Malatya'nın yeni valisi Süleyman Kamçı, Perşembe günü Malatya'ya gelerek görevine başladı. Vali Süleyman Kamçı'yı valilik binası önünde karşılamak için vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri beklerken, Vali Kamçı, makam aracından iner inmez Kapalı Çarşı üzerinde bekleyen vatandaşlara doğru yöneldi. Buradaki vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Kamçı, “Allah’a şükür sizlerle beraber buluştuk. Bundan daha iyisi can sağlığı” dedi ve vatandaşlarla hep iç içe olacaklarını söyledi.
Vali Kamçı daha sonra kendisini karşılamak için bekleyen protokol üyeleri ile tokalaştı. Karşılamanın ardından makam odasına geçen Vali Kamçı, yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:
"Malatya güzel bir şehir, ben bundan yaklaşık 15-20 yıl önce bu yörelerde 5 yıl vali yardımcılığı ve valilik görevinde bulundum. Dolayısıyla bu bölgeyi bilen birisiyim. Daha önceki valilik yaptığım şehirden de (Gaziantep) buraya 3 kez gidip gelmiştim. Malatya'ya yabancı değilim. Malatya bildiğim, tanıdığım, Türkiye'mizin her yöresi olduğu gibi güzel şehirlerinden birisi. İnşallah Malatya'ya layık olarak burada güzel hizmetlere imza atarız. Biz masaya bağlı olmadan çalışacağız. İnşallah köy kent gezeceğiz."
Vali Süleyman Kamçı, Bingöl, Çanakkale ve Gaziantep Valilik görevlerinin ardından 4. Valilik görevine Malatya’da başlarken, Malatya’nın ise 38. Valisi oldu.
ÖZGEÇMİŞİ..
Öte yandan Malatya Valiliği'nin internet sitesinde de Vali Vasip Şahin ile ilgili bilgiler kaldırılarak, yeni Vali Süleyman Kamçı'nın fotoğrafı ve özgeçmişine yerverildi. Sitede yer alan özgeçmiş bilgileri şöyle;
Süleyman Kamçı, 1956 yılında Trabzon İli Akçaabat İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladı. 1975 yılında Akçaabat Lisesi Fen Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 1979 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.
1980 yılında Trabzon Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırası ile Çaykara ve Devrek Kaymakam Vekillikleri’nde bulundu. 1983 yılında 66.dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile bitirerek Balıkesir İli Sındırgı ilçesi Kaymakamlığı’na atandı. 1986-1988 yılları arasında Ordu İli Aybastı ilçesi Kaymakamlığı, 1988-1991 yıllarında Bingöl Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bingöl Vali Yardımcılığı görevi sırasında bir yıl İngiltere’ye gönderildi.
1991-1994 yıllarında Kırıkkale İli Bahşili ilçesi Kaymakamı iken 20 Nisan 1994 tarihinde Mülkiye Müfettişliğine, Mülkiye Başmüfettişi iken Bingöl Valiliğine atanarak 1997-1999 tarihlerinde Bingöl Valisi olarak görev yaptı. Daha sonra Merkez Valiliği görevine tayin edildi ve Milli Güvenlik Akademisinin 28 Şubat 2000 – 26 Temmuz 2000 tarihleri arasında gerçekleştirilen 48.dönem eğitimini bitirdi.
4 Eylül 2000 tarihinden 19 Ocak 2006 tarihine kadar Çanakkale Valiliği görevinde bulundu. Vali Süleyman Kamçı, 26 Ocak 2006 tarihinde Gaziantep Valisi oldu ve 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla merkez valiliğine atandı.
Bakanlar Kurulunun 15 Eylül 2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Kararnamesi ile Malatya Valisi olarak atandı.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.