SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'yı Fen Lisesi Temsil Ediyor

0
Güncellendi - 2018-05-05 02:24:37
Malatya'yı Fen Lisesi Temsil Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Genel Müdür Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği yarışmaları Kütahya Yeni Spor Salonu’nda sürüyor. Yarışmalarda Malatya’yı Fen Lisesi temsil ediyor.

  Satranç Türkiye Birinciliği açılış töreni; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Ören, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri, TSF Kütahya İl Temsilcisi İbrahim Okursoy, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcuların katılımıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

  Törende konuşma yapan Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, satranç gibi lisanslı sporcu sayısında rekora koşan bir spor branşının en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmaktan ve sporcuları ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek tüm yarışmacılara başarılar diledi.

  TSF Başkanı Gülkız Tülay, Satrancın çocukların hem sosyal hem de eğitim hayatlarına sayısız kazanımlar katan son derece önemli bir spor olduğunu, bu yüzden satrancın okullarda yaygınlaştırılması için çok sayıda faaliyet ve proje ürettiklerini belirtti.

  Tülay konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye Satranç Federasyonu olarak bugün lisanslı sporcu sayısı ile tüm spor branşlarını geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. 2012 yılında 189 bin olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 860 binlere dayandı. Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile yürüttüğümüz proje gereği 20 bini aşkın okulda satranç sınıfları açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Okullarda ve birçok platformda yürüttüğümüz projelerle, Türkiye’nin 81 ilinden usta sporcular yetiştiriyor, onların başarı hikayelerine büyük bir gururla şahitlik ediyoruz.”

  Tülay’ın ardından konuşmalarını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise; Kütahya Yeni Spor Salonunu hizmete sunulduğundan beri ilk kez bu kadar coşkulu ve yüksek katılımlı gördüğünü belirtti.  48 ilden 116 takım ve 593 sporcunun zirve yarışında ilk tur protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

  2018 Okul Sporları Satranç Grup Yarışması Elazığ Bölge Yarışmasında Malatya Fen Lisesi Gençler kategorisinde bölge birincisi olmuştu. Kütahya’da gerçekleştirilen 2018 Türkiye Okullar Satranç Şampiyonasında Fen Lisesi hem Malatya hem de bölgeyi temsil ediyor.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız