SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı En Az 4 Kat Büyüttük"

0
Güncellendi - 2019-01-06 20:43:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’da büyük bir teveccüh görüyoruz. Malatya’da bir ittifak var, Cumhur İttifakı var. Milliyetçi Hareket Partisi de büyükşehirde aday göstermedi” dedi.

Şehit Ömer Halisdemir Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açılış konuşmasını yapan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, “31 Mart 2019 yerel seçimleri artık hayatımızın her anını ilgilendirir hale geldi. Günümüzün her anında hemen hemen 2019 yerel seçimlerini konuşur olduk. Sadece partililerle olarak bizler değil hemen hemen tüm hemşerilerimiz ve Türkiye’de, tüm dünyada 31 Mart yerel seçimleri dört gözle beklenir oldu. Bunda hem AK Parti’ye hem de reisimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a halk desteğinin devam edip etmediğinin testi niteliğinin yüklenmesi de etkili oldu” dedi.

Koca, yerel seçimde el ve gönül birliğiyle gayretle başarıyı yakalayacaklarını belirterek, “Malatya şanına yakışanı yapacak. Hem büyükşehir hem de belediye meclis üyelikleri konusunda Türkiye’de rekor kırma iddiasını devam ettiriyor. İnşallah rekor kırarak, Malatya adından söz ettirecek ve bir başarıya daha sizlerle birlikte imza atacağız” diye konuştu.

"ASLOLAN 31 MART SEÇİMLERİDİR"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise seçim atmosferine fiilen girdiklerini ifade ederek, Malatya’nın AKP’nin kurulduğu ilk günden beri üzerine düşeni yaptığını belirtti.

Polat, Malatya’nın her seçimde AKP’ye verdiği destekle hep ilk 5 içerisinde olduğunu kaydederek, “İnşallah 31 Mart’ta da aynı duyarlılığı göstereceğiz. Her birimiz bu dönemde ısrarla gönüllere uzanacağız. Gönüllerle bir olmamız gerekiyor. AK Parti'nin gücü de buradan geliyor. Milletin önde olmasından geliyor. Bu seçimde de kapı kapı gezeceğiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa, 31 Mart seçimleri için Malatya’mızın dört bir yanında hizmetlerimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinde, ‘devlette süreklilik’ esastır çerçevesinde hizmet ettiklerini dile getiren Polat, “Ahmet Çakır milletvekilimizden görevi aldık. Onun tamamlamak üzere olduğu projeleri tamamladık. Planladıkları projeleri yaptık, biz kendi projelerimizi ortaya koyduk. Nihayetinde 112 acil eylem planı şeklinde isimlendirdiğimiz hedeflerimizi ortaya koyduk. Doğrusu bu hedeflerimizi de yerine getirdik. Cumhurbaşkanımız Malatya’ya teşrif ettiği zamanda bunların açılışını gerçekleştireceğiz. Ama bizim aslolan 31 Mart seçimleridir, ona odaklanmamız gerekiyor. AK Parti bir dava, millet hareketidir. Bu milletin hareketinin bir mensubu olarak da bizim bir kişiden daha fazla nasıl destek alabiliriz, 1 oy daha fazla nasıl alabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

"BAYRAĞI DAHA İLERİ AŞAMALARA GÖTÜRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ"

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da AKP’nin erdemliler hareketi olduğunu ifade ederek, “Bu hareket, Yunus’un Tapduk’un dergâhına gittiği gibi düz gidip, eğri odun taşımama hareketidir. Bizim bu dergâha düz odun taşıma gibi bir sorumluluğumuz var, inancımız ve parti felsefemiz, ahlakımızda bunu gerektiriyor” dedi.

Gürkan, 14 seçimde Malatya ve Türkiye genelinde milletin ve Malatyalıların AKP’ye büyük bir teveccüh gösterdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu teveccühle bugün Türkiye’de çok çok büyük işler gerçekleştirdik. Her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik ve hizmet destanları yazdık. Bizlerde kendi bölgemizde 2004’te başlayan süreçte hakikaten büyük hizmetler gerçekleştirdik. Bizim hizmet anlayışımızın kaynağı, 1994 yılında İstanbul’daki belediyeciliğin örneği olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

‘Bu bir bayrak yarışıdır’ diyen Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Nasip olursa milletimizin teveccühüyle 31 Mart’tan sonra bayrağı devraldığımız yerde daha ileri aşamalara götürme gayreti içerisinde olacağız. Malatya artık modern ve çağdaş şehircilik ile tanıştı. Dışarıdan insanlar geldiğinde Malatya’yı farklı görüyor. Eksiklerimiz yok mu, olacak. Hayatın olduğu her yerde sorun olacak ama bu sorunları çözmek içinde irade kararlılığı gösterecek yöneticiler olacak. Dün bu işi Ahmet Çakır başkanımız yaptı, bugün Hacı Uğur Polat başkanımız yaptı, inşallah 31 Mart’tan sonra bayrağı biz aldıktan sonra bu hizmeti daha ileriye göstermeye gayret göstereceğiz. Malatya’da büyük bir teveccüh görüyoruz. Malatya’da bir ittifak var, Cumhur İttifakı var. Milliyetçi Hareket Partisi de büyükşehirde aday göstermedi.”

"DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇİM"

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise “Yerel seçimde güçlü, hep birlikte, sahanın her tarafında var olarak Malatya’ya yakışan rekor oy ile şehrimizi dereceye sokacağız. Büyükşehir belediye başkan adayımız açıklandı. İnşallah Battalgazi’deki tecrübesiyle, Malatya’yı bilmesiyle hem oy oranlarına hem de seçildikten sonraki süreçte de Malatya’ya çok güzel hizmetler yapacağından eminiz. İnşallah kısa süre içerisinde de ilçelerimiz açıklanacak. Aday arkadaşlarımız var, hepsi birbirinden kıymetli, hangisi seçilirse seçilsin ele ele vererek, partimizin başarısı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Rabbim, bizlerin sizlere hizmet etmesini nasip etti. 9 yıl belediye başkanlığı yaptım, yüzümüzün akıyla da milletvekili olarAKPmize layık olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Çakır, AKP’ye karşı içeride ve dışarıda ciddi bir saldırının olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi içerisinde bulunduğu zor süreçten çıkaracak güçlü bir liderin etrafında Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti kadroyla bu seçime sadece bir yerel seçim boyutunda bakmıyoruz. Bu seçim mutlaka yerel için önemli ama bunun ötesinde bu seçimin anlamı Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunda, ekonomik saldırıların bertarafı noktasında, Türkiye’nin savunma sanayisini güçlendirmesi, ekonomik büyümesi, onca sınırlarımızda devam eden Türkiye’ye karşı saldırıların karşısında güçlenen, büyüyen Türkiye’nin yoluna devam etmesi için seçimden güçlü bir oy ile çıkmamız gerekiyor. Bu seçim Ortadoğu’nun barışı, bölgenin istikrarı, dünya barışı için çok önemli bir seçim” diye konuştu.

"REKOR BİR OYLA YENİ BİR DESTANA İMZA ATACAĞIZ"

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Gerçekten önemli bir sürece giriyoruz. 31 Mart seçimleri Malatya’mız ve ülkemiz için çok çok önemli. Bu seçimlerde kimler aday olur, kimler aday gösterilir, gösterilmez onu bilmiyorum ama AK Parti aday gösterilsin gösterilmesin bütün adaylarımızın çalışmaktan, çabalamaktan asla geri durmayacaklarını biliyorum. ‘Ben aday değilim, öyleyse banane’ denilmemesi gerektiğini bu salonda bulunan ve bulunmayan bütün gönüldaşlarımız bilir. Tam aksine AK Parti’de aday gösterilmeyen arkadaşlarımızın tıpkı aday gösterilen arkadaşlarımız gibi aşkla, hırsla, samimiyetle gayret göstereceklerini de biliyorum. Genel merkez veya il teşkilatlarında yönetici, milletvekili, belediye başkanı olmak, bu görevler için adaylık yarışına girmek elbette önemlidir ama asıl önemlisi AK Parti çatısı altında davamıza, ülkemize, milletimize hizmet etme şerefine nail olmaktır. AK Parti’nin Genel Başkanlığı kadar neferi olmakta şereflidir ve o derece takdire şayandır. Bugün bu salonda bulunan arkadaşlarımın her biri adaylarıyla, aday adaylarıyla, teşkilat mensuplarıyla bu şerefe nail olmuş kişilerdir” ifadelerine yer verdi.

AKP olarak her alanda Türkiye’yi 3,5 kat, Malatya’yı ise 4 kat büyüttüklerini kaydeden Tüfenkci, “Milletimiz hangi hayalleri kuruyorsa, hangi hedeflere yürüyorsa AK Parti olarak bizde aynı hayalleri kuruyoruz, aynı hedefleri paylaşıyoruz, aynı hedeflere yürüyoruz. AK Parti ülkemizi, tüm dünyada görünür, bilinir hale getirdi. Dış politikada destanlar yazdık. Terörle mücadelede savunma değil saldırı moduna geçtik, inlerine girdik. ‘Ülkemizin birliği, beraberliği, istiklali ve istikbali’ dedik, temeli 15 Temmuz’da meydanlarda atılan Cumhur İttifakı’nı kurduk, meselenin 3-5 vekil veya 5-6 belediye olmadığı bilinciyle büyük hedeflere yöneldik. ‘İşimiz hizmet, gücümüz millet’ dedik, Türkiye’yi her alanda 3,5 kat büyüttük. Malatya’yı en az 4 kat büyüttük. Sadece hizmeti yeterli görmedik, ‘milletin gönlüne girmeyen, halkın karşısına çıkamaz’ dedik ve vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurduk, vatandaşla her mecrada bir arada olmaya çalıştık. Yalanlara, iftiralara göğüs gerdik yalan dolanlarla, algılarla, sosyal medyayla siyaset yapanlara inat halkımızla beraber yürüdük, halkımızın dertleriyle dertlendik, halkımızın sevinçleriyle sevindik ve halkla kopmamaya çalıştık. Asla hedeflerimize doğru yürümekten de vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Tüfenkci, yerel seçimlerin sonrasında hep birlikte farklı bir Malatya’yı inşa edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde inşallah Malatya’mızda da yeni destanlar yazmaya devam edeceğiz. Malatya’mızda 2019’da açılacak ve temeli atılacak hastanelerimizle, yollarımızla, kuşak yollarımızla, tabiat parklarımızla biz Malatya’yı gerçekten diğer illerden farklılaştırarak, yatırımda bir cazibe merkezi, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturma noktasında medeniyetimizle barışık, kaynak üreten belediyelerimizle 2019 seçimlerinden sonra farklı bir Malatya’yı da hep beraber inşa edeceğiz. Malatya’da ikinci üniversite sözümüzü yerine getirdik. Üniversitelerimizle şehirle bütünleştiren ve orada okuyan öğrencileri Malatya’da olmaktan mutlu olduğu şehir haline getirdik. Gençlerimizi ihmal etmeden, onların spor yapacağı, oyun oynayacağı alanları da oluşturarak, engelli-engelsiz yaşam merkezlerimizle, rehabilitasyon merkezlerimizle AK Parti olarak her kesime el uzattık. Sosyal politikalarımızla Malatya’da ve Türkiye’de dokunmadığımız kesim kalmadı. Yüzüne bakamayacağımız hiçbir yüz yok. Onun için biz bütün gönüldaşlarımızla AK Parti ailesi olarak el ele, omuz omuza verdiğimizde başaramayacağımız hiçbir işin olmadığının bilinci içerisindeyiz.”

Milletvekili Tüfenkci, 31 Mart’ta rekor bir oy ile yeni bir destan yazacaklarını ifade ederek, “AK Parti kurulduğundan buyana her seçime her an hazırdır. Çünkü biz gücümüzü milletten alıyoruz. Ne zaman başımız sıkışsa millete gitmekten de çekinmiyoruz. AK Parti’de siyaset gönül işidir. Eğer dertliyseniz bu hizmeti yaparsınız. Her AK Partili günün 24 saati, yılın 365 günü bu şuurla çalıştı, çabalıyor, çalışıyor. Millete hakim değil, hadim olmanın şerefiyle şerefleniyor. Zaten bu bilinçle hareket etmiyorsak millet sizi siyaseten emekli ediyor ya da AK Parti bu tip insanlarla yollarını ayırıyor. Milletin verdiği yetkiyle, imkanlarla yapılan hizmetin kerametini kendisinde görenler veya bu hizmetleri ‘ben yaptım, ben olmazsam bu hizmetler gelmez’ diyenler, esasında büyük bir yanılgı içerisindeler. Bu hizmetleri AK Parti’nin gücüyle, milletten aldığımız yetkiyle, sizlerin gücüyle yapıyoruz, çalışıyoruz. Dolayısıyla ben değil biz kavramı içerisinde yolumuza devam ettiğimiz sürece de biz Allah’ın izniyle hem Türkiye’de hem de Malatya’ya çok büyük hizmetler yapmaya devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart’ta da rekor bir oy ile biz herkesi kucaklayarak, yeni bir destana imza atacağız” diye konuştu.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

"CUMHUR İTTİFAKININ KARŞISINDA YIKIM EKİBİ VAR"

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ise “Nifak İttifakının amacı Erdoğansız bir Türkiye, AK Partisiz bir Türkiye tasavvur ediyorlar. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde onların niyetlerini kursaklarında bırakacağız. Hepimizin en büyük gurur kaynağımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olmamızdır” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, “24 Haziran genel seçimleri sonrasında AK Parti olarak ikinci Danışma Kurulu toplantımızı yapıyoruz. AK Parti’nin artık kurumsal kimliğini tamamladığı, emin adımlarla ilerlediğini, sadece Türkiye’de değil, dünyaya nasıl bir siyasi parti olunmasını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Çalık, “31 Mart yerel seçimlerine giderken, hepinizin dava bilincini, parti sevdasını, liderimize olan aşkınızı biliyoruz. 31 Mart tarihinde 2023 yılına kadar görev yapacak belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Yerel seçimlerin bir anlamı da şu, olağanüstü bir durum olmadığı durumda tam genelde 4,5 yıl kesintisiz hizmet yapacağız. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarının devamı için AK Partililer olarak bu yerel seçimde daha çok çalışmalıyız. Karşımızda, Cumhur İttifakının karşısında yer alan bir yıkım ekibi var, CHP’si ile ipsizi sapsızı ile bir arada olan, terör örgütlerinin uzantısı ile birlikte olan bir nifak ittifakı var. Nifak ittifakının amacı Erdoğan’sız bir Türkiye, AK Partisiz bir Türkiye tasavvur ediyorlar. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde onların niyetlerini kursaklarında bırakacağız” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar 13 seçim yaptık ve her seçimde de hem Malatya’da ve Türkiye’de başarılar sağladık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Şimdiye kadar görev yapan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı ile birlikte AK teşkilatlarımız Malatya’da tarih yazacak. Aday adayı olan tüm arkadaşlarımız da dava adamı kimliği ile 31 Mart gününe kadar adayımız gibi çalışmalı. Hepimizin en büyük gurur kaynağımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olmamızdır.”

Çalık, daha sonra hizmetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Ali (5 yıl önce)
    Malatya'nın ve malatyalinin bundan haberi var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Malatyaya.kac.tane.devlet..yatirimi.olan.fabrika. Hastahane.is..yeri.yaptirdiniz..aciklayin.oyumu. Size.verecem..yaptiginiz.yol.kopru..binalari.Alan Lari.yiktiniz.belediyeye.hazineye.ait.arsalari.satiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (5 yıl önce)
    malatya değilde sizin dört kat büyüdüğünüz doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Milli (5 yıl önce)
    Ziyaaa !
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bunlar tamamen Malatyalıların zekasıyla dalga geçmişler. Bu büyümenin AKPARTİ sevdalıların sayesinde büyümüş olmasın.Bazılarınız göreve gelmeden önceki ve şu andaki mal varlıklarınızı açıklayın( çocuklarınız dahil) kaç kez büyüdüğünüzü daha net görünsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet4444 (5 yıl önce)
    Yurtdışında çalışan bir Malatyalı olarak her izine geldiğimde hiçbir değişikliğin olmamasını üzülerek gören insanlardan biriyim . Malatyalı olarak hakkımızı helal etmiyoruz . Özal’dan sonra tek bir büyüme olmadığı gibi elindeki müdürlükleri de çevre illere kaptırmışsınız hakkımızı haram ediyoruz sizlere .
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    şşşşş yavaş gelin. O büyüttüğünüz cebiniz ve yandaşlarınızın cebi olmasın. Aaaaaa abi abla biz büyümüşüz. Şahıs şirketiydik olduk Limited demişlerdir kesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hsyn (5 yıl önce)
    Sayenizde Malatyalıyız demeye utanıyoruz, mecbur olmadıkça gitmiyoruz,. Bu ne ya!
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    dört kat kimler büyümüş merak ettim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Merkez (5 yıl önce)bek isimli kullanıcı yorumuna
    Araştırıyoruz ve bu dört kat büyüyenlerle 4 sayısı arasında bir ilişki olduğu şüphesi üzerinde duruyoruz.Dört kişi olabilirler Merkez dinlemedeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Kendi söylediklerine kendileri inanıyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkış alkış alkis
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    İnanın sizlerden yorulduk hepinizin ellerine sağlık Bazıları halen belediye nin yerini kullanmaya devam ediyor nasıl olsa ses çıkaran yok 80 gün kaldı şelalecilerden bıkkınlık yaratan yüzlerden kurtulacaz selo başkanın yükü çok ama cok ağır zaten gösterilmeseydi oy vermeyecektik inşallah millettin dediğini yaparsın hem devlet hem milletin hakkını koruyup kollarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (5 yıl önce)
    Oyları partiye değil selo başkana vereceğiz sakin biz selo başkanı aday yaptık deneyin Reis malatyada neler olduğunu çok iyi biliyor halkta selo başkanı destekliyor selo başkan sizleri belediyeye. Sokatsa hakkımızı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Bıktık ya bunları hergün görmekten.Sanki Malatya bunların.yeter yav yeter.Malatyada adam kırılmış hep aynı yüzler
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarafsız (5 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Daha iyisi olmadıgına göre bunlarla yetinmeliyiz çunku alternatif yok ben çok vilayet geziyorum malatya aldığı hizmetler şehiriçi yolları belediye hizmetleri çok önde davulun sesi uzaktan hoş gelir gidin başka vikayetleri görun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben senin aklının hafızanın alamayacağı kadar vilayet gördüm.Sen hiç bir yeri görmemişsin. Boş boş konuşma...
    0
    0
    Yanıtla
  • He ben gördüm denizli eskişehir bursa kütahya afyon balıkesir vb. Göze görmek lazım. Köre destek lazım Ozal bir alternatif değildi zamanında....
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (5 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrik ederim feryat bey sizi çok doğru söylemişsin
    0
    0
    Yanıtla