SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Mart'ta Malatya Havalimanından 47 Bin Yolcu Taşındı

Mart'ta Malatya Havalimanından 47 Bin Yolcu Taşındı
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2022 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Buna göre; Malatya Havalimanı’nda mart ayında, iç hat yolcu trafiği 46.255, dış hat yolcu trafiği 454 oldu. Böylece martta toplam 46.709 yolcuya hizmet verildi.

Mart ayında, Malatya Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 345, dış hatlarda 7 olmak üzere toplamda 352’ye ulaştı.

Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise mart ayında toplamda 356 ton oldu.

Üç aylık (ocak-mart) dönemde ise Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği 138.537, uçak trafiği 1.087, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 1.127 ton olarak gerçekleşti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yolcusu olmayan illere havaalanı yapılsın bizde ise bu kadar yolcuya rağmen her 2 yılda bir havalimanı binasının tamiratı ile ugrasilsin ilimiz yeni modern sivil havaalanıni hak eden illerin başında geliyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şu sivil havalimanı saçmalamasından bir kurtulamadık şehir olarak. Var olana sahip çıksak yetecek ama illa da para harcansın illa da tarımda kullanılabilecek araziler betona boğulsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yolcu sayısı 46000 Elazığ hava limanı mart ayı yolcu sayısı 127000 sen ne diyorsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Elazığ havalimanındaki yolcu sayısının çok daha fazla olmasının temel nedeni, Diyarbakır ve Bingöl gibi çevre illere yakın olması hasebiyle çevre illere giden-gelen yolcularla ilgili bir durumdur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali kardesim elazigin 3 aylik yolcusaysi 127000 mart ayi degil. yanlis bilgi veriyorsun. Dhmi sayfasinda görürsün. Malatyanin 3 Aylik yolcu sayisi 140000.
    0
    0
    Yanıtla