SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 5 Milyon 381 Bin TL Ödendi"

0
Güncellendi - 2020-04-25 02:24:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “2019 Yılı Anaç Koyun –Keçi Desteklemeleri” kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Malatya’da birliğe üye 1172 üreticiye, 193 bin 441 anaç koyun ve keçi için, 4 milyon 836 bin TL ödeme yapıldığını açıkladı.

İhsan Akın, 27 Mart’ta başlayan destekleme ödemelerine ait son ödeme diliminin 17 Nisan 2020 tarihinde yetiştirici hesaplarına yatırıldığını belirterek, “Bu ödenmelerle, Malatya’daki küçükbaş hayvan varlığını büyütmek, küçükbaş hayvancılık sektörünü geliştirmek ve yetiştiriciye büyük bir destek sağlanmış oldu. Yakın gelecekte bu desteklerin olumlu sonuçlarını almaya başlayacağız” dedi.

Malatyalı küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize 1 ay içinde 5 milyon 381 bin TL ödendi

Anaç Koyun –Keçi Desteklemeleri ve Çoban İstihdamı (Sürü Yöneticisi” Destekleri’ne ait güncel ödemeler hakkında Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamada bulunan Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın,  Mart ayından Nisan ayının 17’sine kadar her iki destekleme programı kapsamında Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye hayvan yetiştiricilerine toplamda 5 milyon 381 bin TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ile Malatya’daki küçükbaş hayvan sayısını çoğaltmanın ve hayvan yetiştiricilerinin sosyo-ekonomik durumunu iyileştirmenin mücadelesini verdiklerini belirten İhsan Akın, yine Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan 109 yetiştiricinin de “Çoban İstihdamı (Sürü Yöneticisi) Desteği” projesinden yararlandığını bildirdi. Akın, bu kapsamda, 109 küçükbaş hayvan yetiştiricisine 545 bin TL’lik desteğin hak sahiplerinin hesabına yatırıldığını söyledi.

İhsan Akın, her iki destek programından yararlanan birlik üyesi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ait kriterlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlendiğini, şartları uyan ve bakanlık tarafından talep edilen yükümlülüklerini yerine getirip Tarım Orman İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan yetiştiricilerin destekleme programlarından yararlandığını belirtti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Pakdemirli’ye teşekkür ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve özendirilmesine verdiği destekler için teşekkür eden İhsan Akın, “2019 Yılı Anaç Koyun - Keçi Desteklemeleri”nin Malatya’daki küçükbaş hayvan varlığının büyütülmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

“Hayvan yetiştiricilerimizin sorunlarını çözmek için her zaman sahadayız”

Birliğe üye küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin hemen her sorunu ile ilgilendiklerini ve devlet makamları nezdinde çözmeye çalıştıklarını kaydeden Akın, “Bugüne değin hayata geçirdiğimiz çok sayıda proje ile hayvan yetiştiricilerimizin, hayvan yetiştiriciliğinden kaynaklı sosyal, ekonomik, hayvan bakımı, beslenmesi ve hijyeni konusundaki sorunlarını zamana yaymadan çözüyoruz. Her zaman olduğu gibi zengin içerikli, lafta kalmayan, işe yarar ve sonuç odaklı projeler yürütüyoruz. Birliğimize üye olan yetiştiricilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bu destekler de onların hayvancılık faaliyetini daha iyi şartlarda yürütmesine hizmet etmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız