SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Buraya Gelmek Hayatımın En Büyük Hatası'!.

'Buraya Gelmek Hayatımın En Büyük Hatası'!.
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, “buraya geldim.  Çünkü Türkiye’yi seviyorum, Türk insanını da seviyorum, Türk futbolunu da seviyorum, bu ligi seviyorum. Ama şu anda söyleyebilirimki; hayatımın en büyük hatasını yapmışım. ” dedi ve nedenini açıkladı.

Fatih Karagümrük maçına Antalya'da hazırlanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Marius Sumudica, Süper lig yayıncı kuruluşu beIN SPORTS'a verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

Sumudica'nın açıklamaları şöyle:

-“Hayatımın en büyük hatasını yapmışım. Neden?” 
“Çok uzun bir hikaye. 16 yıllık hocalık hayatımda şampiyonluğum var, şampiyonlar ligi maçlarım var, UEFA kupası maçlarım var. Kariyerimde ilk defa küme düşmemek için oynuyorum. Buraya gelmeden önce Romanya’da lider takımdan geldim buraya. 7 maçta 7 galibiyetimiz vardı. Ama orada 14 futbolcunun bir ayrılığı oldu, bende bıraktım. Benim bırakmam yakışıklı kalırdı. Sonra buraya geldim.  Çünkü Türkiye’yi seviyorum, Türk insanını da seviyorum, Türk futbolunu da seviyorum, bu ligi seviyorum. Ama şu anda söyleyebilirimki; hayatımın en büyük hatasını yapmışım. Neden? Tabi hata yapmışım derken; şunu söylemek istiyorum, bizim gibi tecrübeli hocalar bir takıma kontrat imzalamadan önce, bir takıma kontrat imzalamadan önce, takımı araştırır, takımın şartlarına bakar, içerdeki ekibe bakar, takımın durumuna bakar, o şekilde kontrat imzalar. Ama ben Türkiye’yi çok sevdiğim için, buraya gelmeyi gerçekten istediğim için para bile konuşmadan, hiçbir şey konuşmadan, geldim ve teklifi kabul ettim, imzayı attım Malatyaspor’a. Ayrıca bütün insanlar da Malatyaspor’a ne olduğunu bilmeli, bundan sonrası için arkamdan bir şey konuşulmasını istemiyorum, ‘Sumudica böyle yaptı, Sumudica bunu yaptı’ diye.”  

-“Geldiğimde ilk 21’de kadroda 7-8 tanesi 19 yaşın altındaki oyunculardı” 
“Yeni Malatyaspor’a geldiğimde ilk 21’de kadroda 7-8 tanesi 19 yaşın altındaki oyunculardı. Tabi sezon başında bu takımı kim yaptı, onu bilmiyorum. Antrenmanın içeriğinde de bir şeyler değiştirmek istediğim de oyuncularım bana gelip, ‘Hocam bu şekilde antrenman yapmaya fiziksel olarak hazır değiliz, çünkü yaz kampı bunları yapacak şekilde geçmedi, sağlıklı geçmedi’ diyorlardı.  Elimde ilk 11’de oynayabilecek 11-12 tane kulüpte oynayabilecek kapasitede oyuncular vardı. Onlarında kimi sakatlandı, kimi milli takıma gitti. Sonra şunu dedik kendi kendimize; ‘Artık kiminle oynayacağım. Lige ve maçlara nasıl devam edeceğim.’ Şunu söylemek istiyorum; benim çalıştığım takımlardan Gaziantep örneğini vereyim, takımı kurdum ve takımım ligi 8. bitirdi. Sonra ondan öncede Kayseri’de bir takım kurmuştum, sezon başında ben vardım, o takımda 8.bitirdi. Kayseri, son 5 yılda hiç 8. bitirememişti.”

-“Benim zamana ihtiyacım var” 
“Transferlerle ilgili benim anlama veremediğim bir şey, neden ikinci yarını ilk maçından sonra transferlerin açılmasına izin verdiler. Burada şunu demiyorum, ‘Eğer transferlerim gelseydi, Trabzon’a gider, Trabzon’u yenerdik.’  demiyorum. Ama şunu da hatırlamanızı istiyorum; Trabzon’da maçı nasıl kaybettiğimizi hatırlayın. Bir kırmızı kart vardı verilmedi. Mounir'in bir penaltısı vardı, verilmedi.Snora Antep’de bir penaltı kazandık, bir 7-8 dakika penaltı kullanılmadı, hakem çizgileri temizlemeye çalıştı, orada bir 7-8 dakika kaybettik, orada oyuncum soğudu ve penaltıyı kaçırdı. Tabi bur tarz şeyler küçük takımların başına gelir. Benim zamana ihtiyacım var, Malatya’yı büyük bir takım yapmak istiyorum. Bunun içinde zamana ve başarıya ihtiyacımız var.”

-“İstediğim oyuncular alındı, 2 tane daha istiyorum” 
Transferde biri stoper olmak üzere 2 oyuncuya daha ihtiyacı olduğunu belirten Sumudica, “Şimdi getirdiğimiz transferlere son 2 maçı hatırlayın. Takımın yüzü değişti, mücadelesi, hırsı değişti, her şey değişti. Takımı zamanla daha iyi yerlere getireceğimizi umuyorum. İstediğim bütün transferler geldi. İki oyuncuya daha ihtiyacım var. Bunlardan biri stoper.  İstediğim iki oyuncu var, acilen getirilmeli, yoksa lig çok sıkıntılı geçer bizim için” ifadelerini kaydetti.

bein SPORTS- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Adam haklı doğru söylemiş. Elindeki kadro belli. Takımı başkaları kurmuş. Gelmekle hata etmiş.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ersin P. (2 yıl önce)
    Adam haklı beyler dağılın :-)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Furkan 44 (2 yıl önce)
    Futbolla çok ilgilenmem. Ama bu adamın konuşmasında şu kesinlikle çıkmalı. Demekki neymiş başarı seninle alakalı bir şey değilmiş. Hatta direktörlüğünü yaptığın büyük takımlarda kendi gerçekten başarılı olsaydı aynı başarıyı burada da gösterirdi. Bir şeyler iyi gitmediğinde başkasını kötülemene gerek yok hocam. Gideceksen kapı orada güle güle
    %25
    %75
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Artık takımda da kime bu takımın ligde kalacağına inamıyor. Normal şartlarda bu durumdaki bir takımın başkanı istifa eder ve olağanüstü genel kurul yapılır. Takımı öncelikle ligde tutacak iddialı bir ekibe takım teslim edilir. Malatya normal bir şehir olmadığı için bütün bunlar hayal. Sayın Çalık neredesiniz? Malatyaspor düşüyor ortalıkta yoksunuz. Başarılı olunca herkes Malatyasporun yanında olur. Önemli olan zor günlerde Malatyasporun yanında olmak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyaspor1966 (2 yıl önce)
    Artık hiç kimse Adil Gevrek’i; Malatyaspor’u 2. Ligden Süper Lige taşıyan başkan olarak anmıyor. Takımı batıran başkan olarak hafızalara kazınmaya başladı. Anlayana bu ayıp yeter de artar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Malatyaspor hiç bu kadar ağır hakaretler yememişti.Gönderin bu adamı verin alt yapıdaki hocalara, bakın bundan daha fazla yararı olur. Geldi geleli çenesi çalışıyor.Kötülemediği hakaret etmediği kimse kalmadı.Kaç mac sahada kaldı.Bu hocanın psikolojisi bozuk.Tedaviye ıhtıyacı var.Yorum yapan şahsiyetler sizlerin yenimi aklınız başınıza geldi.Bilhassa Avukat bey şimdiye kadar ses soluk yok.En fazla Malatyaspor u takip eden sizsinin. Birlerini devreye sokabilirdiniz yeni partinizden.BU TAKIMIN MORALE İHTİYACI VAR.BU ADAM MORAL BOZUYOR.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Yeteri kadar kem sözlü vardı Sen hic bir yerde kendin gitmedin hep kovuldun Zorla tutan yok yolu biliyorsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • av. Selahattin Sarıoğlu (2 yıl önce)
    Bence Sumudica samimi konuşmuş. Böyle konuşma başka hocadan duymadım. Hangi hoca kendini riske atıp, "İstediğim bütün transferler geldi." der? "Bu takımı kim kurdu?" diyor. Gerçekten de alınan oyuncuların neredeyse hepsi -Tetteh dışında- Süper Lig ayarında değildi. "Belki yıldız olur parlar, biz de satar para kazanırız" tarzında, para kazanmak için alınmış, maliyeti düşük oyunculardı. Hoca bu tespitinde de haklı. Antrenmanı ağırlaştırmak istemiş, "Hocam bu şekilde antrenman yapmaya fiziksel olarak hazır değiliz, çünkü yaz kampı bunları yapacak şekilde geçmedi." demiş futbolcular. Ziya doğan da geçmişte, 2006'da lig sonuncusu Malatyaspor'u Feyyaz Uçar'dan almış, devreyi düşme hattının üstünde bitirmiş, birkaç kötü sonuçtan sonra, "Takım sezon başı idmanı yememiş. Bu idman sonradan yüklenemiyor da." demişti. Takım düştü tabii. Sumudica, çok takdir ettiğim bir hocaydı. Malatya'ya gelmesine çok sevindim. Her şeyden önce hırslı ve takımı motive edebiliyordu. Umarım olağanüstü bir başarı sergiler ve takımımızı Süper Ligde tutar. Hikmet Tanrıverdi devre arasında çok kötü oyuncular almıştı. Takımı düşürdükten sonra da, tepkiyi almak için, "Aslan düştüğü yerden kalkmasını bilir." dedi. Bu söz unutuldu gitti tabii. Sumidica inşallah başarılı olur ve kalırız. Çünkü çıkmak zor, çok zor. Bunun için, şehrin Süper Lig özleminin olgunlaşması, ruhlardaki boşlukların dolması, yani şehrin her şeyiyle hazır olması gerekir ki, bu da yıllar, yıllar alır, yaşlılarımız belki göremez bile...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Kivremin oğlu (2 yıl önce)
    Adam doğru söylüyor. Bu kadro boş forvet yok. Hepsi dökülüyü
    %67
    %33
    Yanıtla
  • New Malatya (2 yıl önce)
    Belediyelerin,iş adamlarının ve STK ların birleşerek maddi manevi tüm desteği son defa vererek en azından bu sene takımı ligde tutmak daha sonrada üç yıldır yapılamayan yönetimi değiştirme işini bu yıl çözmesi yapılacak tek çıkar yoldur. Malatyaspor sadece futbol takımı değil Malatya isminin sürekli gündemde olması insanların Malatya'yı takip etmesi gibi en büyük reklam aracı olduğu unutulmamalıdır. Ve seçim öncesi Malatyaspor düşerse belediye seçimlerinde sayın başkanlar hüsrana uğrar halk olarak benden söylemesi bir cok Malatyalı da aynı şeyi düşünüyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • İbrahim rıfat Türkmen (2 yıl önce)
    Adil bey gitmesse olmaz şimdi gitsede olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Varoş kafayla kulüp yönetilmez! Ortada bir sorun varsa bunun en büyük nedeni yöneticilerdir. Malatya'ya daha elit ve kültürlü yöneticiler gerekir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İbrahim (2 yıl önce)
    Bu adam bulunmaz Hint kumaşı yaptı kendini iyice. Yav sen geldiğinde bu takım 12 . Sırada idi şimdi ise 20 . İrfan buz son maçlarda kötüydü ama arada bir umut veren oyun oluyordu sen hiçbir başarı yaşamadan sağa sola sallıyorsun oyuncuları kotuluyorsun İyi oyuncuyu yedek oturuyorsun .haddadi abid toplasan bir mallan etmez sen o adamida kestin özveri yok sende geçmişi suçlama bari onu yapma hakkı senin değil Malatya halkının
    %48
    %52
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    Semihde gitti.Şükürler olsun.Haddadi ve ndong ile Ryan abidde tek taraflı fesih için başvurmuşlar.bunlarda giderse kulüp rahata çıkar.her şerde bile hayır varmış demekki.bize düşen bundan sonra tribünleri doldurmak olmalı.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Turo44 (2 yıl önce)
    Adam, bu açıklamasıyla beni kovun diyor... Bir mesaj ancak bukadar güzel verilir.(ama ben gitmesinden yana değilim.Artık Sonuna kadar šumudica ile gidilmeli.)Gurbetten Selamlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UĞUR TÜRKAN (2 yıl önce)
    Olmaz sumidica olmaz ! Sen para için geldin buraya acaba nasıl bir kontrat yaptında sen buraya gelmeyi kabul ettin ! Bir defa malatya son 5 yılın 3 yılını ligde kalma mücadelesi veren ,hatta kümü düşüp pandemi ile tff'nin kararı ile lige tutunan ve yönetimin dengesizliği ile türkiyenin gündemine gelen bir takım. Yani bunu bilmemene imkan olmadığını düşünüyorum ki ligde çalışmış birisin ama bugün tamamen farklı açıklamalr yaparak koca şehrin sahipsizliğini,bu şehrin takımının yönetimsizliğini basına konuşuyorsun.Gerçi sende haklısın yönetim olsa seni orada bir dakika bile tutmaz ama işte nerdeeee ? Açıklamaları kınıyorum.Buna ses çıkaramayan yönetimi ayrıca kınıyorum.Bu yönetime halen tahammül eden bu şehiri yöneten siyasileri ise ayrıca kınıyorum.YAZIKLAR OLSUN.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • ercan bey (2 yıl önce)
    adam haklı. aklı başında bir hoca adil gevreğin başında olduğu rezil transferlerin yapıldığı bir takıma gelmezdi. gelse gelse sumudica gelirdi. o da şimdiye kadar nasıl bırakıp kaçmadı hayret
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (2 yıl önce)
    Demek ki hocalarda suç yok, bakın beğenmediğimiz ve bizden giden Hikmet Karaman'ın Kayseri'si ve Hamza Hamzaoğlu'nun Rize'si bizim üstümüzde. Demek ki Sorun yönetimde. Bu yönetim devam ederse, süper ligi geçtim, kesin 1. ligden de düşeriz, yani geldiğimiz yere 2. lige rücu ederiz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Yönetim bu lafları nasıl yiyor anlamış değilim ben olsam bu adamı Malatya'ya sokmam, gerçi yönetimi takan kim? Alacağını alamayan gidiyor zaten. Yönetim yönetim olsa çoktan istifa eder, kendini bu kadar düşürmezdi.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • MURATHAN (2 yıl önce)
    Bu söylemlerden sonra bu adamın bir dakika malatyada kalmaması lazım. Hatta takım üstüne basa basa ''görevine son verdik'' ibaresinin altını çizmeli. Yok ben kendim ayrıldım falan değil. ''KOVULMALI'' Hayatımın hatasını yaptım çok çok ağır bir ifade. Aslında takıma bakmadan geldim demesi kaliteni ve vizyonunu ortaya koymuyormu.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Reis 61 (2 yıl önce)
    Ben trabzonluyum ve bir Anadolu takımı olarak Malatya'nın güzel yerlere geleceğine inanıyorum.lutfen sabırlı olalım ve hocamıza sahip çıkalım arkadaşlar.Ben bu adama inanıyorum ve çok düzgün bir insan.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Hocam seni bir turlu anlamiyoruz geldin geleli mazeret yeter artik puanlara ihtiyacimiz var her macta puan almanizi bekliyoruz tek care puan
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Gülağacı (2 yıl önce)
    Her şeyden evvel futbolcu alacaklarını ödeyin ,hoca nın istediği futbolcuyu acele alın transfer bitiyor,her şeyi son güne bırakmayın, yok alamıyorsanız kimseye umut vermeyin, bırakın gidin......................
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 16Mehmet Saim43650666 (2 yıl önce)Gülağacı isimli kullanıcı yorumuna
    Her kulüpte olabilecek aksamalar Malatya'da da olabilir o kadar abartmamalı sonuçta bunun TFF si UEFA sı var her futbolcu bir şekilde parasını alır. Diğer yönden transfer yapılması ısrarla isteniyor bunun yanında kulübünde borçlanmamasi isteniyor.Herkesin bildiği gibi hiçbir futbolcu para almadan gelmez.Odenecek paralarda kulübü borclandirir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Bu klübde yaşananlar,Üniversitelerde bir gün master konusu olacak.
    %87
    %13
    Yanıtla