SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı İşte Bu 'İmar Anlayışı' Yıktı!.

Malatya'yı İşte Bu 'İmar Anlayışı' Yıktı!.
A- A+ PAYLAŞ

Tecde Mahalle merkezinde 9 yıl ara ile çekilen 2 ayrı fotoğraf, Malatya’nın şehirleşmedeki çarpıklığını ve yeşilin yok edilmesini tartışmasız olarak ortaya koyuyor.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, sosyal medya hesabında “Yorumsuz” olarak iki ayrı fotoğraf paylaştı. Fotoğraflar da Yeşilyurt yolu üzerinde Tecde Mahalle merkezinde 27 Haziran 2015 tarihide ve 27 Haziran 2024 tarihinde çekilen 2 ayrı detay yer aldı.

İlk fotoğrafta Yeşilyurt yolu üzerinde Tecde Mahalle merkezinde iki katlı evler ve arkalarında ağaçlık alan görülürken, yine aynı noktada  9 yıl sonra çekilen ikinci fotoğrafta ise zemin + 13 katlı 3 ayrı blok görülüyor.  

6 Şubat depremlerinin ardından büyük oranda konut stoku zarar gören Malatya’da son yıllardaki imar ve inşaat çalışmalarındaki denetimsizlik, plansızlık ve kontrolsüzlük hem şehrin yeşil dokusunu yok etti, hem de on binlerce Malatyalının 30-40 yıllık birikimlerini yok etti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Müslüman (23 saat önce)
    Peygamber efendimiz bize ağaç dikmeyi emir etmişti ağaç kesmeyi değil, bu ağaçların kesilme işi müslüman olmayanların yaptığı iştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orduzu Tabiat Parkı (1 gün önce)
    Orduzu Tabiat Parkı bitirildi. Kalan son yere TOKİ binaları yapılıyor. Dinamitler patlatılarak yapılıyor. Bu konuyu neden yazmazsınız ? Orduzu Tabiat Parkı yok edildi. Dünyada eşi benzeri olmayan bir doğa harikası yok edildi. Yazıklar olsun. Her tarafı düğün salonları, okul binaları, oteller, öğretmen evleri, polis evi, kıytırık fuar binaları, göle sıfır yüzme havuzları, spor salonları ile dolduruldu. Geriye kalan kocaman bir beton havuzdan ibaret. Yazıklar olsun size.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Orduzu Tabiat Parkı (1 gün önce)
    Tabiat Parkının içine ettiler. Dünya harikası Orduzu Tabiat Parkı bitiriliyor. Dünyada hiç bir şehrin tam orta yerinde böyle bir doğal tabiat parkı yoktur. Fakat planlı bir şekilde etrafına beton binalar, okullar, oteller, polis evi adı altında göl manzaralı oteller, öğretmen evleri, yüzlerce düğün salonları, yüzme havuzları, kıytırıktan fuar alanları yapılarak bitirildi. Şimdi de doğu tarafındaki tepelere geldi sora : TOKİ BİNALARI YAPILIYOR. Üstelik dinamit patlatılarak yapılıyor. Suyun kaynağı kaybolursa hesabını kim verecek? Yazıklar olsun. TOKİ için yer mi kalmadı? Karşı tarafta Bulgurlu, Karakaş vs koca bir şehir sığacak kadar boş arazi atıl dururken tabiat parkının içine TOKİ yapıyorsunuz? Suudi Vehhabiler gelse bu kadar insafsız olmazlardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TECDELİ (1 gün önce)
    Şu an haber yaptığınız cadde üzerindeki yapılar depremde zarar görmeyen Malatya'nın en sağlam yapılarından. Ayrıca Tecde Ana Cadde 3 şerit gidiş 3 şerit geliş yeni yapılan yolu (bisiklet ve yürüyüş yolları da mevcut)ile tüm Türkiye'ye örnek olabilecek durumda . Tamam yeşil görüntü çok güzeldi ama şehirler zamanla büyüyor, nüfus artıyor . İnsanların barınma ihtiyaçlarını ve talepleri de karşılamak gerekiyor. Bu sebeple binasal anlamda yapılaşma kaçınılmaz oluyor. Tek yapılması gereken denetimleri sıkılaştırılması ve şehirlerin daha yaşanabilir hale getirilmesi.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya merkezde 49 dereceye yaklașan hava sıcaklığı, bozulan iklim ve azalan su kaynakları... Yașanabilir kentten anladığınız bu galiba
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bas bas bağırdık akp rantçı partidir diye. Yok reisi yanıltmaışlar falan filan bu halk ilginç
    %0
    %100
    Yanıtla
  • bela (1 gün önce)
    Allah cezalarını verecek belediye başkanından encümenine kadar hepsinin sonuna bakın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (2 gün önce)
    Kendisini rahmetle anıyorum. Tam bir Malatya sevdalısı Rahmetli Av. Hayrettin ABACI özellikle Malatya'nın akciğeri olan Tecde'nin imara açılmaması için ömrü vefa ettiği müddetçe tabiri caiz ise yırtınıp durdu adamcağız. Tabiki sonuç malum olduğu üzere engel olamadı. Bu dertle de çekip gitti adamcağız bu dünyadan ( belki de kurtuldu ). Üç beş kuruş dünyalık namına memlekete bu ihaneti yapanları tarih de yüce yaradan da affetmeyecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam44 (2 gün önce)
    Resim = akp
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakim (2 gün önce)
    Bu duruma sebep olanlar halen ülke yönetiminde.Dünya lideri diyordu ya İstanbul'a ihanet ettik.işte ihanet eden anlayış tüm ülkeye ihanet edilmesine sebep oldu.Olan vatandaşa oldu ama yeter mi elbet yetmez.6 Şubat depremlerini asrın felaketi olarak ifade edenler aynı zamanda asrın rant ve yolsuzluk aşkına,sözde de sosyal projeler anlayışıyla rezerv alan zorbalığı dayatanlar, rant için Malatya'nın yıkılmasına sebep olan zihniyet aynı.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyali (2 gün önce)Hakim isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul'a dikti kuleleri sonra ihanet ettik diyor komedi. Esenyurt, bagcilar,esenler ilçeleri beton başina beton düşüyor. Kanal İstanbul'u yapsaydı görürdük profesörlük eserini. Araplara beton şehir kurulacakti oraya. Akp rantçı partidir
    %80
    %20
    Yanıtla