SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MASİAD'a Göre 15 Sorun

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) aylık değerlendirme toplantısı Polisevi’nde yapıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün de katıldığı toplantıya MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, iş adamlarının İlin ekonomik gelişiminin yanı sıra sosyal-kültürel ve sanatsal yaşamın geliştirilmesi yönünde çok önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, "İşadamlarımız, İllerinin sosyal-kültürel ve sanatsal gelişimine katkıları olmalı. Çünkü, sosyal ve sanatsal etkinliklerin olmadığı illerde ekonominin gelişmesi beklenemez” dedi.

Vali Daşöz, Malatya’nın ekonomisi konusunda yaptığı değerlendirmelerle başladığı konuşmasını özetle "Üniversitemizin kendisi büyük bir varlık. Gördüğümüz kadarıyla Malatya'da özel üniversite kurulması için çeşitli girişimler var. Ayrıca, birçok özel hastane ilimizde hizmet vermektedir. Buna karşın otel konusunda ilimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Yapımı devam eden Kültür Merkezimizin bitmesi ve açacağımız müzelerle kentimizi bir kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz. İlimizin imajını düzeltme konusunda da 91 Bin Dev Öğrenci ile birlikte kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif çok faaliyet gerçekleştirdik. Bizim amacımız Malatya'nın cinayetle, şununla, bununla anılmasını önlemek. İş adamlarımızın da bu konuda duyarlı olmalı. Sanata kültüre ve sosyal yaşamın geliştirilmesine katkı sağlamalı.
İlimizde bir sinema var. Devlet tiyatroları var. Buralara genellikle Üniversite öğrencileri ve akademik kadroları, 2. Ordu gibi yani atanmışlar memurlar gidiyor. Malatyalı işadamlarının da bu konuda duyarlı olmalı. Kayısı reklâmı için 10 yaygın basın kuruluşu aracılığıyla reklam yaptık. Birçok ilden tebrik aldık ama Malatya'da kimse aldırmıyor. “diye sürdürdü.

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ise özetle, "Kentimizin ekonomisine ve iş dünyasına katkı sağlayacak, beyin fırtınası havasında gerçekleşen aylık değerlendirme toplantılarımızın bu ayki bölümünü sayın valimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Biz sayın valimizi, 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası ile eğitim destekçisi, seracılık ve süs bitkileri yetiştirmeciliği konusundaki hassasiyeti, kayısı tanıtımı mücadelesi ve benzeri birçok nitelikli çalışmasıyla tanıdık. Bu toplantıda da, kentimizin ekonomik sorunlarıyla ilgili olarak hazırlamış olduğumuz raporu masaya yatıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından MASİAD tarafından hazırlanan “Malatya’nın Ekonomik Sorunlarına İlişkin Tespitler” başlıklı 15 maddeden oluşan rapor üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

15 Maddelik tespit raporunda özetle; Kent için orta ve uzun vadeli ekonomik planlar yapılmadığı, SWOT analiz yapılmadığı, kentin tek merkezli olduğu, Belediye İktisadi Teşekküllerin (BİT) haksız rekabete yol açtığı, 2. OSB’nin sorunlarının çözülmeden 3. OSB’ye başlanması 2. OSB’nin kaderine terk edilmesi anlamına geldiği, yarım kalmış yatırımlar, Kayısının sanayi ürünü olarak değerlendirilemediği, Sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik alt yapı çalışmalarının olmaması, işsizlik oranının yüksek olması, Arslantepe, Nemrut gibi önemli eserlerin olmasına rağmen tarih turizminin ticari olarak faydalanması konusunda yetersiz kalışı, sosyal yaşamın zengin olmaması, üniversite ile iş dünyası arasında ki iletişim eksikliği konuları yer aldı.

Karşılıklı görüş- alışverişinden sonra MASİAD başkanı İbrahim Güngör’ün Vali Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür plaketi vermesi ile değerlendirme toplantısı sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız