SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliye, 'Kuyumcular Tuvaleti'nin Ensesinde!.

Maliye, 'Kuyumcular Tuvaleti'nin Ensesinde!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez  Kışla Caddesi Kuyumcular Çarşısı'nda tuvalet kullanımı için fişsiz 10 lira ücret alındığı şikayeti üzerine maliye harekete geçti. Yapılan incelemenin ardından tutanak tutulduğu ve çarşı yönetimine yaklaşık 3 bin ila 3 bin 500 TL arasında ceza kesileceği öğrenildi.

Üstü Cumhuriyet Meydanı, altı otopark iken 6 Şubat depremlerinden sonra geçici olarak Kuyumcular Çarşısı'na dönüştürülen Atatürk (Kışla) Caddesinde yerde  yaşanan  olay, maliye ekiplerini harekete geçirdi. Çarşı yönetiminin tuvalet kullanımı karşılığında fiş kesmeden 10 lira ücret tahsil ettiği yönündeki şikayetler üzerine inceleme başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, maliyeden gelen 3 kişilik bir ekip, şikayet üzerine çarşıya giderek incelemelerde bulundu. Ekipler, yapılan kontrollerin ardından tutanak tuttu.

Çarşı yönetimi ise,  buranın bir çarşı olduğunu ve tuvalet ücreti konusunda "verenin verdiğini, vermeyenin vermediğini" ifade etti. Ancak maliyenin müdahalesi sonrası çarşı yönetiminin bu cezayı ödemesi gerekecek.

Yapılan tespitler doğrultusunda çarşı yönetimine yaklaşık 3 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında idari para cezası kesileceği öğrenildi.

Şikayetin, bir vatandaşın ihtiyacını gördükten sonra kendisinden 10 TL ücret istenmesi karşısında talep ettiği fişin verilmemesi üzerine yaşandığı belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Önder (8 saat önce)
    Eminim Yönetim bu ceza ile iflasın eşiğine gelmiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (14 saat önce)
    Sanayiye de uğrasın vergi memurları.Vergi veren yok.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mesut (14 saat önce)
    Maliye şu okul servis lerinin peşine düşsün zarfla para topluyor lar ibana attirmiyolar maliye ye ihbar ettik yine ilgilenen olmadı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fikri (16 saat önce)
    Türkiyenin her yerinde bir köşeyi tutmuş özel otoparklar neredeyse milyon kazanıyorlar ve bir tane bile fiş veren yok, berberler fiş vermez,su tesisatçıları,elektrik tesisatçıları,araba tamircileri bir tanesi fiş kesmez. Devlet bilmiyor mu ? Biliyor ama ses etmez. Hazineden borç alan kodaman zenginlerin vergi borcunu milyarları bir çırpıda affeder . Devlet böyle. Maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (20 saat önce)
    WC. de 10. TL fiş kesilmediği için ceza yazan maliye gücünüz WC.lere mi yetiyor bütün esnaf sektörlerinde ve bunlara AŞ. şirketleri.. holdingler.. turizim şirketleri vs. vs. vs. bunların fiş kesip kesmedikleri denetleniyormu en basit adil gevrek dönemli yenimalatyaspor talan edildi derine kadar inip inceledinizmi habere bak çok komik bir haber maliye kuyumcular tuvaletinin ensesinde bu başlığa bakan çok güler tuvalet meselesi haber yapıldığı için değil maliye daha büyük işlerin peşine düşmeyip basit işlerle uğraştığı için haber komik olmuş
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı İbrahim (1 gün önce)
    Maliye bence fişsiz vergisiz 400 liraya tıraş yapan berberlerin peşine düşsün. Adam ayda ortalama 100 bin lira kazanıyor ama sıfır vergi .Ne güzel dünya
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Oktay (1 gün önce)
    Ya tuvaletin denetimine mi kaldı devlet. O kadar çalan varken. Mesela aleni söylenen belediye başkanının sözlerini kaile alon arastirin ama nerdeeee
    %77
    %23
    Yanıtla