SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesi Artırıldı

Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesi Artırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serdar Böke, mali müşavirlik asgari ücret tarifesinde yüzde 60 artış yapıldığını duyurdu.

Böke, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"2022 yılı Ocak ayında uygulanmaya başlanılan Mali Müşavirlik asgari ücret tarifemizde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalıp güncelliğini yitirmesi, Muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğini ve hizmet sunmasını olanaksız hale getirmiştir.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Aralık 2021 Tüketici Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre %36,08; Mayıs 2022 döneminde ise Aralık 2020 dönemine göre %84,58 artış göstermiştir. Bu durumda tarifemize yansıtılması gerekli enflasyon farkı (%84,58-%25=) %59,58 olarak hesaplanmıştır.

TÜRMOB Yönetim Kurulunun 10 HAZİRAN 2022 tarihli kararı gereği yurt genelinde tüm odalar ve ilimiz Malatya SMMM Odası olarak asgari ücret tarifesinde %60 oranında artış yapılmış ve Temmuz ayından itibaren uygulanmaya başlanmıştır.  

Bu amaçla e-Birlik sistemine gerekli hesapla ve uyarılar eklendiğinden Meslektaşlarımızın ihtiyaç duyacağı %60 zamlı olarak güncellenmiş ücret sözleşmelerine ulaşmaları kolay olacaktır.

Güncellenmiş ücretlerimizin uygulanabilirliği konusunda meslektaşlarımızdan kararlılık ve hassasiyet, hizmet ettiğimiz iş dünyamızdan ise anlayış ve destek beklemekteyiz."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız