Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2026 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin görüşüldüğü TBMM genel kurulunda söz alarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan Malatya’ya yatırım talebinde bulundu.
MHP Milletvekili Fendoğlu 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen illerden biri olan Malatya'da kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler ile sosyal destek ihtiyacı bulunan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğu hayati önem taşıdığını belirtti.
Fendoğlu konuşmasında;“Sayın Bakanım, 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen illerimizden biri olan Malatya'da kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, engelli bireylerimiz ile sosyal destek ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğu hayati önem taşımaktadır.
Bu kapsamda Malatya'da deprem sonrası yapımı planlanan ancak henüz başlanmamış, inşaatı devam eden fakat tamamlanmayan ya da ihtiyaç olduğu hâlde yatırım programına alınmamış sosyal hizmet merkezleri, kadın konukevleri, çocuk evleri ve çocuk destek merkezleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon tesisleri, engelli bakım ve gündüzlü yaşam merkezleriyle ilgili olarak talebimiz vardır.” diyerek Malatya için yatırım yapılması talebinde bulundu.
HUZUR EVİNİN TEMELİ ATILACAK
MHP Milletvekilinin talepleriyle ilgili soruya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Genel kurulunun soru cevap kısmında cevap vererek “Yakın zamanda huzurevinin temellerini de atacağız.” dedi ve Dolayısıyla Malatya'ya yakışır bir sosyal hizmet merkezini Malatya'ya kazandıracaklarını söyledi.
Bakan, “Bütçe görüşmelerinin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Burada, tabii, az önceki son soruyla başlamak istiyorum. Malatya'daki sosyal hizmet merkezimizle ilgili soru bize bütçe döneminde de gelmişti. Bu kapsamda özellikle yatırım programına alındığını ifade etmek istiyorum.
Yakın zamanda huzurevinin temellerini de atacağız. Dolayısıyla Malatya'ya yakışır bir şekilde de bir sosyal hizmet merkezini -tıpkı Van'da ve Tokat'taki gibi bir merkezi- inşallah yakın zamanda Malatya'ya kazandıracağımızı buradan vurgulamak istiyorum.” İfadelerini kullandı.
MALATYA'NIN SANANAYİ SORUNLARI..
Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Malatya sanayisinin sorunlarını gündeme getirdi. Fendoğlu, depremden etkilenen Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) altyapısının yenilenmesi ve yeni yatırım paketlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Mehmet Fendoğlu, 6 Şubat depremlerinin Malatya'daki üretim ve istihdam üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek; sanayi altyapısının hızla ayağa kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Fendoğlu, konuşmasında şu talepleri dile getirdi: “Sayın Bakanım, 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen Malatya'mızda sanayi altyapısı ciddi zarar görmüş, üretim ve istihdam sekteye uğramıştır. Özellikle, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde altyapı yenilenmesi, genişleme alanlarının açılması ve yarım kalan yatırımların hızla tamamlanması elzemdir. Malatya'nın tarım ve sanayi potansiyeli dikkate alındığında, kayısıya dayalı gıda ihtisas organize sanayi bölgesi ve teknoloji geliştirme bölgesinin güçlendirilmesi, KOBİ'ler için faizsiz veya uzun vadeli yatırım destekleri ve gençlerimize yönelik üretim ve istihdam odaklı sanayi projeleri acil ihtiyaçtır."
Milletvekili Fendoğlu, sanayi ve teknoloji alanında Malatya’ya yapılacak somut yatırımların takvimini sorarak; 2026 yılı hedefleri hakkında bilgi istedi.
Konuşmasını bir soruyla tamamlayan Fendoğlu, "Bu kapsamda soruyorum; 2026 Yatırım Programı'nda Malatya için yeni OSB alanları, sanayi altyapı yatırımları ve deprem sonrası sanayi destek paketleri yer alacak mıdır? Malatya'nın üretim ve istihdam gücünü ayağa kaldıracak somut projeleri ne zaman hayata geçireceğiz" ifadelerini kullanarak; Bakanlıktan gelecek yanıtın takipçisi olacaklarını belirtti.
Bülten





