SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derneklerle, Cemaatlerle Malatya'yı Parsel Parsel Bölüştüler"

0
Güncellendi - 2019-03-03 16:02:37
A- A+ PAYLAŞ

"ÖZNUR ÇALIK'I BEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPTIM".. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin Hekimhan adayının seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, "Malatya'yı parsel parsel bölüşenlerden geri alacağız"dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve Ankara Milletvekili Murat Emir'in de katıldığı açılışta konuşan Ağbaba  şunları ifade etti:

“Hekimhan deyince akla kardeşlik geliyor. Hekimhan’da alevi neyse Sünni odur Kürt neyse Türk odur. Mezhebine etnik kimliğine siyasi görüşüne, cinsiyetine göre ayrım yapmaz. Hekimhan’ın önünde saygıyla eğiliyorum yürekten alkışlıyorum. Hem Malatya’da hem Hekimhan’da hem de Türkiye’nin her yerinde bu değerleri temsil eden biri daha var. O demokrasiyi özümsemiş, Alevi Sünni ayrımı bilmeyen, bölge ayrımı bilmeyen, damarlarında sosyal demokrasiyi özümseyen bir kişi var yani Ali Seydi Millioğluna teşekkür ediyorum. Hekimhan’da yıllarca hizmet etti şimdi bayrağı İstanbul’dan gelen iş adamı orman mühendisi kardeşimize teslim etti. Sevgili Turan Karadağ.

Parti örgütümüze, hizmet eden muhtarlarımızı herkesi saygıyla selamlıyoruz. “

MALATYA’YI PARSEL PARSEL BÖLÜŞENLERDEN GERİ ALACAĞIZ.

Malatya’yı parsel parsel bölüşenlerden alacakları söyleyen Ağbaba, “Hekimhan, devletin desteğini almadan vatandaşa hizmet götürmeye çalışıyor. Hekimhan’ın ana caddesi kaç yılda yapıldı biliyorsunuz. Hala yapılmaya devam ediyor. AKP burayı neden geç yaptı? Hekimhan’a olan düşmanlığından geç yaptı. Sadece CHP belediyesi başarısız olsun diye. Maalesef buraya asfaltlı yol yapmadılar. Burada yaşayanlar bilir bundan 3 yıl önce bir deprem yaşadınız. Bir kuruş destek oldular mı? Hayır. Neden destek olmadılar? Hekimhanlısınız diye.

Bir çoğunuz tarımla uğraşıyorsunuz. Tarıma da hiç destek olmadılar. Hekimhan’da Malatya’da işe alımlara bir bakın. Akp’ye oy veren fakir ailenin çocuğunu da Chp’ye oy veren fakir ailenin çocuğunu da işe almıyorlar. Malatya’da işe girenlere bir bakın AKP’nin referansı olmadan devlete adım atamıyorsunuz. Buna 31 Mart seçiminde son vereceğiz. İl başkanının milletvekilinin yakınısın diye devlette olmayacaksın. Buna izin vermeyeceğiz. Bazı vakıfların, bazı derneklerin bazı cemaatlerin aracılığıyla Malatya’yı parsel parsel bölüştüler bunu da engelleyeceğiz .” dedi.

HODRİ MEYDAN!! 

Sözlerine devam eden Ağbaba, Cumhurbaşkanı’nın ithamlarına cevap verdi:

“Her gün AKP Genel Başkanı yeni bir şey söylüyor. Cumhurun başkanı olduğunu iddia eden birisi halkın yüzde 50’sini terörist ilan etti. Burada teröriste benzeyen kimse var mı ? Ne diyor FETÖ diyor, PKK diyor, söylüyor da söylüyor. Bunları anketler düşünce başlıyor söylemeye. Cehape  zihniyeti diyor. bunlar FETÖ ile PKK ile işbirliği yapar diyor. Bunların sloganları Pensilvanya’dan diyor. Bizim içimizde hiçbir milletvekili kardeşimiz Gülen’in önünde diz çöküp selam vermedi. hiçbirimiz Gülen’in Türkçe olimpiyatlarında göz yaşı dökmedi. Ne Turan Karadağ ne Ali Seydi Millioğlu hiçbir Hekimhanlı kardeşimiz  Fettullah Gülen için bağış toplamadı.

Malatya’nın CHP Milletvekili hiçbir zaman Fettullahçılarla el ele dolaşmadı. Malatya’yı parsel parsel pazarlamadı. Fetöcü arıyorsan aynaya bak. Malatya’daki ablalara abilere bak. Hodri meydan!! “

 GÖLGE ETMESİN MALATYA’DAN ELİNİ ÇEKSİN!

Ağbaba, Öznur Çalık’ın önceki gün kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaya da cevap verdi:

“Bir Milletvekili çıkmış Öznur Çalık haddini aşan laflar etmiş. Öznur Çalık’ı kim Genel Başkan Yardımcısı yaptı biliyor musunuz? Ben yaptım. sayemde. Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Geldi Malatya’dan Veli Ağbaba’yı Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Akp'nin başkanı da Öznur Çalık’ı Genel Başkan Yardımcısı yaptı.

Onun görevi muhalefete muhalefet etmek. Veli Ağbaba’ya muhalefet etmek. Çalık, hangi üniversiteye kimin rektör olacağına karar veriyor. Kimin hangi devlet dairesinde ne iş yapacağına karar veriyor.. Öznur Çalık sana buradan sesleniyorum. Benim nasıl Vekillik yapacağıma Malatyalılar Hekimhanlılar karar verir. Senin haddin değil. Ben Hekimhan’a gelince  tek kendi arabamla geliyorum. Sen kaç polis arabasıyla kaç konvoyla kaç korumayla geliyorsun? 31 Mart’ta sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Malatya’da ihtişama son vereceksiniz. Hadi Ordan!! diyoruz. Biz 8 yıldan beri yüzümüzü hiç kimsenin önünde eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. Biz sadece Hekimhanlıların Malatyalıların hizmetinde olacağız. “

CHP, 1 MART’TA EMPERYALİZME KARŞI ÇIKAN TEK PARTİDİR.

Bugünün tarihi önemini hatırlatan Ağbaba, 1 Mart Tezkeresinin geçmesini engelleyerek tarihi bir görev üstlenen CHP hakkında da şunları ifade etti:

“Bugün tarih 1 Mart Türkiye Cumhuriyetinin dünyadaki itibarını ayaklar altına alınmasına engel olunan gün. Amerikan askerlerinin Türkiye’yi yerleştirilmesine izin verilmediği gün. Deniz Baykal’ın, CHP’nin  önderliğinde buna katkı sağlayan bütün CHP’lileri ve herkesi selamlıyoruz.  CHP, Kurtuluş Savaşında da emperyalizme karşı çıktı, 1 Martta da emperyalizme karşı duran tek kale CHP olmuştur. Onlara geçmişlerini hatırlatıyorum.

Anketler düştükçe ses yükseliyor. ne diyor? Beka diyor. Sizin tanımadığınız yeni bir terör örgütü icat edildi. Onu siz üretiyorsunuz. bu terör örgütü üyeleri nerede yetişiyor? Bostanda. isimleri , domates, patlıcan, soğan, biber, patates …

Ekonomik olarak saldırı altındayız diyor. Sana domates, patlıcan, soğan ne yapacak? Bunlar niye pahalı? Mazot dünyanın en pahalı mazotu mu? Evet. Gübre dünyanın en pahalı gübresi mi ? Evet.

İlaç dünyanın en pahalı ilacı mı ? Elektrik dünyanın en pahalısı mı? Bunlar pahalıyken domates nasıl ucuz olsun? Devleti ilaç satan bir kurum haline getirdiler. Devlet manav oldu. “

BİZİM BİR TEK ÖNDERİMİZ VAR. O DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!!

Ağbaba, sözlerini şöyle tamamladı:

“1 kişinin önderliğine inanıyoruz, onun izinden gidiyoruz. O, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda 7 düvele meydan okuyan;  saraydakiler İngiliz donanmalarına binip kaçıp giderken, o kelle koltukta savaşan hepimizin önderi Mustafa kemal Atatürk. Bu ittifakın da CHP’nin de bir tek önderi var. Sen bize terörist diyorsun ya biz Fetö ile yargıyı dizayn etmedik. Fetö’ye devleti teslim etmedik. Onlara geçmişlerini hatırlatın, hemen onlara Diyarbakır’daki görüntüyü, Dolmabahçe’deki, Kandil’deki görüntülerini hatırlatın. Onlar nasıl saldırırsa saldırsın biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim amacımız bu ülkede bir taş üstüne bir taş koymak.  Amacımız Hekimhan’ı Malatya’yı doğru yönetmek.

Her zaman Hekimhanlıların emrinde olacağıma söz veriyorum. Sadece burada değil her yerde Hekimhanlıları temsil edeceğiz. Geçmişte görev yapmış, bu gün bu açılışa katkı sağlayanlara bütün belediye başkanlarımıza, minnetlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. “

DENGEYİ MİLLET YEREL YÖNETİMLERDE KURACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye'nin temiz, dürüst insanları olarak sorunları çözmeye talibiz. Bu, yerel yönetimlerden başlar. Dengeyi millet yerel yönetimlerde kuracak." dedi.

Adıgüzel, partisinin Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini savundu.

Mahalli idareler seçimine sayılı günler kaldığını dile getiren Adıgüzel, partisinin tek derdinin millete, vatandaşa hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Adıgüzel, her seçim öncesinde çeşitli bahaneler ortaya atıldığını belirterek, "Türkiye'deki beka sorunu, gençlerin işsiz kalması, liyakata, ehliyete göre işe alınmaması, onun bunun adamı diye işe alınmasıdır. Türkiye'de beka sorunu yok. Türkiye'de aş, iş, ekmek sorunu var." dedi.

Ülkedeki ekonomik durumun iyi olmadığı değerlendirmesinde bulunan Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Evlerde tencere kaynamıyor. Analar, çocuklarına salçalı ekmek yedirmekten bıktığını söylüyor. Bu ortamda kimse bekayı, başka sorunları dert etmesin. Gelsin Türkiye'nin sorunlarına beraber çözüm bulalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye'nin temiz, dürüst insanları olarak sorunları çözmeye talibiz. Bu yerel yönetimlerden başlar. Dengeyi millet yerel yönetimlerde kuracak. Şimdi önünüzde denge kurma fırsatı var."

LAYIK OLMAYAN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Toplantıda konuşan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe de “Ülkemiz ve Malatya’mız Hekimhan’ımızın yaşadığı sıkıntılar içinde bulunduğu çıkmaz, gerçekten yaşadığımız problemler ortada hepimizi bu toplum evladı yaşadığımız yerde bu sıkıntılar bu zihniyetle 17 yıldır bu ülkeye hizmet eden Malatya’ya hizmet eden ve her yerden çok önemli destekler almış, bu emanet gerçekten layık olamayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. İstihdamın büyüdüğü, istihdam problemin büyüdüğü işsizliğin artığı bu günlerde soğan patlıcan kuruduğuna girmiş vatandaşla karşı karşıya kalmış bir yönetim anlayışıyla bu gün karşı karşıyayız maalesef sıkıntılar yaşıyoruz. Bu zihniyetin ülkeye verdiği zarar herkesin bilincinde o yüzden hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak ülkemizin yaşadığı bu sıkıntıyı memleketimizin yaşadığı bu sıkıntı karşısında hesap sorabilen içinde bulunduğu durumun karşısında çözüm üretecek bir sinerjiyi oluşturacak heyecan ve vizyona sahip olan inançlı Cumhuriyet Halk Partisine ittifak olan İyi Partili hemşehrilerimizin yönetim kadrolarının Hekimhan’da iş başına gelmesi noktasında sizlerin destek vermesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • İktidardaki Malatyalılar. (3 yıl önce)
    Bu seçimde yemin ettim. Yerel ve Genel seçimde iktidara oy vereceğim. Daha da kötü olsun ekonomi. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvan Haber (5 yıl önce)
    Malatya'ya hizmet edecek kim varsa o gelsin,
    0
    0
    Yanıtla
  • Akis (5 yıl önce)
    Samimi ise kaçak park AVM hakkında konuşsun kaçak otel ve rezidansı söylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • latif (5 yıl önce)
    kışla caddesindeki efe işmerkezini bölümedilermi hangi güç yapar o daracık yere o yapıyı
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    Bu kafayı değişmedikçe sizden bir halt olmaz.Kardeşim cemaatler bu ülkenin gerçeği,dernekler Anayasal kurumlar bırakın bunlarla uğraşmayı herkesi olduğu gibi kabullenin.Yasalara aykırı davranmadıkça her birey ve her kurum bu ülkenin değeridir.Sen cemaatleri dışla akp uğur mumcuları dışlasın olmaz bu ülke biter uyanın artık eyyy siyasiler
    0
    0
    Yanıtla
  • cemaatler bu ülkenin değerli çınarlarını ağaçlarını içten içe çürüten kurdudur sen de bunu böyle bil argalı senin hangi şeyhe bağlı olduğunda belli ama bu ülkeye asla faydanız olmadı bundan sonra da olmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar ramazan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar gaza gelmeyin malatyaya güzel hizmet yapacak kalkindiracak kim varsa o gelsin vekillerin gazına geliyorsunuz seçim den önce kimse yoktu hangi millet vekili gelipte ne derdiniz var dedi birbirinizi üzmeye deymez bunların hepsi boş hepsi cebini doldurmanın peşinde garibanı ezip para kazanmanın pesindeler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar gaza gelmeyin malatyaya güzel hizmet yapacak kalkindiracak kim varsa o gelsin vekillerin gazına geliyorsunuz seçim den önce kimse yoktu hangi millet vekili gelipte ne derdiniz var dedi birbirinizi üzmeye deymez
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmiktili (5 yıl önce)
    Hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılardır gelişmeyen köhne çırmıktı da oturan çırmıktılı sen kendi viranene bak
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)
    YETER Kİ ALLAH SİZİN ELİNİZE DÜŞÜRMESİN ÇÜNKÜ EN KÖTÜ SENARYO BU OLUR ALLAH MUHAFAZA...
    0
    0
    Yanıtla
  • vaizin oğlu doğru söylüyorsun.chpni eline düşersek dış politika iflas eder,ekonomi biter,dünyanın en pahalı borçlanan ülkesi oluruz,patlıcan ve biber kuyruklarına girer,mazotu 6 liraya alırız.allahtan akparti iktidarda bunların hiçbiri olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah işini bilir Vaizin Oğlu, Allah'la kandıranların sonu Allah'ın tokadı olur! Bunu asla unutmayın... Ne diyor birileri ? "Biz Amerika'nın BOP Eşbaşkanıyız". Amerikan askerleri Musul'a girince yine o birileri "”Kahraman çocuklarınızın anavatana en az kayıpla dönmesini umuyor ve dua ediyoruz…” Bakıyorsun, Rahibe terörist deniliyor, Trump!a kafa tutuluyor... SONUÇ? Rahip serbest, Trump müttefik dost, Damatlar kanka.... Allah kimi kimin eline düşürmüş Sen önce onu bir düşün.... Haydi Tanzim kuyruğuna....
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (5 yıl önce)Reşit isimli kullanıcı yorumuna
    REŞİT adın gibi reşit olmamışın bu ülkede azınlığın çoğunluğa tahakkümü olamaz olmayacakta bunu böyle bil.????!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman sende adın gibi olamamışsın.azınlık kimmiş söylede bizde bilelim.gerçi biz ne demek istediğini anlıyoruzda yiğitsen söyle burda
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin elinize düşenler gün yüzümü gördü Allah'ın kefil olduğu rızkı bile elimizden almaya dün çalıştınız bugün de devam ediyorsunuz eyy vaiz
    0
    0
    Yanıtla
  • size patlıcan 15 lira olsa ne olur biber 20 lira olsa ne olur.siz akıllanmazsınız kardeşim.çünkü sorgulayan bir millet değilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (5 yıl önce)
    Ağbaba iyi güzel konuşuyorsun da, sen daha büyükşehir belediyesine, Battalgazi ilçesine aday çıkartamıyorsun, CHP'den yetişmiş siyasetçi yokmuş gibi AKP'den aday transfer ediyorsun, sağ siyasetçileri transfer ediyorsun, sonra çıkıp konuşuyorsun. Gerçekten hiç samimi değilsin. CHP'nin Battalgazi de destekleyeceği aday İP'in adayı. Kim bu aday, 1 ay önce AKP'den aday adayı olan kişi. veli bey bu tablonun sahibi sensin. Malatya'da tek adam kalmak için CHP'yi bitirdin. Bir kenara yazın CHP'liler sandığa gidecek heyecanı bulmadıkları için Malatya'da katılım oranı çok düşük olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali hoca (5 yıl önce)Hamit isimli kullanıcı yorumuna
    Sandığa da gideceğiz. Büyükşehirde CHP ye seve seve.Yeşilyurt ta CHP ye ,Battalgazi de İYİ PARTİ ye oyumuzu da vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HDP yi unutmayın birliğiniz bozulmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • çözüm sürecinde ortaklığınız vardı bozuldu ise eski ortağınız yalnız kalmasın diye alakalı alakasız başka yerlere yamama gereği duyma murat
    0
    0
    Yanıtla
  • oslo da görüşen de chp miydi??? alooooo
    0
    0
    Yanıtla
  • PKK'lıların ayağına savcı götüren, onları davul-zurnalı karşılayan ve "iş makineleri ile" hendek kazdıkları zaman "Aman ha ilişmeyin!" diye belediye ve valilikleri uyaran kimdi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Bebek katilinin nevruz mesajını diyabakır meydanında okutan CeHaPe miydi ? Barzaniye kırmızı hali ile karşılayan CeHaPe miydi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tiyatro (5 yıl önce)
    Herhangi bir mesele için adliyeye gittinmi? Suç duyurusunda bulundunmu?elinde delil varmı?Cevap hayır.sonuç tiyatro!
    0
    0
    Yanıtla
  • "adalet" derken?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    adam hakli sevmesem de hakli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Böyle gelmiş böyle gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    sayın vekilim; çok çok haklısınız ama AKP nin dediği oluyor, bunu sizde iyi biliyorsunuz. Malatya MHP vekil çıkardı hiç bir dediği olmuyor aralarına dahi almıyorlar, Malatya öznur abladan soruluyor bunu herkes de çok iyi biliyor Malatya nın kalesi
    0
    0
    Yanıtla