SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MASKİ Duyurdu: "İçme Suyu Normale Döndü"

MASKİ Duyurdu:
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos’ta yaşanan Malatya merkezli 5.3 şiddetindeki depremin ardından şehri besleyen Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağından oluşan bulanıklığın hızla temizlendiğini  ve suyun içilebilir hale geldiğini duyurdu. Bazı bölgelerde kullanımın az olması ve bireysel su depolarından kaynaklı bulanıklığın görülebileceğinin altının çizildiği açıklamada, suyun içilmesi ve kullanılması ile ilgili bir sakıncanın olmadığı duyuruldu. 

MASKİ'den yapılan açıklamada şu şekilde: 

“KAMUOYUNUN DİKKATİNE… 

Çok Kıymetli Hemşerilerimiz;

10 Ağustos Perşembe günü ilimizde yaşanan depremin ardından şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağımızda bulanıklık oluşmuştu. Laboratuvar ortamında yapılan incelemeler neticesinde bugün itibariyle kaynak suyumuz normale dönmüştür. İçme ve kullanma açısından bir sakınca yoktur. Ancak; içme suyu kullanımının az olduğu bölgeler ana şebekede hattında bekleyen su ve bireysel su depolarında kaynaklı bazı yerlerde bulanıklık gözükmektedir. MASKİ Genel Müdürlüğümüze ait merkezdeki tüm içme suyu depolarında gerekli temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlanmıştır. Apartman ve sitelerde bulunan bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerekmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • hidayet (9 ay önce)
    Haber gerçeği yansıtmıyor. Lütfen Maski nin her yayınladığı haberi doğru diye yayınlamayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (9 ay önce)
    Maski toplantı yapıyor masalarda hazır su! Sürahilerle şebeke suyu olmalı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • HK n (9 ay önce)
    Elektrikten fazla geliyor su birde marketten içme suyu alıyoruz.durumumuz durum değil . Malatyalı olarak madem siz razisiniz bende razıyım.boyle devam edin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sucu (9 ay önce)
    Yeşiltepe Koşu Mahallesi'nde gelip içsinler su temiz içilebilir mi görsünler.Yazık bu insanlara sahipsiz memlekette yaşıyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (9 ay önce)
    icemedigimiz suya,elektirik ve dogalgaz faturaları gibi tarife uygulayan maski Allah sizi bildiği gibi yapsın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (9 ay önce)
    Önce belediye başkanı bu Sudan bir içsin ölmezse bizde içeriz. Sular çamur akıyor milleti kandırmayın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Fani gani (9 ay önce)
    Bir maski yetkilisi elinde bardak ile medyayı da yanına alarak kaptajdan içilmediği söylenen suyu içerek Malatya'daki bu olumsuz rivayete son vermelidir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmiyenler ,neden beğenmediniz?öyle içilir demeyle bu suyun içilmediğini sizde iyi biliyorsunuz.Önce sizlerden birkaç kişi bu suyu belli aralıklarla içmelisiniz.Bunu da kamuoyu önünde paylaşmalısınız ki bu suyun temiz olduğuna halk olarak kanaat getirelim.Buna neden karşı çıkıyorsunuz?Söylediklerimde akla, mantığa ,vicdana,bilime, insanlığa, dine aykırı bir durum varmı?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüseyin (9 ay önce)
    Nasıl normale döndü hâlâ bulanık akıyor içenler hep isal oluyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hovarda (9 ay önce)
    o kemal sunan dönemiydi .
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Murat (9 ay önce)
    Yesilyurt Kuyulu Mahallesinde bir haftadır suyumuz akmıyor, insanlar banyo yapacak, lavaboya gidecek su bulamıyorlar. Maski ilgilenmiyor ancak talep numarası oluşturup duruyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Fth (9 ay önce)
    Su depremden sonra hiç normal akmadı ki
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Su musluktan normal akamaz, bütün borular ve isale hatlarının yenilenmesi lazım. Deprem yüzünden kanalizasyonlarda da hasar olmuştur, suya karışması kaçınılmazdır.
    0
    0
    Yanıtla