SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'yı da Geleceğe Hazırlıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-10-01 19:22:24
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz ise 2019 yılında 209 milyonu aştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolarlardan 27,2 milyar dolara yükseldi ve ülkemiz havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini aldı. Bugün sadece bölgemiz için değil, tüm dünya için ulaşımın her modunda uluslararası bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülke sathında ulaşımın mükemmelleştirilmesi ve haberleşme alanında en güncel teknolojilerle halkımıza hizmet verilebilmesi için ortaya koyduğumuz dev projelerimiz, ülkemizi büyük hedeflerine taşımaktadır. Ulaşım ve haberleşme 18 yıllık iktidarımız döneminde bizler için her daim milli bir mesele olmuştur” dedi.

Bir dizi temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Karaismailoğlu, 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapılacağı Malatya Havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, bakanlık olarak yaptıkları yatırımlarla Malatya ekonomisinin daha güçlü kalkınması, vatandaşların refahını ve hayat kalitesini yükseltmesi için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.

“Ülkemiz coğrafyasının bütünsel kalkınması için 81 vilayetimizin her köşesinde yeni yatırımlarımızı, dünyanın gıpta ettiği dev projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” diyen Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yatırımlarımız içerisinde havalimanlarımız ve havayollarımız büyük önem taşıyor. Ülkenin her noktası karadan olduğu gibi havadan da birbiriyle bağlanırken, aynı zamanda dünyayla sosyal ve ekonomik bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası ve sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızda bize hedef gösterdiği gibi kısa bir süre içerisinde havayolu halkın yolu oldu.”

Bakan Karaismailoğlu, havacılıkta özel sektörün önünün açılması ve oluşturulan rekabet ortamı sayesinde halka daha kaliteli bir sivil havacılık hizmeti verilmeye başlandığını ifade etti.

Yakalanan büyümeyi nicelik ve nitelik olarak sürdürülebilir kılmak için pek çok yatırım yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, “2003 yılında 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik. İç hatlarda 2 merkezden 26 noktaya yapılan uçuş hizmetimizi 7 merkezden 56 noktaya çıkardık. 50 ülkede 60 noktaya yapılan dış hat uçuşlarımızı ise 127 ülkede 329 noktaya ulaştırdık. 2003 yılında iç ve dış hatlar toplamında 34 milyon olan yolcu trafiğimiz ise 2019 yılında 209 milyonu aştı. Bu yatırımlar ile sektör ciromuz 2,2 milyar dolarlardan 27,2 milyar dolara yükseldi ve ülkemiz havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini aldı. Bugün sadece bölgemiz için değil, tüm dünya için ulaşımın her modunda uluslararası bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülke sathında ulaşımın mükemmelleştirilmesi ve haberleşme alanında en güncel teknolojilerle halkımıza hizmet verilebilmesi için ortaya koyduğumuz dev projelerimiz, ülkemizi büyük hedeflerine taşımaktadır. Ulaşım ve haberleşme 18 yıllık iktidarımız döneminde bizler için her daim milli bir mesele olmuştur. Bu düşüncelerle, “Milli Ulaşım ve Altyapı Politikası” başlığı altında, bugüne kadar yapılan yatırımlara değer katacak adımları, hayata geçecek yeni projelerimizi ve reform çalışmalarımızı bir araya getirerek bir çalışma planı oluşturduk. Bu kapsamlı yol haritası dahilinde yapacağımız büyük işleri sizler de inşallah iftiharla takip edeceksiniz” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, uluslararası ulaşım koridorlarının merkezinde bulunan Malatya’nın Avrupa, Asya ve Ortadoğu arasındaki yük ve yolcu taşımacılığında, ülkenin rekabet gücünü artırması bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Malatya’nın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkında olduklarını ve tüm projeleri yakinen takip ettiklerini belirten Karaismailoğlu, “Her noktada sürekli büyüyen ekonomisi ile Malatya’nın uluslararası ulaşımın ve ticaretin baş aktörü olan havayolu taşımacılığına olan ihtiyaçlarının arttığını da çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2003 yılında başlayan devrim niteliğindeki havayolu yatırımları bu alanda tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya’da da çok önemli gelişmeleri beraberinde getirdi. 2003 yılında bin 96 olan uçak trafiği 2019 yılında yüzde 392 artış ile 5 bin 389’a yükseldi. 89 bin olan yolcu sayısı 750 bini aştı. Mevcut kapasitesi 500 bin yolcu olan terminal binamızın kapasitesini daha önce artırmıştık. Bu sayede son 18 yılda Malatya ekonomisi büyüdü, refahı arttı ve daha fazla yatırıma ihtiyaç duyuldu. Havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin giderek yükselmesi nedeni ile yapılan genişletmelerin ileriye yönelik ihtiyacı karşılayamayacağını tespit ettik.

Bu amaçla; yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine uygun, Malatya’ya yakışan yeni bir terminal binasının inşasına karar verdik, proje çalışmalarını tamamladık. 2 Kasım 2020 tarihinde “Malatya Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı” ihalesini gerçekleştireceğiz. Malatya’ya 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası kazandıracağız. Sadece terminal binası yapmakla kalmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde Isı ve Güç Merkezi Binası, 112 metrekare Apron Bariyer Binası, Havalimanı Giriş Nizamiye Binası, Havalimanı İç Bağlantı Yolları, otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik Apron ve Yer Hizmetleri Araç Sahası’nı da inşa edeceğiz. Malatya’ya dört başı mamur, hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı yapıyoruz. Yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile Malatya, havayolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Malatya’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında sağlanacak artış sağlanacak. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak. Ticaret faaliyetleri daha da hareketlendirecek” dedi.

Malatya’nın ulaşım ve iletişim altyapısının güçlendirildiğini dile getiren Karaismailoğlu, “Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Malatya’yı da geleceğe hazırlıyoruz. Halka hizmeti, hakka hizmet olarak gören bir geleneğin temsilcileri olarak, ülkemiz ve Malatya için düşlediğimiz güzel günleri hiç durmadan çalışarak hep birlikte inşa edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, ödül olarak, her şeyin en iyisine, en güzeline layık milletimizin hayır duası bizler için kafidir” diyerek sözlerini tamamladı.

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR ZİYARETİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya programı kapsamında Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalamasının ardından beraberindekilerle bir süre görüşme yapan Bakan Karaismailoğlu programına devam etmek üzere Valilik makamından ayrıldı.

Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı Malatya’da ve Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’mızı tarif ederken, insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir olarak tarif ediyoruz. Tarihte ilk devlet ve bürokrasi hayatının başladığı, ilk muhasebe kayıtları ile gümrükleme işlemlerinin yapıldığı yer Malatya’dır. İlk taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin kılıç olarak kullanılması bu döneme tekabül etmektedir. Bu açıdan Malatya insanlık açısından önemli bir merkezdir.

Türk İslam tarihine baktığımız zaman Malazgirt ile Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı söylense bile 650 yıllarından sonra Horasan Türklerinin buraya geldiğini okuyoruz. Hasan Gaziler, Hüseyin Gaziler, Battalgaziler burada Anadolu fetih sürecini başlatıyorlar. Hasan gazi Sivas fethinde, Hüseyin Gazinin Ankara’nın fethinde, Battalgazi’ninse Eskişehir fethinde şehit olduğunu düşünürsek Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehirde burasıdır diyoruz. Burada yaşamak aynı zamanda vebal ve vecehattır. Niye vebaldir burada yaptığımız işin hakkını vermediğimiz zaman vebal altında girmiş oluruz. Gerekli hizmet ve sorumluluklarımızı da yerine getirdiğimiz zaman da vecehate yani şerefe talip olmuş oluruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 1500 km yol yapım çalışmamız oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde asfaltı, suyu ve kanalizasyonu olmayan hiçbir yerleşim yerimiz kalmaması yönünde ilgili arkadaşlarımız gerekli planlamalarını yaparak, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmekteler.

Malatya’da Kuzey ve Güney Kuşak yallarımızdaki çalışmalarımız devam etmekte. İkinci bir alternatif yol olarak 15 km’lik Anayurt Caddesini bu süre içerisinde tamamlayarak hizmete açtık. Kuzey Çevre yolu projesinin biran önce tamamlanarak doğu ile batıyı birbirine bağlayan yolumuzun da tamamlanarak trafiğe açılması çok önemli. Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Çevre yolu trafik güvenliği açısından da önemli” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan ayrıca ilçe belediyelerinin ulaşım noktasında yaşamış oldukları sorunlarla ilgili de Bakan Karaismailoğlu’na bilgiler aktararak bu sorunlarında biran önce giderilmesi, gerekli ödeneklerin çıkarılması noktasında desteklerini beklediklerini ifade etti.

Ziyaret sırasında ilçe Belediye Başkanları da kendi ilçelerinin sorunları hakkında Bakan Karaismailoğlu’na bilgiler aktardılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan günün anısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Tablo, Aslan Heykeli ve Kayısı hediye etti.

Malatya’nın sorunları ile ilgili notlar alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’da sorunların giderilmesi noktasında bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Daha sonra Bakan Karaismailoğlu Malatya’da yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Büyükşehir Belediyesinden ayrıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Burada bazı kişiler havalimanın yerini eleştiriyorlar, birincisi buranın yeri ( coğrafi ve meteorolojik olarak) bu bölgede en ideal, en uygun uçakların sefer sayısı ve saatlerin farklı olması tamamen maalesef uçak şirketleri ( THY,Pegasus,Sun Express, Anadolu Jet vb ) nin tasarrufu tercihi, burada da lobimizin olmaması etkilidir.İnşallah en kısa zamanda yapılır ve teslim edilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın bakanım mevcut havaalanına lütfen boşa para harcamayiniz Malatya'ya gelen ve giden uçaklar İnönü üniversitesi civarına gidiyor oradan tekrar dönüyor ve havaalanına iniş yapıyor veya Ankara İstanbul istikametine gidiyor buda yaklaşık 10,15 dakika zaman alıyor sizden ricamız yeni bir havaalanı yapılmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaka mısınız? Uçakların Elazığ yönüne gitmesinin sebebi alçalmak için mesafeye ihtiyaç duyması. Yeni bir meydan demek yeniden yaklaşma ve ayrılma hatlarının düzenlenmesi gerekecek. Dediğiniz şey zaten dövizin yükselmesi ile küçücük kalan bütçelerin israfından başka bir şey değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim44 (4 yıl önce)
    Hani yüksek hızlı tren geliyordu.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hızlı tren (4 yıl önce)
    Sayın bakanım Malatya’ya hızlı trenle mi geldiniz. Hani her seçim öncesi söylenen tren yok mu? Ondan bahsediyorum. Öznur hanıma sorun o anlatır. Her seçim öncesi sık sık bahseder kendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mihenk44 (4 yıl önce)
    (Syn bakanımız ve valimizi ayrı tutarak söylüyorum) bu karedeki eşhasla Malatya’yı geleceğe hazırlamak veya gelecege hazırlamayı ummak, Nasrettin Hoca’nın göle yoğurt mayası atması gibi birşey. Hal böyleyken ve şu resim karesi gözümün önündeyken Malatya adına iyimser olmak, umutlu olmak için hiç bir sebebimin olmadığını görüyorum. Üzgünüm....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu fotoğraf karesine mevcut büyükşehir belediye başkanı ve ekibini de ilave etmez isek söylemek istediğimiz söz de eksik kalırdı. Eksik kalırdı zira “Herşeyden anlamayan, birşeyden anlamaz” sözünü güzel türkçemize kazandırmış bilge yönetici, vizyoner, saglıkbilimci, toplumbilimci, genel cerrah, diyetisyen, baytar, zirai üretim dehası ve bütün bunlar bir yana aynı zamanda çaglar üstü bir dilbilimcidir kendileri. Tey!... Teyy!... Şen olasın, şen olasın Malatya!...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (4 yıl önce)
    1- Yurtiçi ve Yurtdışı Ticaretin geliştirilmesi için DEMİRYOLU LOJİSTİK Merkezinin Kurulması, 2- YENİ ULUSLARARASI SİVİL HAVALİMANI yapılması 3- Malatya'nın GÜNEY OTOBANIYLA BULUŞTURULMASI (Malatya, Akçadağ, Polat, Elbistan, Göksun üzerinden POZANTI OTOBANI ile buluşturulması) 4- Şehrin Doğu-Batı hattında en az 2 Adet ÇEVRE YOLUNUN YAPILMASI ( Yılan hikayesi mi Yalan Hikayesi mi olduğu 40 yıldır anlaşılamayan Güney ve Kuzey Çevreyolu gibi pansumanlar değil) 5- YENİ BEYLERDERESİ KÖPRÜSÜ YAPILMASI, 6- İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ/STAD ile ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GİRİŞİ arasında yer üstünden HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILMASI 7- Turgut Özal Bulvarı üzerinde Güney/Kuzey geçişlerinin ALTTAN OLACAK şekilde yeniden yapılması, 8- Araç sayısı ve kentteki büyümenin de gözönüne alınarak RADİKAL TRAFİK PLANLAMASI 9- Karakaya Baraj Gölü üstünde faaliyet gösteren DEMİRYOLU KÖPRÜSÜNÜN ÜSTÜNE KARAYOLU KÖPRÜSÜyapılması ile MALATYA GELECEĞE HAZIRLANIR. Protokol Ziyaretleri ile olmaz bunlar. Siyasilerimiz bu konuda insiyatif alabilmeliler. Projeler hazırlayıp ısrarla takip etmeliler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Doğru kimlere rant sağlıyacağınızı hazırlıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Kent muzesine once battalgazi bld tabelasi asan Selahattin padisahimiz sonra buyuksehire hic bir sey yapmadan goreve gelip giden baskan unvanini alinca buyuksehir bld tabelasi astirdi. Havalimanina da buyuksehir bld havalimani terminali doye tabela yaptirir .. Bu calismayan adama oy verenlere sesleniyorum vicdaniniz tahat mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (4 yıl önce)
    Malatya Havalimanı yapımı hayırlı olsun.20 Yıldır dillendirilen Sivas-Malatya Hızlı Tren Hattı ihalesi ne zaman yapılacak bu konuda niye beyan edilmiyor.Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bu sene hizmete alınıyor ve Her yıl dillendirilen 180-200 Kilometrelik Sivas-Malatya Hızlı Tren Hattı yapımından bu Sene niye söz edilmiyor. Ayrıca Büyükşehirlerde Ulaştırma Bakanlığı Metro Projeleri yapıyor; Malatyamızın Şehiriçi trafik sorunu da Metroyla çözülebilir.Osb-Malatya Merkez-İnönü Üniversitesi istikametinde Metro Hattı nı da Ulaştırma Bakanlığı yapabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Uçak sefer sayıları düşüyor. Bu konuya el atın lütfen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    MALATYAMIN MİLLİYETÇİSİYİM VE MEMLEKETİMİ SEVİYORUM. ve Herşeyin en iyisini bilhassa geleceğe dönük yatırımlar yapılmasını istiyorum. Milletvekillerimizden memleketim için tek isteğim VATANDAŞIMIZIN mağdur olmamasıdır. Bu nedenlede bu haberi okuyacak zamanım olmadığı için de yorum yazıyorum. SİVİL HAVAALANIMIZ olsa daha iyi olmaz mı? ERHAÇ HAVAALANINDA yıllardır Malatyalılar olarak çoğunluk Elazğda uçağa biniyor. NEDEN ? Öğretim üyelerimiz doktorlarımız neden farklı illere yönelsin demi. Bu haber güzel TERMİNAL binası da iyi FAKAT PERON sayısı çoğalacak mı? GÜNLÜK SEFER sayısı artılacak mı? bu önemli. BÜYÜKŞEHİR sek küçük şehirlerdekiler burdan gelip binmesi gerekmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu, Sivas yolu, Yüksek Hızlı Tren, Sivil hava alanı, Köprülü Kavşaklar konuları ile ilgili acilen bir dosya sunulmalı sayın bakana. Geçen youtube’da izledim, karı koca Sivas üzerinden Malatya’dan geçerken 6 yıldır bu yol neden yapılmıyor, Malatya kıyıda, köşede küçük bir şehir değil ki diye isyan ediyorlardı. işin garibi bu çift Malatya’dan sonra ve önce yolların kaymak gibi olduğunu söylediler. Yazık Malatyama acıdım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (4 yıl önce)
    Malatyada daha sivil havalanı yok neyin hizmeti. Kaç defa hızlı tren sözü verildi. Bazıları bizi ahmak zannediyor. Resimleri allah var sıkça görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Sefer sayılarının arttırılması ve saatlerinin düzenlenmesi lazım. Bu konu çok önem arz ediyor.Mağduriyetimizi giderin sayın siyasiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Kuzey Çevre Yolu Malatya için olmazsa olmazdır.Bitirin bakalım diğer sorunlar nasıl bir bir çözülüyor.En başta trafik.Sanki birileri taş koyuyor bu projeye.Inadina uzatılıyor da uzatılıyor.Yeter artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (4 yıl önce)
    Uçak düz iniş yapamıyor ki bu masraf ne diye yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Dik inen uçak görmedim ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (4 yıl önce)
    Bu zamana kadar yoktunuz iyiki Malatya'ya geldiniz sahipsiz malatyam 18 yıldır geleceğe hazırlayan olmadı eyiki geldiniz ha
    0
    0
    Yanıtla