SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'nın 'Yasak' Sessizliği

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:27:54
Malatya'nın 'Yasak' Sessizliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından sokaklar boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Cuma gecesi saat 24.00'den itibaren 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Malatya tamamıyla sessizliğe büründü. 

İçişleri Bakanlığı koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirdi.

Kentte iki günlük sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar bakkal, manav, market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğun araç trafiğinin oluştuğu kentte vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. 

Yasağın uygulanmaya başladığı saatten sonra kentte cadde ve sokaklar boş kalırken, kent sessizliğe büründü.

Kentin en işlek caddesi olan İnönü Caddesi ile birlikte Soykan Meydanı ve 15 Temmuz Millet Meydanı’nda işe giden ve gece mesaisinden dönen sağlık çalışanları ile emniyet mensupları ve görevliler dışında kimsenin olmadığı görüldü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Hakkı (4 yıl önce)
    Geldi ekmek dağıtan ama belediyenin mi değil mi bilmiyorum abdulgaffar şeyhbayram aşağıbağlar mahallelerinde. Malatyalıyız unumuzu almıştık pişirip yiyoruz sıcak sıcak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (4 yıl önce)
    Yeşil Malatya ne güzelsin ne kadar aşkımsın ne kadar temiszin hep böyle olsan
    0
    0
    Yanıtla
  • Tanıdığım bir göz doktoru olsaydı size yardımcı olmak isterdim.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Millet ne hale gelmiş, ekmek dağıtılması bir lutuf olmuş.Asıl mesele virüs sonrası ne olacağı sorusuna cevap arayan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyza (4 yıl önce)
    Belediyemiz ekmek araçlarıyla evimizin önüne kadar geldi lütfen nankörlük etmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Dagitti haberiniz yok 50 kurus tanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Dagitti hede 50 kurustu tanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Semra (4 yıl önce)
    Dağıttı biz aldık tanesi 50 Krş
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Konya Gaziantep vb şehirler çok merkezli caddeleri çok geniş gittiğiniz zaman cadde ve sokakları boş görürsünüz bizde ise şehir insanları mutlaka tek merkezli olan Malatya'da çarşıya gelirler çarşıları ise yeni cami söğütlü cami Nasuhi caddesi kasap pazarı civarıdır başka bir deyişle ordu evinden sümer parka doğru olan caddedir adana eski belediye başkanı Aytaç durak demistiki ben eski adanayla uğraşmayacagim yeni bir adana kuracağım gerçektende yeni bir adana kurdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    Hani belediye ekmek dağıtacak ti hepsi yalan.. 12 Eylül u andırıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Sende inandın hee buna. Safım benim...??✌?
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl saf olan sensin ki dağıtıldığını görmemişsin ??
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye kalemşörü gelmişmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim mahalleye gelmedi
    0
    0
    Yanıtla