SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Değer Katacak"

0
Güncellendi - 2016-12-07 05:59:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından projesi hazırlanarak ihalesi yapılan, İstasyon Virajı'ndaki  Turizm Cazibe Merkezi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına getirildi.

Eski Vali Ulvi Saran'ın döneminde Malatya özgün mimarisini yansıtmak üzere projelendirilen "Kerpiç Evler" grubu, uzun süre tamamlanamamış ve daha sonra büyükşehir belediyesine devredilmiş, burası Turizm Cazibe Merkezi olarak projelendirilmişti.

Yapımı büyük oranda tamamlanan Turizm Cazibe Merkezi'nde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, “Malatya Valiliği tarafından yapılan ve belli bir süre atıl durumda kaldıktan sonra Büyükşehir Belediyemize devredilen, akabinde de Turizm Cazibe Merkezi olarak planladığımız bu alanı, Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda biran önce tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan proje çerçevesinde bu alanda bulunan kerpiç evler; Kent Tarihi Müzesi, Kafe-Kıraathane-Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, Malatya Mutfağı ve Çocuk Kulübü olarak değerlendirilecek.

Bu alandaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Şu anda peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Sayın Başkanımızın desteği ile çalışmalarımızı kısa bir süre sonra tamamlamayı planlıyoruz. Malatya’mıza değer katacağına inandığımız projemiz tamamlandığında, Malatya’ya güzel ve nezih bir mekânı kazandırmış olacağız” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kerpicevler1

kerpicevler2

kerpicevler3

kerpicevler4

kerpicevler6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Dilaver GÜR (7 yıl önce)
    Emrah Kardeşime katılıyorum. 100 Metre ilerisinde Sanat Sokağı varken buraya para harcamaya ve Kongre ve Kültür Merkezi ni daraltmaya ne gerek vardı. Bu harcamaları mevcut ve Korunmaya muhtaç halde bulunan tarihi konaklarımıza yapılması daha uygun olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman ÖZEROL (7 yıl önce)Dilaver GÜR isimli kullanıcı yorumuna
    Sanat sokağı 2015 değil mi? Bu konu yıllardır sürüyor. Ya o olur ya bu... Demek ki herkes ayrı havada...
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbet44 (7 yıl önce)
    Buraların turizmi canlandıracağı yok. en iyisi yurt, pansiyon veya otel şeklinde değerlendirilmeli.cazibe merkezi parası veya para girdisi olan yerde olur. Malesef Malatya nın durumu ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    Anlamiyorum var olan konaklar can çekişiyor. Karakaş konağı kaç defa restorasyon gördü yine dökülüyor bu evler nasıl Malatya ya değer katacak valla göz göre göre parayı çöpe atiyorlar. Çok merak ediyorum şuraya harcanan parayla kaç gariban ev aahibi yapılırdı.
    0
    0
    Yanıtla