SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Kızdıracak Rakamlar Kulağımıza Geliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, meyve suyu üretimi yapan firmaların konsantre kayısı alımlarında üretim maliyetlerini dikkate alarak fiyatlama yapmalarını beklediklerini söyledi.

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da yeni dönem kayısı hasadına başlanırken, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, meyve suyu üretimi yapan firmalara uyarılarda bulunarak konsantre kayısı alımlarındaki fiyatlandırmaları yakından takip ettiklerini kaydetti.

Malatya’da konsantre kayısı alımı yapma hazırlığında olan bazı firmaların alımlar için beklentilerin çok altında bir fiyatlandırma düşüncesi içerisinde oldukları yönünde bilgiler aldıklarını ifade eden Özcan, "Konsantre kayısı alımı yapmaya çalışan firmalarımızdan fiyatlarla ilgili çok anlamsız üreticiyi rencide edici ve Malatyalıları kızdıracak rakamlar kulağımıza geliyor. Bizim buradaki bütün amacımız üreticinin ürününü üretim maliyetleri üzerinden satmasını sağlayacak şartları oluşturmak. Her yıl maalesef konsantre ürünle ilgili böyle bir tartışma yaşıyoruz. Buradan özellikle alım yapacak firmaların üretim maliyetlerini dikkate alarak son zamanlardaki enflasyondaki fiyat farklarını da göz önünde bulundurup fiyatları buna göre belirlemesi lazım. Aksi taktirde üretici kendi içerisinde örgütlenerek ürününü satmama gibi bir karara varabilir. Bu yıl için firmalar kalite kaybının oluşmasını kendilerine bir avantaj olarak görmemeli” dedi.

