SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'yı Yeniden Kuruyoruz Desek Yeridir"

A- A+ PAYLAŞ

Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, görevine başladı. Vali Yazıcı, “Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak bulunmayacağım. Bu sürece bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğim” dedi.

Antalya Valiliği’nden deprem bölgesi Malatya’ya atanan Ersin Yazıcı Malatya Valiliği görevine başladı. Valilik binası girişinde kentin yöneticileri ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Yazıcı, daha sonra bir basın toplantısı düzenledi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremiyle başlayan bir deprem fırtınasına maruz kalındığını aktaran Yazıcı, Malatya’da bin 237 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Afetle mücadele sürecini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi, hükümetin üstün gayretleri, milletin birlik ve beraberliği ile aşıldığını kaydeden Yazıcı, “Malatya’yı yeniden kuruyoruz desek, yeridir. Bu büyük işi Allah’ın izniyle Malatya’ya ve Türkiye’ye yakışır bir dayanışmayla tamamına erdireceğiz” dedi.

Vali Yazıcı'nın açıklaması şöyle:

"Malatya’yı, Malatya’mızda yaşayan milletimizin her bir ferdini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

10 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Malatya Valisi olarak atandım. Tensip ve takdirleriyle Malatya’ya hizmet etme fırsatı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum.

Türkiye Yüzyılı vizyonuna yaraşır bir görev dönemi yaşamayı, Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Malatya’da halefi olduğum, Antalya’da selefim olan, çok kıymetli mevkidaşım Hulusi Şahin’e Malatya’ya verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, Antalya’da yeni görevinde başarılar diliyorum. Antalya ve Malatya arasında gerçekleşen tayinlerimizin Antalya ve Malatya kardeşliğini çok daha güçlendirmesini ümit ediyorum.

Kahramanmaraş Pazarcık depremiyle başlayan bir deprem fırtınasına maruz kaldık. Malatya’da, 1237 vatandaşımızı kaybettik. 6444 vatandaşımız ise yaralandı. Rabbim, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Yaralanan bütün afetzedelere ve yaralılarımıza şifa niyaz ediyorum. Binlerce ailemiz halihazırda konteynerlerde yaşıyor. Kalıcı konutların inşası başladı. İlgili kurumlarımız büyük bir azim ve özveriyle vatandaşlarımızı evleriyle buluşturmaya çalışıyor. Afetle mücadele sürecini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, hükümetimizin üstün gayretleri, milletimizin birlik ve beraberliği, Türkiye’nin dostlarının desteğiyle aştık, Allah’ın izniyle büsbütün aşacağız. “Malatya’yı yeniden kuruyoruz” desek, yeridir.

Bu büyük işi Allah’ın izniyle Malatya’ya ve Türkiye’ye yakışır bir dayanışmayla tamamına erdireceğiz. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. Allah çalışanların, hüsnü niyet sahiplerinin, birlik olanların yardımcısıdır. Yeniden başlangıca iğne ucu kadar katkısı olan ve olacak herkese hem teşekkür ediyor, hem de sabırla gayrete davet ediyorum. Malatya’daki görev sürem boyunca, birinci ve en önemli önceliğim, Malatya’nın madden ve manen; deprem yıkıntılarından, tozundan, dumanından, acısından kurtarılması olacak.

Bu hususta en büyük gücümüz; Malatya’dır. Milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla büyüyen lider ülke Türkiye’dir. Mekân imkândır. Malatya bir imkânlar şehridir. Burası kayısının başkenti. Malatya’nın diğer tarımsal ürünleri de dillere destan. Kaysı güneşinden ışıkları az görülse de öyledir. Adımızın kaynağı bal yurdu. Kirazımız muhteşem. Cevizimiz güzel. Malatya, çalışkan insanların bereketli diyarı. Bu bereketten daha fazla istifade etmeye gayret edeceğiz. Bugün itibarıyla, ihracatımız ithalatımızın yaklaşık 3 katı. İhracatımızı daha da artıracağız. Kültürel ve turistik değerlerimizi dünyayla daha çok buluşturacağız.

Bu bereketli toprakların sadece kayısısı değil, insanı da eşsiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne iki Cumhurbaşkanı yetiştirmiş olmak, Türkiye tarihinde aynı zamanda Malatya’nın izleridir. İki Cumhurbaşkanımızın adıyla faaliyet gösteren iki üniversitemizin akademik ve pratik üretimlerini geliştirmek hedeflerimiz arasında önemli bir yer tutacak.

Ne yapacaksak birlikte yapacağız, bu şehrin bize sunduğu imkânlarla yapacağız. Kayısı başta olmak üzere gıda endüstrisi, turizm endüstrisi ve tekstil endüstrisinin şehir ve insanımız için ürettiği katma değeri birlikte artıracağız. Türkiye vizyonuna uygun olarak üretim, istihdam, ihracat, yatırım imkânlarını el birliğiyle büyüteceğiz. 151 bin 251 öğrencimiz var. Bu öğrenciler, bu pırıl pırıl gençler umudumuz, gücümüz, geleceğimiz…

Onlarla birlikte daha çok okuyacağız. Ulusal başarı düzeyimizi geliştirmek için daha yoğun gayret sarf edeceğiz. Ülkemizin hatta dünyanın geleceğini emanet edecek, nitelikli insan kaynakları yetiştirmeye, bir medeniyet şehri bilinciyle katkı sunacağız. Hem içinden geçtiğimiz olağanüstü şartları aşmak, hem geçmişimiz kadar görkemli bir gelecek kurmak için şehrin bütün sakinlerine, şehir dışında yaşayan bütün Malatyalılara, bütün kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Bir olacak, her iki hedefimiz için birlikte yol alacağız. Bu bir çağrı mıdır? Evet çağrıdır. Malatya’yla doğrudan dolaylı ilişkisi olan herkesi Malatya için el birliğinde görmek istiyoruz. Bu tarihi bir sorumluluktur. İnşallah, bu sorumluluğu hep birlikte ifa edeceğiz. Devletimiz; bütün kurumlarıyla,bütün imkânlarıyla bu süreçte Malatya’nın yanında, kurumlarımız onlarca projeye eş zamanlı devam ediyorlar.

Bu yatırımlarla çok sayıda hedefimize, inşallah çok daha hızlı ulaşacağız. Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak bulunmayacağım. Bu sürece bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğim. Depremde yıkılan ve inşallah yeni bir dirilişle kavuşacağımız Ulu Camii, Levent Vadisi, Fırat Nehri, Arslantepe, Ticaret Yolları, Malatya Ovası, Orduzu Pınarbaşı, Şiro Çayı…

Yüzlerce değerimizin üzerinde atlas bir örtü gibi serili gök kubbede hoş bir sadâ bırakmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Vatandaşımızın her biri topraklarımızın her bir santimetrekaresi için Bismillah diyerek görevime başlıyorum. Yolumuz, bahtımız açık, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Vali Yazıcı ayrıca, göreve başlaması nedeniyle çiçek yollanmaması çağrısında da bulunarak bunun yerine depremzedeler için bağış yapılmasını istedi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Vatan daş (9 ay önce)
    O kesim çok değil tez zamanda bu valiyi de kendi kafalarına göre yönlendirir. Şehrin düzelmesi için Gürkan ve ekibinin istifa edip şehri terk etmesi gerekir. Çevresindeki kafalar değişmediği sürece vali tek başına bu tayfa ile fazla yol alamaz. Cahil ve vizyonsuz bu kesim gitmediği sürece bu şehir çok zor düzelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fbay (9 ay önce)
    hayırlı olsun.insaAllah hayırlı işlerde bulunur MALATYA adına güzel işler cıkarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.Selahattin Sarıoğlu (9 ay önce)
    Çok önemli ve güzel çalışmalar yapmış. Allah razı olsun. Umut ediyorum ki, Malatya’mıza da has ve gerekli hizmetleri yapacaktır. Çok ihtiyacımız var statükocu, gösterişçi değil böyle hamleci, çabuk karar verici, halden anlar, içi Allah sevgisiyle, insan sevgisiyle, hizmet aşkıyla dolu yöneticilere. Malatya’nın, Malatyalının yüzünün gülmeye ihtiyacı var. Ağlamaktan, üzülmekten yoruldu, yorulduk artık. Ersin Yazıcı Valimiz, iki cumhurbaşkanı çıkarmış, dünya kayısı başkenti Malatya’mıza hoş geldi, sefalar getirdi. Hayırlı hizmetlerle mutlu olalım inşallah..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MECZUP (9 ay önce)
    İlk önce şehrimize hoşgeldiniz Rabbim utandırmasın yar ve yardımcınız olsun, ilk yapacağınız şu bürokratları alaşağı et parayla değil bunlar kuzu postuna girmiş kim diye sorma onlar kalburun en üstünde duranlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • tuncay (9 ay önce)
    hayırlı olsun insallah vali beyin işi zor valilik binasıda yok en kaz bekliyor vali beyi antalya nere malatya nere
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kayisi (9 ay önce)
    Sayın valimize başarılar diliyoruz. Yerinde ayrıştırmaya son verilmesini, ağır yaptırımlar yapılmasını rica ediyoruz. Çiçek kabul etmeyip bağış istemesi de ince bir davranış tebrikler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ramazan (9 ay önce)
    İnşallah yıkımlar da Sayın Valimiz tarafından takip edilerek bir an önce biter artık şehir hayalet şehir görüntüsünden çıksın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • irfan Akdağ (9 ay önce)
    Öncelikle Sayın Valimize görevinde başarılar diliyorum. Sıkıntıları hep birlikte çaba sarf edilerek giderilebiliriz. Eleştırılerimiz yapıcı olmalı. Herkes öncelikle kendi üzerine düşeni mutlaka yapmaya çalışmalı. Valimizin yaklaşımı pozitif bizlerde pozitif düşünmeli, elimizden geldiğince sıkıntıların atlatılması için katkıda bulunmalıyız. Deprem yaşandı. Sıkıntı büyük. Bir kaç yılda bile üstesinden gelmek çok zor. Dayanacağız ümidimizi kaybetmeyeceğiz , Malatyanın eski günlerine dönmesi için sabırla çalışıp, kurumlara yardımcı olacağız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hayranoğlu (9 ay önce)
    Valimize herşey feda olsun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Turgay (9 ay önce)
    Peş peşe depremlerden sonra valiye yemek verirler Selahattin Gürkan kendine yakın olan kişileri günde 30 kişi işe alarak devleti zarara uğratma çabasına girer oda yetmez miş gibi muhtarlar kendine destek versin diye en son bombası küçük Mustafa paşa mahalle muhtarını işe alır bu nasıl bir adalet buna dur diyecek kimse yok mu devlet kurumlarını babalarının öz sermayesi gibi işletiyor Malatya haber iyiki siz varsınız tarafsızsınız yoksa bu konular ile ilgili kimse haber yapamaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    Sayın valimiz hoşgeldiniz..Malatya ağır yaralı,ama Allah'a inancımız ve devletimize güvenimiz tamdır..Özellikle merkezin ve İnönü Caddesi'nin bir an önce yapılması gerek;zira Malatya'nın ticareti ruhu buralarda..Allah kolaylık versin..
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Emekli (9 ay önce)
    İtibardan tasarruf olmaz emekliye 7500 tl çok götürün şehirmezarlığına gömün.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    şu afad ın konteyner kentlerinede bir el atsanız. daha bugün samanköy konteyner kentte millet kazan kaldırdı. elektrikler kesiliyor, su yetersiz, 2 bin konteynerdan sadece 200-300 ünde klima var, yetkililerin söyledikleri afad göndermiyor. konteyner kentlerde herşey elektrikli, bugün elektrikler kesilmişti insanlar çocuklarımıza yemek yapamıyoruz diye isyan etti polisler yatıştırdı. bir afad görevlisi kadına saldırdılar kontrynerda kalan kadınlar. bir sürü sorun var ama ortada bir yetkili yok. herkes başkasına yönlendiriyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Kendi iradesi fikir ve düşünceleri ile hareket edemeyen bir başka iradeye bağlı olan kimse memlekete kurumlara fayda sağlayamaz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)
    Sayın Valimiz de bu işin altından kalkabileceginin ışığını gördük Allah yardımcısı olsun...
    %49
    %51
    Yanıtla
  • yah Allah rızası için şu yalakalıklardan vazgeçin. valinin sınırsız yetkisi varmış gibi konuşuyorsunuz. seçilen siyasetçilerin ne kadar umrundayız ki gelen valide o kadar umursayacak. vatandaş parklarda yatarken evlerine giremezken, bizim şehir yöneticileri nikah sarayında yemek masasında birbirlerine methiyeler düzüyorlardı.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Fikrimizi beyan etmek yalakalık mı oldu? Kişi kendinden bilirmiş işi hasan efendi demekki çok yalakalık yapmışsın...
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Burak (9 ay önce)
    Sayın valiye yeni görevinde başarılar dilerim.Allah yardımcısı olsun.Temennimsürekli halkın içinde halkın derdini dinleyen bir devlet adamı olarak görev yapmasıdır.Çünkü Malatya halkı kendisine sürekli mesafe koyan derdini dinlemeyen siyasetçi ve devlet adamlarından çok yoruldu
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sami (9 ay önce)
    Sayın valimize yeni görevinde başarılar dileriz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Muallim (9 ay önce)
    Makama çiçek yerine bağış fikri çok güzel. Sayın valimize başarılar diliyoruz
    %74
    %26
    Yanıtla