SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ İçme Suyu Tesislerini Onarıyor, Yeniliyor

MASKİ İçme Suyu Tesislerini Onarıyor, Yeniliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içme suyu tesislerinin inşaat, mekanik, sızdırmazlık ve hijyenik koşullarını detaylı olarak inceliyor. İç ve dış yüzeylerdeki çatlaklar, korozyon, yosunlaşma, kapı, pencere, vana ve borulardaki paslanma, hasar ve eksikler gibi sorunların çözümleri için çalışmalar gerçekleştiriyor. Malatya geneline daha sağlıklı ve temiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“İçmesuyu Tesisi Bakım Onarım Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen:  "MASKİ olarak kaliteli, sürdürülebilir ve sorunsuz bir altyapı hedefliyoruz. Malatya merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizde altyapı yenileme ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz içme suyuna erişimi bizim en önemli önceliğimiz. Bu nedenle, deprem sonrasında, her bir içmesuyu tesisi çok büyük bir titizlik ile incelendi. Deprem sonrası oluşan çatlaklar, kaymalar, deformasyonlar ve diğer yapısal hasarlar detaylı olarak kaydedildi. Ayrıca içmesuyu tesislerimizdeki eksiklikler ve iyileştirme tespitleri yapılarak kayıt altına alındı.  Ekiplerimiz tarafından yapısal analiz ve saha çalışmaları yapıldı. Tespit edilen eksikliklerin tamamlanması, iyileştirmelerin yapılması ve hasarların onarımları için hızlıca bakım-onarım ve yenileme işlerine başlandı.. Tesis bakım onarımlarında yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemeler kullanılmasına azami derecede dikkat ediyoruz” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Çeçen: “Depo hazne içi çatlakların ve hasarlı yüzeylerin özel su yalıtım malzemeleriyle onarımı yapılıyor. Korozyona uğramış metal yüzeyler temizlenerek, pas önleyici ve su geçirmez boyalarla kaplanıyor. Hazne içi ve manevra odası borular, bağlantı noktaları ve vanalar kontrol edilerek hasar durumuna göre gıda güvenliğine uygun epoksi esaslı kaplamalarla kaplanarak sızdırmazlık sağlanıyor veya yenileniyor. Ayrıca depoların hazne içinde bulunan ve sürekli su ile temas eden borular paslanmalara önlem amaçlı uzun ömürlü boru ile değiştirilerek halkımıza daha sağlıklı ve temiz içmesuyu sağlıyoruz.  Bu bakım onarımlar yapılırken önceden tespit edilmiş olan eksiklikler tamamlanarak iyileştirme çalışmaları da yapılmaktadır. İçmesuyu tesisi çevresindeki alanlar temizlenerek, yabani otlardan arındırılıyor. Erişimi kolaylaştırmak için yollar ve merdivenler düzenleniyor. Güvenlik önlemleri kapsamında, içmesuyu tesisi etrafı tel örgülerle çevriliyor ve aydınlatma sistemleri kuruluyor. Var olan ve yeni yapılan içmesuyu tesislerinde, su kalitesini ve basıncını kontrol eden modern teknolojiler kullanılıyor. ” dedi.

 “210 Adet İçme Suyu Tesisinin Bakım Onarımı Yapıldı”

Çeçen: “Malatya genelindeki tüm içme suyu depolarımızın periyodik olarak temizliğini, bakımını ve onarımını gerçekleştiriyoruz. İçmesuyu tesislerimizin iç ve dış yüzeylerini, klorlama sistemlerini, havalandırma ünitelerini ve diğer tüm ekipmanlarını titizlikle kontrol ediyoruz. Gerekli görülen yerlerde onarım ve yenileme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca, içmesuyu tesislerimizin çevresinde de çevre düzenlemeleri yaparak, hijyenik bir ortam sağlıyoruz. Ekiplerimiz, depoların iç yüzeylerini yüksek basınçlı su ve dezenfektanlarla temizliyor. Klorlama sistemlerimizin de düzenli olarak bakımını yaparak, suyun mikrobiyolojik kalitesini sürekli olarak kontrol altında tutuyoruz. Çalışmalar kapsamında; Akçadağ’da 38, Arapgir’ de 19, Arguvan’da 10, Battalgazi’de 17, Darende’de 11, Doğanşehir’de 13, Doğanyol’da 13, Hekimhan’da 9, Kale’de 22, Kuluncak’ta 4, Pütürge’de 14, Yazıhan’da 9 ve Yeşilyurt’ta 31 olmak üzere toplam 210 içme suyu tesisinin bakım ve onarımı tamamlandı. Amacımız, Malatya'nın her köşesine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırmak. Bu doğrultuda, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • AHMET (2 gün önce)
    Ne kaliteli hizmeti Sorumsuzluğun örneği resmen İKİZCE mahallesinde insanlar TOKİ şantiyelerinin hoyratca sorumsuzca çalışmaları nedeniyle günlerce susuz kalıyor Maski su arızası bildirildiğinde ekiplerimiz sahada çalışıyor hep bu şekilde bildirim mesajınız alınmıştır ilgili ekipler sahada çalışıyor diye söyleniyor insanları mağdur ediyorlar birde kaliteli hizmet veriyoruz diye bildirimde bulunuyorlar bu durum 1.5 yıldır devam ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
Reklam