SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatyaspor'a Takım Ligde Kalacak Diye Gittik"

0
Güncellendi - 2020-04-27 03:59:13
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sarı kırmızılı takımda maç kaybetmenin verdiği psikolojik bir duygu olduğunu ifade ederek, “Kalan 8 maç var ve 5’ini içeride oynayacağız. Takımda iyi oyuncu gurubu var. Giden oyuncuların yerinin dolmadığını görüyoruz. Maç kaybetmenin verdiği psikolojik bir duygu var. Bunu antrenman ve konuşmalarla yukarı doğru çekmeye başlamıştık araya virüs girdi” dedi.

Tecrübeli teknik adam, Tivibuspor’un instagramdaki canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karaman, kovid-19 salgını nedeniyle evde olduğunu ifade ederek, “Televizyon, dizi-film izliyorum. Bu ara maç izlediğim yok. Antrenman programları üzerine kafa yoruyorum. Bazen izliyorum ama fazla zaman geçirmiyorum. Gündüz-gece karıştı. Farklı bir yaşama geçtik” dedi.

Herkesin farklı bir yaşam içerisinde olduğunu kaydeden Karaman, “Vakit farklı geçiyor. Bazen güleri unutuyorsun. Buna da alışmaya çalışıyoruz. Evren, dünya insanlara sert bir mesaj verdi. Geçmiş yaşantı ve gelecek yaşamla ilgili ders alıp, farklı şeyler düşünüp, yapmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Karaman, futbolu görmek istediklerini ancak o resmi oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, “Mevcut sağlık durumu buna engel teşkil ediyor. Birçok ülke Türkiye’de olmak üzere spora başlamak istiyoruz fakat insan sağlığı için güven ortamını yaratmadan başlangıç tehlikeli olacağını düşünüyorum. Durumu görmek, yetkili kurumların ikazlarına uymak gerekiyor” şeklinde konuşu. 

“YURT DIŞINDAKİ FUTBOLCULARIN BAKALIM KAÇI GELECEK”

Tecrübeli teknik adam, ligin başlamasıyla ilgili biraz daha bekleme taraftarı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “UEFA yönetenlerde belli. Güçlü ülkeler UEFA’yı yönetiyor. UEFA baktığında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya… Bu ülkelerin atacağı adımlar çok önemli. Bu ülkelerin liglerin başlamasıyla ilgili yapığı çalışmalar bizim ülkemize de yansıyor. Ben biraz daha bekleme taraftarıyım. İnşallah bu virüs kısa zamanda durdurulur ve kontrol altına alınır. Futbol bir takım oyunu. Böyle bir ortamda futbolun başlaması için normal hayata dönmek gerekiyor. Antrenmana çıkacaksın temas var. Top yere çarpıyor, oyuncunun kafasına çarpıyor. Bu sadece antrenman… İyi çalışacaksın ki iyi şeyler sergileyesin. Hazırlıklı olmamız gerekiyor. Yurt dışında olan futbolcular var, bakalım kaçı gelecek. Antrenmanlara başlamadan takımın testten geçmesi gerekiyor. Ya biden fazla oyuncu da pozitif çıkarsa onlarda takımın en önemli oyuncusu ise ne olacak? Hele Anadolu takımlarına bir ya da iki oyuncu olmayınca istediğin oyunu oynayamıyorsun.” 

“HER KULÜBÜN TESİS VE ÇALIŞMA ŞARTLARI AYNI DEĞİL”

Her kulübün tesis ve çalışma şartlarının aynı olmadığına dikkat çeken Karaman, “Avrupa’da da bir takım ülkelerin açıklamaları var fakat devletin bir açıklaması yok. Hollanda iptal etti. Dikkat çeken diğer unsur; UEFA ve Şampiyonlar Ligi’ne gidecek takımların alacağı parayı diğer takımlarla bölüşmesi, adamlar bunu kabul edebiliyor. Şuanda bizim futbola dönebilmemiz için sadece tarih vermek yeterli değil, insanların psikolojisi de bozuldu. Çalışma sahamıza güven ortamını getiremezsek olmaz. Oyuncular yan yana geldiğinde ‘bana virüs bulaşmaz, çok rahat yan yana gelebilirim’ diye düşünmesi lazım, yoksa olmaz. Farklı bir yaşamdayız, birden bire antrenmana geçecek ve oyunculardan performans isteyeceksin. Bu hiç kolay değil. Her kulübün tesis ve çalışma şartları aynı değil. Esas mutfağa girdiğinizde çok şey var. Fedakârlığa gidiliyor, futbolcuların geçmiş alacakları var. Burası ayrı bir problem. Tesiste çalışma şartları müsait olmayan birçok kulüp var. Siz orada bir motivasyon, birliktelik yakalayamazsanız nasıl çalışacaksınız? Bence bir mesajı verebilmek için dünyanın ve Avrupa’nın vereceği mesajlar önemli” diye konuştu.

