SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ, 1 Ayda Kaçak Su Kullanımına 3,3 Milyon TL Ceza Kesti

MASKİ, 1 Ayda Kaçak Su Kullanımına 3,3 Milyon TL Ceza Kesti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2024 yılı Eylül ayı boyunca gerçekleştirdiği denetimlerde kaçak su kullanımını tespit ederek 3 milyon 372 bin TL ceza kesti. Kaçak su kullanımıyla ilgili bilgilendirme ve ihbar çağrısında bulunuldu.

MASKİ, Eylül ayında 3.090 noktada kaçak su denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda, 303 kaçak su kullanımı tespit edildi. Kaçak su kullanımına yönelik yapılan tahakkuklar ise 3.372.739 TL olarak belirlendi.

MASKİ yetkilileri, suyun korunmasının gelecek için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, vatandaşları kaçak su kullanımı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. MASKİ’den yapılan açıklamada, “Suyunu koru, geleceğini koru! Kaçak suya sessiz kalma!” denilerek, kaçak su kullanımının önlenmesi için Alo 185 Kaçak Su İhbar Hattı’nın aktif bir şekilde kullanılabileceği belirtildi.

İhbar hattı aracılığıyla vatandaşlardan gelen bildirimlerin gizlilik çerçevesinde değerlendirileceği de bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız