada gerçekleştirilecek etkinlikler konusunda aldığım bilgiye göre herhalde Türkiye’nin her yerinde benzer çalışmalar gerçekleşirse, bizim çerçeve plan olarak kamuoyuyla paylaştığımız, Sayın Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirdiğimiz vizyon belgesi daha sahici, daha gerçekçi, daha sağlam temellere oturmuş olarak, yerel bağlamda destek alacak konularda Malatya’nın katkılarını da beklediğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim vizyonun önemli olduğunu vurgulayan Subaşı,” Eğitim nereden bakarsak bakalım hep bir sorun alanı olarak görünüyor. Herhalde sağlık, emniyet, eğitim konusunda hepimizin konuşabilecek şeyleri var. Fakat bu sıralama içerisinde eğitim son yıllarda biraz daha öne çıkmaya başladı. Hepimizin beklentileri var. Hasarlı olduğunu düşündüğümüz bazı uygulamalar, eksiklikler var. Eksikliklerin giderilmesi konusunda sadece Bakanlığın bir çerçeve üretmesi yetmiyor, bunu kamusal taşıması gerekiyor. Toplumsal desteği de arkasına alması gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’nin her yerinde il bazında bu tür yerel çalışmaların, bu çerçeveyi güçlendirecek alt girişlerin sağlanması bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitim söz konusu olunca kimilerinin beklentileri, umutları farklı olabiliyor. Bunu toplamak, bir paydada birleştirmek, hepimizin ortak hedefine dönüştürmek için bu çalıştaylar son derece önemli” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Şahin (yandaki fotoğrafta) ise eğitim önemine vurgu yaparak,” Cumhuriyet ilk kurulduğunda genel bir hedef vardı. bu hedef muasır medeniyetti. Bu ana başlıktı. Sonraki zamanlarda ülkemiz planlı üretime geçiyor, ama bu planlamaya bakıldığında bunun ekonomik anlamda bir planlama olduğunu görüyoruz. Eğitimle ilgili de çok ciddi manada dönemsel faaliyetler olmakla birlikte, tam manasıyla belirlenmiş bir vizyonun da bu dönemde görüyoruz. Ben bu anlamda bu çalıştayı hazırlayan, emeği geçen arkadaşlarımıza, başta Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • İŞBİLEN (5 yıl önce)
    Malatyada İlkokul , Ortaokul ,Lise 1000 Civarında Kurum Var .Bu Okullarda Öğrenci Sıraları, Öğretmen Masa, Sandelye Ve Dolapları Yönetici Masa, Sandelye Ve Dolapları İçin Ayrıca Okullarda Yıpranan Aynı Malzemelerin Bakım Onarımının Yapılması İçin Bir Fabrika , Bir Depo Olması Gerekir.Bu Fabrikada Üretim Ve Teknik Servis Olarak 100 Ustanın Çalıiçması Gerekir. Vizyon-2 Okul Binaları Heryıl Yıpranıyor. Duvar Boyaları Yıpranıyor, Cam Ve Çerçeveler Kırılıyor, Kapılar , Kapı Kilitleri ,Kolları Kırılıyor, Lavabolar, Musluklar Kırılıyor, Elektrik Lambaları Geçiyor, Elektrik Düğmeleri Kırılıyor.Bütün Okulların Tamir Ve Bakımı Okul İdarelerine Bırakılmamalı, Heryıl Yaz Aylarında Bütün Okulların Tamir Ve Bakımları İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Yapılmalıdır.Yurarıda Adı Yazılan Malzemeler İçin Büyük Bir Depo Yapılmalı ,Depoda Butür Malzemeler Sürekli Bulundurulmalı, Bu Çalışmaları Yapmak İçin 100 Kişilik Usta Bulundurulmalıdır. (Elektrik Tessatçısı, Su Tesisatçısı, Boyacı, Doğramacı, ) Vizyon- 3 Memur Ve Hizmetli İhtiyacı.Ülkemizde Çok Sayıda Üniversite Mezunu İssiz Bulunmaktadır.Okulların Çoğunda Memur Ve Hizmetli Bulunmamaktadır. Bütün Okullarda Mutlaka Okul Binasının Büyüklüğü, Çalışan Öğretmen Sayısı, Okuldaki Toplam Ögernci Sayıları Dikkate Alınarak Memur Ve Hizmetli Alımı Yapılmalıdır. İlkokul , Ortaokul , Lise Bütün Okullarda Resmi Yazışmaların Yapılabilmesi İçin Mutlaka 2 Memur Bulundurulmalıdır.Okullarda Sınıfların , Koridorların, Okul Bahçesinin Temizliğinin Yapılabilmesi ,Sıraların Dolapların Temizlğinin Yapılabilmesi, Okul Bahçesindeki Ağaçların Bakıının Yapılabilmesi İçin , Enaz 4 Hizmetli Bulundurulması Gerekmektedir. Lütfen Bu Yazıyı Yeşilyurt Ve Battalgazi İlçe Millieğitim Müdürlüğüne Ve Malatya İlmillieğitim Müdürlüğüne İletin.Umarım Dikkate Alınır……….
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (5 yıl önce)
    Cemal KALAY 2023 vizyonuna elinde cep telefonu ile giriyor..Tebrikler..Vizyon sahibi olmak kolay değil!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Okullara atanan vizyon sahibi müdürlerinden belli ,Malatya daki eğitim sistemi.Eğitim sistemi felç olmuş bunlar kalkmış nelerden konuşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (5 yıl önce)
    Milli Eğitim Müdürlüğünü emrinde bekleyen öğretmenleri önde köylere dağıtın ki siyasilerin adamları olmadığını görelim, her arayanın adamını alıpta evinde oturtup maaş ödenmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Vizyon (5 yıl önce)
    Malatya ve vizyon ... tekrar tekrar okudum acaba yanlış mı okudum diye ama cidden böyle yazılmış.. Malatya ve vizyon kelimeleri yan yana gelince bir acayip oldum nedense...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    Şimdiye kadar nerdeydiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    parasız devlet okulunda okuyor coçuklar 2 servis aylık :350.00tl öğlen yemekleri 20.00tl:400.00tl de o alın size 2023 size vizyoon
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Ne vizyonu ? Bu Milli Eğitim sistemi ilemi? Örneğin Malatya daki bu Milli Eğitim lemi? güldürmeyin insanları.kendinizide daha fazla bitirmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Müdürlük sınavında soruların hepsini bilene 70 verip , 4 sorudan ikisine bilene 100 vermek midir , eğitimde kalite ve adalet anlayışı , Dinimiz böylemi emrediyor müdür bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Ülkenin bir eğitim vizyonu yokken Malatya nın nasıl olsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet elekli (5 yıl önce)
    eğitim 2023 vizyonu tartışılıyor.il milli eğitim müdürü kürsüde konuşuyor.ali tatlı 18 başlıktan bahsediyor.başlıklar neler o dahi yazılmamış.malatya merkez ve ilçelerdeki ilkokul-ortaokul-lise toplam belki 1000 okul binası .belki malatya genelinde 20.000 eğitim çalışanı vardır.inönü üniversitesi bunların dışında.gelelim il millieğitim müdürlüğü binasına .1000 kurumun yönetim merkezi 1970 yıllardan kalma, 2 katlı, 5 şiddetinde depreme bile dayanamayacak çürük bir bina.sözün özü il milli eğitim müdürü önce kendine ihtiyaca uygun bina yaptırsın, olmuyorsa ihtiyaca uygun bir bina kiralansın .ondan sonra 2023 vizyonu hakkında konussun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (5 yıl önce)
    Öğretmene heyecan vermeden,aileler öğretmene saygı duymadan, milli eğitimdeki tüm yöneticilerin siyasi olarak atanmaları durdurulmadan hiçbir vizyon vs. gerçekleşmez.Boşuna masraf yapıp kendimizi kandırmayalım.
    0
    0
    Yanıtla