“HER KULÜBÜN 4 HAFTA ANTRENMAN SÜRECİNE İHTİYACI VAR”

Karaman, takımların hazır hale gelebilmeleri için en az 4 haftaya ihtiyacının olduğunu kaydederek, “15 Mayıs’ta uçak seferleri başlayacak. Bir kulübün bu aşamada 4 haftalık bir çalışma sürecine ihtiyacı var. 2 haftada bir takım hazır hale gelmez, 3 haftası bile riskli. Her kulübün 4 hafta antrenman sürecine ihtiyacı var ki bu süreci çalışmadan maçlara çıkmak tehlikeli. Küme düşme, şampiyonluk ve orta sırada oynayan takımlar var. Orta sıradakiler daha rahat hareket edecek ve belki ligin altını üstünü etkileyecek maçlar oynayacağız. Lig tatil edilmeden önce oyuncular bu hastalıkla ilgili açıklamalar yaptılar. Lig tatil olmadan önce hafta için antrenman yapamadık, maç oynansa yanmıştık” ifadelerini kullandı.

“SIHHATLİ VE GÜVENİLİR BİR ORTAMA İHTİYAÇ VAR”

Tecrübeli teknik adam, futbola yeniden başlanması için sıhhatli ve güvenilir bir ortama ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Dünyada bir hastalığın kırılmasıyla ilgili gelişme var. Nihayetinde bu mikrop kırılacak. Bu bir yerde duracak. O zaman daha sağlıklı kararlar alınacak. Böyle bir atletik yapının olduğu profesyonel spor dalında oyuncular kısa sürede hazırlanmaz. Sıhhatli ve güvenilir bir ortama ihtiyaç var. Güvenilir bir ortam olmayınca nasıl başlayacaksınız? Biz başlamadan önce herkesin teste tabi tutulması lazım. Futboldaki profesyonellerin teste tutulması gerekiyor. 2 çok önemli oyuncuda pozitif çıktı, bunlar ne olacak? Hemen karantinaya, takımdan uzak kalacaklar. Bu oyuncularda takımın en önemli oyuncusu ise ne olacak? Bazı oyuncular feshetti gitti. Yüzde 70 yabancı oyuncu dışarıda. O kadar çok şey var ki… Bazen medyada şu hayatı yapıyor öngörüyü sanki olacakmış gibi veriyor. Öngörü ile kesin tarih vermek ayrı bir şey.” 

“İKİNCİ YARIDA 9 MAÇTA ALINAN 1 PUAN”

Karaman, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Malatyaspor ilk devre 24 puan almış. Jahovic ve Guilherme gibi iki önemli oyuncudan yoksun. Kemal Hoca geldi 6 maçta sıfır puan, sonra biz geldik 3 maçta 1 puan. Ligin ikinci yarısında 9 maçta alınan 1 puan var. Kalan 8 maç var ve 5’ini içeride oynayacağız. Takımda iyi oyuncu gurubu var. Giden oyuncuların yerinin dolmadığını görüyoruz. Maç kaybetmenin verdiği psikolojik bir duygu var. Bunu antrenman ve konuşmalarla yukarı doğru çekmeye başlamıştık araya virüs girdi.”

Hedeflerinin takımı ligde tutmak olduğunu dile getiren Karaman, “Malatyaspor’a takım ligde kalacak diye gittik. Teknik heyetin tek hedefi var, bu takımı ligde bırakmak. Biz maçlarımızı oynamak istiyoruz. Fırsatı değerlendirelim, şu olsun bu olsun demiyoruz. Keşke Malatya taraftarıyla maçları oynayabilsek. Beni gerçekten çok etkilediler. Futbolla yatıp kalkan ve takımının inanılmaz destekleyen bir taraftar grubu var” diyerek sözlerini tamamladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Uur (4 yıl önce)
    Lig devam ederse takım düşer bu sene iç saha maçlarının 1 2 si hariç hepsini izledim takımdaki kemik 2 senedir dağıldı tutunamıyor Ankaragücü Antalya Konya Kayseri maçlarında kaybedilen puanlar takımın sonu oldu ben ligde kalacağımızı düşünmüyorum hepimiz malatyaspor taraftarıyız fakat olaya gerçekçi bakmak gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (4 yıl önce)
    Takımdan giden Adis Yahovic diğeri de Cilerme yani bu iki isim mi aldı 24 puañı yapmayın yav Futbolcuların genelinde bir iş var Adil beye usulünce sormak lazım parasını alan bir futbolcu niçin canla başla oynamasın
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    tff bir ay içinde liglerin başlayacağını açıkladı. hadi hikmet hocam, vira bismillah takımı sıfırdan başlat, bizi ligde tut inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Hikmet Hoca size Taaaa Almanyadan yalvarıyorum elini ayağını öpem elinden geldiğinin beş on katını ver bu takımı ligde bırak ve kariyerine kariyer kat ve Dünyadaki Bütün Malatyalıların Hayır Duasını al bakma Stadt,In dolmadığına Bu Beceriksiz vizyonsuz cimrimi cimri başkan insanlarî küstürdü seyirciyi ezildi kandırıldı sanki soyuldu hissi var seyircide çünki MALATYASPOR bizim namusumuz oldu biz Malatyalîlar böyle biliyoruz Sayın Hikmet Hoca Kurt hocasınız tecrübeniz var elini ayağınî öpem takımı Düşürme gözyaşlarım daha fazla yazama müsade etmiyor amma içim çok dolu çok
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (4 yıl önce)
    Hikmet hoca Ne yapsin...bitmis bir takimi ligde tutarsa kayisi heykelini sokup hikmet hocanin heykelini diksinler...burda takim bu haliyle duserse hikmet hocanin hicbir sorumlulugu olmaz...cunki bu saatten sonra dunyanin en zeki teknik adami gelse iş mucizelere kaldi.....son maclarda takim oynuyor goruntusu verip ezilmedigini gostermek icin çaba harciyordu..yoksa kazanamayacagini her futbolcu bilerek maca cikti..bizde mal mal agzi acik bekledik ya stadda ya da beinsport ekraninda...vayyy adil ben ne diyemki ramazan ramazan
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Belli adamlar kalenin önünde bos kaleye vurmuyorlar örnek umur bulut eski takımı memleketinin takımına bilerek gol atmadı 2 tane ceza sahasında dokunsa gol olacak bilerek dokunmadı yetmedi kjartson mudur nedir 3 tane yüzde yüz poziyonun 3 ünü de atamadi kayseri de senden e birsey olmaz hikmet karaman yemin ederim ki bu takımı hasan özer yardımcın çalıştırsın bu kadar kötü olmazz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Hikmet hocam bizim tesisin konumu hiçbir takımda yok tam bir karantina Adası gibi girişler yasaklandığında sadece size ait oluyor oyüzden bahane üretmeyin şimdiden takım toplayıp ve futbolcular çalışanlar tesiste kim varsa sağlık kontrolünden geçirilip dışardan temas sağlanmadan anteramanlar başlanmalı hastalıklı çalışan ve oyuncu yoksa kimseye bulaşmaz liğde kalmak istiyorsanız hemen top başı yapıp hem kondisyonu hemde motivasyon yükseltmeli siniz yoksa hep bahane üretirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (4 yıl önce)
    Dondurma kaymak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Hocam.yonetimin tek derdi yıllardır sozde ihale ile aynı.kisiye verdiği kantinleri zengin etmek stad dışına seyyar satıcı koymayarak sadece bu işle uğraşıyorlar takım önemli degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    sen hocaligi birak yorumculuk yap hoca son 5 senedir basarin yok. senin futbol oyun anlayisin eskidi artik. ilk 3 macta maglubiyet sen gider. yazin bu yere demisti dersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz teknik direktör olun Fatih Bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söylemiş takıma birsey katamadı zaten takımında ele alıncak hiçbirşeyi yok bu takımın acil teknik ve taktik çalışması gerek ama futbolcular nerde belli değil hersey kopuk robin yalçın almanya da chabake antalya da
    0
    0
    Yanıtla