Halihazırda kuru kayısının çok yüksek bir fiyata ihraç edildiğini belirten Özcan, "Şu anda endüstriyel ürün dediğimiz kurutulmuş ürünümüz zaten çok yüksek fiyata yurtdışına pazarlanıyor. Dolayısıyla konsantre ürün temin etmek isteyen firmaların çok düşük fiyatlara ürünü almasına asla müsaade etmeyiz. Üretim maliyetlerinin çok altında düşük fiyatlara konsantre ürünü alım yapmak isteyen firmalar hayal kırıklığına uğrarlar. Dolayısıyla firmalara komik rakamlara verecek ürünümüz yok. Burada firmaların kendilerine bir çeki düzen vererek üretim maliyetlerin üzerinde üreticinin mağdur olmadığı fiyatlandırmaları yapmasını bekleyeceğiz aksi taktirde ise firmalar ürün temin edemeyebilirler. Kayısı artık ihracatta 450 milyon dolarlık hedefleri yakalamış bir ürün. Hasat dönemi başlamışken konsantre alımı yapmayı bekleyen firmalar üreticinin mağdur olabileceği bir rakamla karşımıza gelmesin” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Kayısıcı44 (9 ay önce)
    Sayın Ramazan Özcan türbinlere oynamayı bırakın, Kayısı esnafının kayısı tüccarının kayısı ihracatçısının yanında gibi görünüp başka makamlar peşinde koşmaktan artık vazgeçin, bahçelerdeki, işletmelerdeki işçi yevmiyelerini çözme konusunda neden hala bir şey yapmıyorsun, yevmiye devletin açıkladığı asgari ücret bölü 30 değil midir, ülkemize Kaçak yoldan girerek, bu ülkede yiyip içen, depremi fırsat bilerek fahiş rakamlar isteyen piyasanın altını üstüne getiren bu afgan, piyasayı tarumar etmesine neden göz yumuyorsun, neden valilik ile emniyet müdürlüğü ile birlikte bunları toplayıp sınır dışı etmiyorsunuz, şimdi bu yazımı okuyanlar diyecek ki ne alaka ? Hem de çok alaka, şehrimize Kaçak yollar ile giren bu afganlar kendi aralarında WhatsApp grupları oluşturup şu fiyattan aşağı kimse çalışmayacaksınız diye yevmiyeleri 1000 TL'ye kadar çıkarttılar hatta 1200 isteyenler var, Ben çalıştırıyor muyum Afgan aslaaaa, peki neden şikayet ediyorum çünkü yerli bir işçi çalışanı çalıştırmak istediğimizde iş teklifinde bulunduğumuzda bize söyledikleri şu elin afgan'ı suriyelisi 1000 lira yevmiye alıyor Ben neden gelip senin bahçende işletmende günlük 500 TL'ye çalışayım diyor, bu Kaçak göçek ülkemize girmiş olan afganlar yalan yanlış söylemler ile piyasayı yükseltmekteler ,zaten, çalışmasınlar gerekleri yok canları cehenneme, fakat oluşturdukları suni yevmiye fiyatları ile yerli işçi çalıştırmamıza da engelliyorlar temiz kayısı bence 20-30 bin ton yok, bu şekilde işçi bulamadığımızdan Bu rakamlar çok daha aşağıya inecek bunun sebebi kim esnafına üreticisine ihracatçisine sahip çıkmayan ticaret borsası ve ticaret odalarıdır, Ben valiliğimizin devletimizi gereği yapacağını düşünüyorum fakat bu yönde başkanlar bir çalışma başlatmazsa valilik ne yapsın Bu odalar neden kuruldu yani biz mi toplanıp valiliğin önüne gidip de odamız ve borsamız varken biz mi gidip görüşüp derdimizi dile getireceğiz, Ramazan bey milletvekili olamadın, Şimdi de kulislerde Battal Gazi belediye başkanlığına oynadığını söyleniyor, gönlünde yatan ne ise İnşallah muvaffak olursun ama önce şu an bulunmuş olduğun makamın sorumluluğunu düşünerek sıkıntılarımızı çöz sonra gidip ne oluyorsan ol
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ben kendime akşama kadar güneşin alnında tek öğün bulgur pilavı verecek ucuz işçi bulamıyorum desene
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kayisici (9 ay önce)
    sayin Ramazan Ozcan artik dogru rekolteyi aciklayin lutfen su anda Malatya'da en fazla 1-2 bin ton kayisi var
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bek (9 ay önce)
    Kilo 3 TL haberiniz vardır.bir şişe su parası
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    Ramazan ÖZCAN şimdiye kadar kayısıya ne yaptın Malatyaya ne yaptın. Boş boş laflar. MAdem ki o makama getirildin köylünün, ciftcinin hakkını koru. Koruyamıyorsan o makamları bırakın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya kızmaz (9 ay önce)
    Rahat olunuz. Malatyalı hiçbir şeye kızmaz. Gördük tecrübe ettik yıllardır. Üste para da isteseler yine kızmaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (9 ay önce)
    Koca şehirde yıllardır bir meyve suyu fabrikası kurulmadı Tokat'ta Kayseri'de Bursa'da varken bir sehirin üreticileri dışardan gelen firmalara yok pahasına ürününü satmak zorunda kalıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çok doğru
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)
    20 bin olan rekolteyi 4 katı açıklayın sonra şöyle oldu böyle oldu...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kayısı ağacı değil kanser agaci (9 ay önce)
    Yazık ve işçilik maliyetlerinin mazot maliyetleri kükürt ispirto branda , kasa , gıda , ..... Maliyetleri karşısında 150 TL ye kayısı heee bıraktım dalında daha kardayim arkadaş nerde sahip Malatya bitmiş vasat durumda bu memleket değil on yılda yirmi yılda eski haline gelse öpüp başımıza koyun . Kaç ay oldu depremden bırakın enkaz kalkmasını otobüs seferleri bile eski haline dönmedi....
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Zafer (9 ay önce)
    Belediye imar yetkililerinin yatacak yeri yok. Niye gerektiği gibi inşaat safhasında binayı kontrol etmiyorsun be vicdansız adam. Ayrıca müteahhidin"teknik konuyu ben bilmem. Şantiye şefi ne isterse ben onu yapıyordum"demesi ilgimi çekti. Kasaptan, bakkaldan, emlakçıdan müteahhit olursa olacağı budur maalesef. Allah rahmet eylesin. Giden canlara yazık.Görevlerini yapmayan denetim elemanlarının ve malzemeden çalan tüm sorumluların Allah belasını versin. Bizim yaşadığımız acıların bin katını yaşasınlar inşallah.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kernekli (9 ay önce)
    Kışlada satarsınız, kaysının kilosu 60 lira.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bek (9 ay önce)
    Bu firmaların Malatya daki aracıları kimler acaba
    %100
    %0
    Yanıtla