SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Marifet İltifata Tabi..'

A- A+ PAYLAŞ

Aragir ilçesindeki İnönü Üniversitesi’ne bağlı Arapgir Meslek Yüksekokulu’nun Naci Ekşi, Ercihan Ekşi, Turan Tuna, Nuri Tuna, Taner Karabay ve merhum Yakup Karabay ile Doğuş Grubunun ortaklaşa yaptırdığı 3 + 1 blok içerisinde yer alan 21 derslik, laboratuar, atölye, konferans ve sosyal tesislerin bulunduğu ve yaklaşık 4.5 trilyona mal olan kampus ve binasının açılışı için bir tören düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Halil İbrahim Daşöz, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Sanayi ve Ticaret eski bakanı Ali Coşkun, Milli Eğitim eski bakanı Metin Emiroğlu, CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mehmet Şahin, Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. AKP'nin 6'ncı milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise açılışa gelmedi.

“FAKÜLTE İSTİYORUZ”
Arapgir Belediye Başkanı Halit Konukçu, yaptığı konuşmasında, “İlçemizde meslek yüksek okul binası yoktu. Belediyemize ait olan 280 dönümlük arazi İnönü Üniversitesine tahsis edildi. İlçemize 4 yıllık fakültenin kurulmasını istiyoruz” dedi.

Kaymakam Engin Aksakal’da; “1987 yılında açılan meslek yüksek okulunun kendi binası yoktu. Artık alt yapısı ve soysal tesisleri hazır kampuste, öğrencilerimiz daha rahat eğitim görecekler. Gençlerimize sağlanan eğitimle buradan yetişecek gençlerimiz ülkelerine olan borçlarını en iyi şekilde ödeyeceklerdir. Arapgirlilerin eğitime verdiği destek örnek alınacaktır” diye konuştu.

”STRATEJİK PLANLAMA YAPACAĞIZ”
Okulun yapımına bağışta bulunan İşadamı Naci Ekşi, “En büyük idealimiz yerelden kalkınma. Bu okulda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 1.500-2000 öğrenci eğitim görebilecek. Öğrenciler Arapgir ilçesinin, ekonomik, sosyal kültürel hayatına büyük katkı sunacaktır. Arapgir’in sosyal envanterini çıkaracağız. Stratejik planlamasını yapacağız. Arapgir’in yerinde kalkınması için çalışma yapacağız. Üniversiteden istediğimiz önce binanın kapasitesini, daha sonra öğrenci kapasitesini doldursun. Ondan sonra bizden ne isterse istesin. Biz bu yola baş koyduk."diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ SAĞMAL OLARAK GÖRMEYELİM!
Ercihan Ekşi’de, “Okulun kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzunu da yapacağız. Arapgir’in ilk atıksu arıtma tesisini bu okulda kurduk. Okulun basket voleybol ve halı sahaları yapıldı. Okul için bir otobüste alınmış bulunuyor.” Diye bilgi verdikten sonra; “Arapgirlilerden bir isteğim olacak. Buraya gelecek öğrencileri sağmal olarak görmeyin, onlara sahip çıkı, bir emmi, bir dayı, bir bibi gibi olun. Olun ki, onlar buradan mezun olup gidince Arapgirimizi unutmasınlar.” diyerek hemşehrilerini öğrenciler konusunda sevecen bir yaklaşım sergilemelerini istedi.

Okulun yapımına bağışta bulunan Nuri Tuna, “Önemli olan kalıcılıktır. Biz Arapgirliler olarak bağış alanında olsa bile birlikte iş yapabilme kabiliyetini gösterdik. Öğrencinin olduğu yerde modern kentleşmede olur” derken işadamı Turan Tuna’da böyle bir proje içinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, yeni projelerin gelmesi durumunda katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Okulun bağışçılarından olan ancak kısa bir süre önce vefat eden merhum işadamı Yakup Karabay’ın oğlu İşadamı Taner Karabay, “Böyle bir bağıştan mutluluk duyuyoruz. Ancak babam vefat etmeden önce Arapgir’e fakülte getirilmesini istiyordu” dedi.

”PLANLAMALARI BİRLİKTE YAPALIM”
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, okulun yapımında bağışta bulunan işadamlarına teşekkür ederek, “Arapgirlilerin maddi sorumlulukları bitti. Bundan sonra bizim manevi sorumluluğumuz başlıyor.sorumluluğumuzu da en iyi şekilde yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” Diyerek istemleri yanıtladıktan sonra Gelin, Stratejileri, planlamaları birlikte yapalım. 5 bin nüfuslu ilçeye 25 bin kapasiteli cami yapmamalıyız. Birbirimizden haberdar olalım. Eksik bir şey bırakmayalım.” dedi..

KURUMSAL BAZDA BİR İLK
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, “İnönü üniversitesine kurumsal bazda ilk kez büyük bir bağış yapıldı. Üniversite bazında da Malatya bazında da vatandaşlar tarafından ilk kez böyle büyük bir hizmet yapıldı. ” derken, AKP Malatya Milletvekiil Öznur Çalık ise, Malatyalıların birlik ve beraberlik içinde sorunlarına sahip çıktığını kendilerinide sorun çözümü için hazır bulunduğunu belirtti.

YA TRAMVAY, YA TREN
Arapgir meslek yüksek okulu’nu kendi döneminde açıldığını belirten Milli Eğitim eski bakanı Metin Emiroğlu, Arapgir’de önemli devlet büyüklerini yetiştiğini söyleyerek, ilçenin eğitimine önem verilmesi gerektiğini ifade etti ve “ Birlik ve beraberliğimiz böylesi bir kalıcı esere dönüştü ya, artık önümüzü kimse tutamaz. Şimdi söyleyeceğim şeye hayal demeyin ve de gülmeyin, Tekke (eski YİBO binası) ile bu kampus arasında çalışan bir tren veya tramvay projemizi de gerçekleştireceğiz” dedi.

Aynı zamanda Arapgirli olan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’de Vatandaşlar tarafından yaptırılan okul binasının çok önemli bir hizmet olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını özetle “ 1987’de açılan bu okulun şimdiye kadar kendi binası olmalıydı. Şimdiye kadar niye yapılmadı. Bir Ekşi, Tuna, Bir Karabay’mı beklenmeliydi. Vatandaşlarımız okul binalarını yaptılar. Ya burada okuyacak çocukların barınacağı yurtlar nerede? Eğer Devlet olarak yurtlarımızı yapamazsak çocuklarımızı Cumhuriyet karşıtı gruplara bırakıyoruz. Görevi biz verirseniz hem okul hem yurt yapacağız” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, okul gibi eserleri yaparak geride bıkanların isimlerini ölümsüzleştirdiğini belirterek başladığı konuşmasını “Üniversitemizin öğrenci sayısında uzun süredir kayda değer bir artış yaşanmamıştır. Hizmete girecek bu okul ve diğer ilçelerimize kurulacak olan okullarla birlikte öğrenci sayısında önemli artışlar olacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet bakanı Hayati yazıcı, “insanın doğup büyüdüğü havasını soluduğu yerleşim yerlerine iş adamı olduktan sonra dönüp bakması kadar güzel bir şey olabilir mi? Ekşi, Karabay ve Tuna ailelerini tebrik ediyorum. Hayır yapmak, elini taşın altına sokmak bir nasip işidir. Nice parası olan insanlar var. Başka yerlere harcarlar. Elbette onlar elindeki parasını dilediği gibi harcayacak. Kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Bu tipler varken harcadıkları ile içinde bulundukları toplumun sorunlarının çözümü bağlamında elini taşın altına sokanlar ne mutlu insanlardır. Onlar çokça var. Bu gönüllü insanların milleti ile devleti ile yaptığı birliktelik içinde kalkınmayı sürdürüyorlar. Marifet iltifata tabidir. İnsanların hayırsever duygularına yönetimler duyarsız kalırsa insanlar yapmak istediklerini sonuçlandıramaz, hayata geçiremez. İşte bu bağlamda AK Parti hükümetleri özellikle eğitime büyük önem vermiş, eğitim sorunlarını en öncelikli olarak ele almıştır. Eğitime yüzde yüz destek kampanyasını başlattık. Bunun anlamı şuydu; kim ki eğitim için eğitimin alt yapısı için kazandığından ne kadar harcama yaparsa yaptığı harcamanın yüzde yüzünü matrahtan düşecek.2002 yılında eğitim için ayrılan bütçe miktarı 2 .5 milyar YTL’dir.2008 yılında eğitime aktarılan miktar 23 milyar YTL’dir. En önemlisi bütçesini en fazla ayırdığımız alan eğitim alanıdır. Bugün üniversitesi olmayan il yok. 53 üniversitenin kuruluşunu sağladık.13 ‘ü vakıf , 40’ı devlet üniversiteleridir” dedikten sonra “ Ülkede yaşayan 70 milyon insan ülkesini milletini sever. Hiç kimsenin bir diğerini Cumhuriyet karşıtları olarak suçlayamaz. Çünkü, Cumhuriyet ve Cumhuriyet ilkeleri en büyük eserimizdir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kampus binasının yapımında maddi-manevi olarak emeği geçenlere plaket takdimi ve Arapgir Meslek Yüksek Okulu kampusunun açılışı yapıldı.

Davetlilere, ilçenin düğünlerinde misafirlere ikram edilen menü sunuldu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN (Yorum)- İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız