SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKi 42 Bin Su Sayacını Değiştiriyor

0
Güncellendi - 2021-07-08 02:11:07
MASKi 42 Bin Su Sayacını Değiştiriyor
A- A+ PAYLAŞ

Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı bağlı ekipler, eskiyen 27 bin su sayacını değiştirirken, bu kapsamda yılsonuna kadar yaklaşık 15 bin sayacı değiştirmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, merkez ilçeler başta olmak üzere kırsal ilçelerdeki abonelere daha sağlıklı ve verimli içme suyu temini için 10 yılı dolduran su sayaçları yenisi ile değiştirildiğini söyledi. Karataş, “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre, su sayaçlarının ekonomik kullanım ömrü 10 yıl olarak belirlenmiş olup belirlenen bu sürenin sonunda değişimlerinin yapılması zorunlu tutulmuştur. Bu kapsamda, 10 yılını doldurmuş sayaçları ücretsiz değiştiriyoruz. Aynı zamanda arızalı, bozuk ve hassasiyetini kaybetmiş sayaçları yeniliyoruz. Çalışmalarımız kapsamında 2020 yılında yaklaşık 27 bin adet su sayacı değiştirdik. 2021’in ilk 6 ayında ise 6 bin 415 adet sayacı değiştirdik. Pandeminin devam etmesi sebebiyle aciliyet arz eden, bozuk, itirazlı ve yıkımlardan kaynaklı sayaçlara öncelik veriyoruz. 2021 yılının sonunda 15 bin adet daha su sayacının yenilenmesini hedefliyoruz. Yenileme işlemi ile sayaçların ölçüm hassasiyetinde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilirken sağlıklı ve verimli bir içme suyu hizmeti sunulmasına da katkı sağlanmış olacağız. Abonelerimizin su tüketimlerinin doğru bir şekilde belirlenmesi ve faturalanması için sayaçların kullanışlı olması çok önemli” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız