SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Kalıcı Fuar Merkezi Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2018-10-05 00:35:51
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF)’nın 6’ncısı törenle açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Ümit Çimen,  AKP İl Başkanı İhsan Koca, TSO Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, şirket genel müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ile kalabalık bir topluluk katıldı.

6.Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yıl içerisinde 8 fuar gerçekleştirmekteyiz. Bu fuarlarımızdan bir tanesi de Yapı ve Dekorasyon Fuarıdır. Düzenlemiş olduğumuz fuarlarla Malatya’yı fuarlar kenti haline getirmek için çalışıyoruz. Malatya’mızın bütün paydaşları ile birlikte ilimizi ülkemizin marka şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmaktayız. Malatya’da bir taraftar merkezi hükümetimiz hizmetlerini yaparken, diğer taraftan yerel yönetimler olarak başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz yapmış oldukları hizmet ve yatırımlarla Malatya’mızı şantiye haline getirdik.

Malatya’mızı kısa vadede 2023 hedeflerine hazırlarken, orta ve uzun vadede ise 2053-2071 Türkiye vizyonuna ulaştırmak için çalışmalarımızı yapmaktayız. 112 Acil Eylem planımızı kamuoyu ile paylaşırken Malatya’nın geleceğini için, hep birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte bu güzel şehrimizi Türkiye’nin marka şehirlerinden biri haline getirme gayretinde olacağımızı belirtmiştik. 112 Acil Eylem Planımız içerisinde vizyon projelerimiz de var. Bunlardan biri Malatya’ya modern bir kent meydanı kazandırmak ve bir diğeri Fuarlar Kenti olma yolunda ilerleyen Malatya’mıza kalıcı bir fuar merkezi inşa etmekti” dedi.

Fuarımızın Malatya’mız ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum. Fuarımıza gösterilen ilgide oldukça iyi buda fuarımızın başarılı olduğunun bir kanıtıdır. Geçen yıl 4 bin metrekarelik alanda yapılan fuarımız bu yıl 4 bin 800 metrekarelik bir alana çıkardık. 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarımızın açılışında emeği bulunanlara teşekkür ediyorum.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Ali Kaban ise, “Bir ilin yurt içinde ve yurt dışında kalıcı yer edinebilmesi ancak oluşturduğu değerlerle mümkün olmakta. Bu değerlerde gerçekleştirilen etkinliklerle hayata geçirilebilmektedir. Bugün açılışını yaptığımız Yapı ve Dekorasyon fuarı da bu etkinliklerden birisi olarak Malatya tarihinde yerini bulan anlamlı bir çalışmadır.

Fuarların ifade ettiği anlam üç başlık üzerinden okunabilir. Bunlardan birincisi; Ticaret ve Sanayi alanında gösterdiği başarı, bir diğeri Sanat alanında gösterdiği başarı ve toplumsal ilişkiler düzeyinde tarihi içerisinde oluşturduğu yerdir. Bu anlamda bakıldığı zaman Malatya’nın tarihiyle bu ülkenin kaderinde oynadığı rol inkâr edilemez bir yere sahiptir. Ticaret ve Sanayi anlamında da Malatya kökenli hemşerilerimiz Türkiye ekonomisinde ciddi bir büyüklüğü ellerinde tutuyor. Bunun Malatya’ya olumlu yansımaları oluyor. Sanat anlamında da çalışmalar sürdürülüyor. Bu üç alandaki yapılan faaliyetlerde gerek Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü fuar çalışmaları, gerek kültür alanında yürütülen çalışmalar, Üniversitemiz ve Valiliğimizin düzenlemiş olduğu etkinlikler ile birlikte hareket ettiğimiz zaman Malatya resmi çizebiliriz. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in açılış duasının ardından kurdele kesimi yapılarak fuar açılışı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarından sonra yapılan duanın ardından 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF) açılarak, stantlar gezildi. Başta inşaat sektörü olmak üzere yoğun ilgi görmesi beklenen fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Önceden belirlenmiş programları nedeniyle 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılışına katılamayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu telgraf göndererek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • zeki (6 yıl önce)
    Fuar alanı değil, panayır alanıdır o. Fuar yapmak panayır yapmaya benzemez. Yaptığınız fuarlara bırakın yurtdışından katılımı, şehir dışından katılan firma yok. Birbirinizi ağırlayıp duruyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğan (6 yıl önce)
    Burası şehir merkezinde insanlar kolay rahat ulaşıyor ve birde insan yoğunluğunun olduğu yer isabetli olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Malatya ya güzel bir yerleşik fuar merkezi kazandırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay Gökçe (6 yıl önce)
    Niye Orduzu pınarbaşındaki fuar alanı ney ? Boşunamı birsürü para harcandı ve bidahamı harcanacak yazık yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Yetkililere sesleniyorumm..fuar alani icin en uygun yer seker fabrikasi arazisinin bos olan alanlaridir..orduzu pinarbasinda yapilirsa halkin oraya gitmesi problemdir..yani merkezi alan olmasi onemlidir..buyuksehir belediyesinin arka bos alanina ise malatya müzesi yapilmalidir..sumer lisesi alani galiba kutuphane yapilacak,boylelikle o alan bir meydan yasam alani ozelligi kazanacakk
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (6 yıl önce)
    İnşallah bir fuar Merkezi yapılır. Şimdi ye kadar neden yapılmadı? yıllardır çadır ların kiralanması sökülüp takılması taşınması vs.gibi işlere milyonlar harcandı. yeter savurmayın artık yazık bu Millete.
    0
    0
    Yanıtla